ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Дайте съвет за избор на конкретни обувки
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Дайте съвет за избор на конкретни обувки
Автор Съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
satzata написа:
....
А другия Бореал надхвърля бюджета. Smile

satzata написа:
Да попитам и аз за няколко конкретни модела чепици. Търся си стабилни трисезонни обувки, които да могат да се ползват успешно и при снежец. Парите са максимум 330лв. От това, което съм прочел като инфо из форуми и други съм се спрял на:

Ристо Туристо написа:
Виж и тези - http://ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=2330
Се ше ти пуснат гювеч 10% за Коледа...
...

Аз ли не мога да смятам, ти ли?... Rolling Eyes
Не ти пречи да отидеш, да мериш и като те видят сериозен клиент със сериозни намерения да ти дадат отстъпка и да се вмъкнеш в бюджета. Аз така правя. Почвам да коментирам, че съм мерил други сходни обувки, в друг, в трети магазин и се чудя.... Трябва театро малко. Rolling Eyes Wink
Друг път дам да се разбере, че съм със сериозни намерения и директно ги питам: Ще ми ги дадете ли за 330лв?
И обикновено става - така си купих колелото и сума други неща И директно с въпроса - Колко отстъпка можете да ми дадете?
Хората дават. „Поискай и ще ти бъде дадено“ Wink
Пък и сега е криза...
Croc

Нед Дек 18, 2011 9:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
satzata

Местожителство: София

Very Happy
Добре звучи. Може да го пробвам тоя трик. Мерси и наздраве.
Нед Дек 18, 2011 8:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Hogwarts

Местожителство: Стара Загора

Някакво мнение за тези обувки? http://www.millets.co.uk/footwear/men/walking-boots-leather/product/084471/brg-m-kibo-gtx-black-7.html?attribute=4808685 Smile

Вто Дек 20, 2011 1:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
G_P_S

Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон

Мнение Re: JANNU 2 Отговорете с цитат
Yamato написа:
Колега G_P_S,
Дай някакъв отзив за обувките. Аз ползвам такива вече година, но изобщо не са ми удобни. То си е до структура на ходилото Smile При спускане пръстите ми опираха в предната част, докато не започнах яко да затягам връзките. Чувствам обувката широка и къса.
Иначе нямам оплаквания, все едно си обул две малки танкчета Very Happy
Поздрави,
Х
Отзивите ще бъдат след празниците. До сега ги разхождах само в хола и коридора. По празниците ще се прибирам в България и смятам да им спретна няколко сериозни теста.
Вто Дек 20, 2011 7:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

Hogwarts написа:
Някакво мнение за тези обувки? http://www.millets.co.uk/footwear/men/walking-boots-leather/product/084471/brg-m-kibo-gtx-black-7.html?attribute=4808685 Smile

Има чудесни отзиви за тази обувка - http://store.berghaus.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product8_11201_10252_4-79878_-1_Footwear%5EMens%5EBoots_Footwear_
Само не разбрах какво е "These boots are graded B2 for crampon use". Дали не е за полуавтоматични котки? Или за тези само с каишки? - няма как да видя отзад на петата дали има прореза за полуавтоматите на котките.

Вто Дек 20, 2011 9:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

за полуавтомат са:
http://www.outdoorsmagic.com/news/images/bergkibo01.jpg
Вто Дек 20, 2011 11:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
madhat

Мнение Asolo power matic 400 gl Отговорете с цитат
някой нещо да сподели за тия обувки, ако слу4айно някой ги е имал или ги има в момента
и за марката ако някой има наблюдения ще се радвам на всяко мнение Smile
Пон Яну 02, 2012 9:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
theia

Мнение Re: Asolo power matic 400 gl Отговорете с цитат
madhat написа:
някой нещо да сподели за тия обувки, ако слу4айно някой ги е имал или ги има в момента
и за марката ако някой има наблюдения ще се радвам на всяко мнение Smile

Здрасти, за специално тези обувки нямам мнение, понеже най-малкото са мъжки Smile но от марката аз лично съм доволна. Имам зимни обувки на Асоло от около 6 години, досега не съм имала никакъв проблем с тях, освен че връзката на едната се скъса. Иначе не пропускат, удобни са, а и доста съм ги носила за това време.

Чух че оттогава са преместили производството на тази марка в Румъния, докато преди това са били правени другаде и затова вече не са с толкова добро качество, но незнам дали е вярно. Моите впечатления са много добри Smile
Сря Яну 04, 2012 12:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
madhat

ясно, благодаря ти за мнението
а не са ли ти някакси прекалено твърди, на моите подметката е доста корава, а можеби така ми се струва защото не съм имал преди това такива обувки..?
Сря Яну 04, 2012 12:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
theia

Ами твърди са, но това мисля не е необичайно за планински обувки. На мен поне по никакъв начин не ми е пречило да правя с тях дълги преходи - понякога по 7-8 и повече часа ходене, с малки почивки естествено Smile
Сря Яну 04, 2012 1:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
G_P_S

Купете си това чудо. Уникални са .
Чет Яну 05, 2012 7:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

G_P_S написа:

Къде ги носи?
В какви условия?
Колко време?
Да ти създам ли модела да напишеш отзив в статията за туристическите обувки?

Чет Яну 05, 2012 7:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
G_P_S

Ристо Туристо написа:
G_P_S написа:

Къде ги носи?
В какви условия?
Колко време?
Да ти създам ли модела да напишеш отзив в статията за туристическите обувки?
През рядка борова гора. Сняг около 50 см . Около 8 километра. Даже забтавих за пирона и осемте винта в бедрото на левия крак.
Чет Яну 05, 2012 9:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Joro

Местожителство: Варна

Мога да дам вече първи впечатления за убавците, с които се сдобих преди месец - Reichle 80-degree SL GTX. Двата дена съвместни разходки не бяха никак зле. Очакванията ми като тежест не се оправдаха, за моя радост- когато са върху сняг, имам чувството, че не ги усещам. Първоначалното слизане с тях обаче по стълбището в хижата, между два етажа, без малко щеше да ми донесе двукратно падане.
Първо качиха връх Мальовица. В един момент бяха с автоматични котки- сякаш се познаваха с тях поне от предния им живот. Слизането от върха, в моя си стил, директно по стръмни участъци и без пътека, също мина перфектно. Втори път бяха на рида на Ръждавица, в девствен сняг, с драпане преди това по ски- пистите и после съответно слизане почти в тъмното, по ръба на писта- без забележка.
Като цяло- оказаха се удобни на сняг, никакви забележки по отношение на пришки или нещо подобно. Първия път лявата обаче ми "подби" леко отпред крака в областта, където свършва горния и край /ако мога така да се изразя/- обяснявам го за сега, че не е разтъпкана още. На моменти имах чувство, че усещам лека хладина, но на фона на околните температури /определено под -10 С/ и тънките чорапи, с които бях, май е нормално. Закантват добре, вкл и с теста им по ски-пистите. Ако се стъпва обаче равномерно по утъпкан сняг, имах чувството, като че ли в първия момент тръгват да се хлъзгат. С трисезонните ми май не е така. За продължително ходене обаче по асфалт или нещо подобно не бих ги препоръчал, мое мнение поне, и аз също май не бих се ангажирал с такъв преход. Не успях да ги пробвам по кал или трева, просто нямаше такива условия. За сега толкова. Smile
Съб Яну 07, 2012 9:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
asen4ooo

Местожителство: София

Мнение Питане Отговорете с цитат
http://www.strim-co.com/katalog?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1340&category_id=35 Колеги какво ще кажете за тези обувки за зимата в планиата, че им се чудя ?

Вто Яну 17, 2012 10:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Следваща
Страница 8 от 18

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.