Да попитам и аз за няколко конкретни модела чепици. Търся си стабилни трисезонни обувки, които да могат да се ползват успешно и при снежец. Парите са максимум 330лв. От това, което съм прочел като инфо из форуми и други съм се спрял на:
Аз ли не мога да смятам, ти ли?...
Не ти пречи да отидеш, да мериш и като те видят сериозен клиент със сериозни намерения да ти дадат отстъпка и да се вмъкнеш в бюджета. Аз така правя. Почвам да коментирам, че съм мерил други сходни обувки, в друг, в трети магазин и се чудя.... Трябва театро малко.
Друг път дам да се разбере, че съм със сериозни намерения и директно ги питам: Ще ми ги дадете ли за 330лв?
И обикновено става - така си купих колелото и сума други неща И директно с въпроса - Колко отстъпка можете да ми дадете?
Хората дават. „Поискай и ще ти бъде дадено“
Пък и сега е криза...
Колега G_P_S,
Дай някакъв отзив за обувките. Аз ползвам такива вече година, но изобщо не са ми удобни. То си е до структура на ходилото При спускане пръстите ми опираха в предната част, докато не започнах яко да затягам връзките. Чувствам обувката широка и къса.
Иначе нямам оплаквания, все едно си обул две малки танкчета
Поздрави,
Х
Отзивите ще бъдат след празниците. До сега ги разхождах само в хола и коридора. По празниците ще се прибирам в България и смятам да им спретна няколко сериозни теста.
някой нещо да сподели за тия обувки, ако слу4айно някой ги е имал или ги има в момента
и за марката ако някой има наблюдения ще се радвам на всяко мнение
Пон Яну 02, 2012 9:05 pm
theia
Re: Asolo power matic 400 gl
madhat написа:
някой нещо да сподели за тия обувки, ако слу4айно някой ги е имал или ги има в момента
и за марката ако някой има наблюдения ще се радвам на всяко мнение
Здрасти, за специално тези обувки нямам мнение, понеже най-малкото са мъжки но от марката аз лично съм доволна. Имам зимни обувки на Асоло от около 6 години, досега не съм имала никакъв проблем с тях, освен че връзката на едната се скъса. Иначе не пропускат, удобни са, а и доста съм ги носила за това време.
Чух че оттогава са преместили производството на тази марка в Румъния, докато преди това са били правени другаде и затова вече не са с толкова добро качество, но незнам дали е вярно. Моите впечатления са много добри
Сря Яну 04, 2012 12:11 am
madhat
ясно, благодаря ти за мнението
а не са ли ти някакси прекалено твърди, на моите подметката е доста корава, а можеби така ми се струва защото не съм имал преди това такива обувки..?
Сря Яну 04, 2012 12:24 am
theia
Ами твърди са, но това мисля не е необичайно за планински обувки. На мен поне по никакъв начин не ми е пречило да правя с тях дълги преходи - понякога по 7-8 и повече часа ходене, с малки почивки естествено
Къде ги носи?
В какви условия?
Колко време?
Да ти създам ли модела да напишеш отзив в статията за туристическите обувки?
През рядка борова гора. Сняг около 50 см . Около 8 километра. Даже забтавих за пирона и осемте винта в бедрото на левия крак.
Чет Яну 05, 2012 9:18 pm
Joro
Мога да дам вече първи впечатления за убавците, с които се сдобих преди месец - Reichle 80-degree SL GTX. Двата дена съвместни разходки не бяха никак зле. Очакванията ми като тежест не се оправдаха, за моя радост- когато са върху сняг, имам чувството, че не ги усещам. Първоначалното слизане с тях обаче по стълбището в хижата, между два етажа, без малко щеше да ми донесе двукратно падане.
Първо качиха връх Мальовица. В един момент бяха с автоматични котки- сякаш се познаваха с тях поне от предния им живот. Слизането от върха, в моя си стил, директно по стръмни участъци и без пътека, също мина перфектно. Втори път бяха на рида на Ръждавица, в девствен сняг, с драпане преди това по ски- пистите и после съответно слизане почти в тъмното, по ръба на писта- без забележка.
Като цяло- оказаха се удобни на сняг, никакви забележки по отношение на пришки или нещо подобно. Първия път лявата обаче ми "подби" леко отпред крака в областта, където свършва горния и край /ако мога така да се изразя/- обяснявам го за сега, че не е разтъпкана още. На моменти имах чувство, че усещам лека хладина, но на фона на околните температури /определено под -10 С/ и тънките чорапи, с които бях, май е нормално. Закантват добре, вкл и с теста им по ски-пистите. Ако се стъпва обаче равномерно по утъпкан сняг, имах чувството, като че ли в първия момент тръгват да се хлъзгат. С трисезонните ми май не е така. За продължително ходене обаче по асфалт или нещо подобно не бих ги препоръчал, мое мнение поне, и аз също май не бих се ангажирал с такъв преход. Не успях да ги пробвам по кал или трева, просто нямаше такива условия. За сега толкова.
Съб Яну 07, 2012 9:10 pm
asen4ooo
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети