ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
От долината на Пиринска Бистрица до с. Кърланово

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
От долината на Пиринска Бистрица до с. Кърланово
Автор Съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение От долината на Пиринска Бистрица до с. Кърланово Отговорете с цитат
В началото на ноември направихме традиционно си ходене от с. Пирин до Мелник. Е, всяка година началната и крайната точки са различни, но като цяло маршрута е един и същ. За някой той е твърде скучен, но ние си го обичаме. Винаги го правим през есента, когато температурата на въздуха и цветовете на гората може би най-добре отговарят на вкуса ни.

В с. Пирин спряхме само за 10-на минути, а началната точка на прехода бе моста на р. Пиринска Бистрица при ВЕЦ „Лъкий”. Поради хладния полъх на реката, пренебрегнахме традиционния път през Близнаков чарк и използвахме този край канала за ВЕЦ-а, който извежда до водослива на Трите реки.

Най-хубавото в тази част от маршрута са цветовете на природата. Гледаш надолу, красота...

Гледаш нагоре,... пак красота!

Та така полека стигнахме до Горно Лопово, където се откриха и панорамите към високите пирински върхари.

За съжаление в този момент облаците позакриха слънцето и тук бе мрачно, ту слънчево. Ето една облачна снимка посока Алиботуш.

И една слънчева на част от групата, която се припича и коментира весели случки.

При параклиса "Св. Илия", край който се намира гроба на Т. Александров запецнахме закратко, тъй като колегите се разшетаха из гората и докато не напълниха чантите със сърнели не мирясаха. Групата ни се раздели на две. Половината потегли към Роженския манастир, а другите към с. Кърланово. Ето една гледка от пътеката.

Както се вижда в този район най-привлекателното нещо за красивите земни пирамиди и кръчмите, които очакват гости мамейки ги с миризми на вкусни мезета и винце. Ние се хванахме лесно на стръвта и паркирахме в една хубава механа в самото подножие на ей тази красота.

Домакина дори отиде до Рожен да вземе останалите от групата, които се присъединиха към веселата трапеза. Както се казва всичко е добре, когато приключва добре.

Останалите снимки от ходенето са в галерията

дъра-бъра

Последната промяна е направена от Speedy на Пет Мар 29, 2013 8:24 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Дек 12, 2011 7:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Добре, че са снимките.
Без тях си е чист гурме туризъм Razz
Снимките ми аресаха. Особено горе-доле - ... на шарено се радва.
Croc

Вто Дек 13, 2011 10:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Ристо Туристо написа:
Снимките ми аресаха. Особено горе-доле - ... на шарено се радва.
Croc

Да бе. Горе и доле са супер. Отдавна се каня и още едни подобни, от друго място, да пусна и все нещо време не ми стига. Скоро де ще е Cool

Вто Дек 13, 2011 4:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
excalibur

Местожителство: гр.София

Хубави снимки си направил Very Happy Спомням си как ме напътстваше от Демиркапия през хижа Пирин до ВЕЦ" Лъкий", за да ме вземат с кола. Поздрави и успех!!!
Вто Дек 13, 2011 4:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Това са незабравими неща. По същия път минахме.

Вто Дек 13, 2011 7:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Velio

Преди няколко седмици, точно преди снеговете и аз се разходих в района. Моя маршрут беше Мелник, Роженски манастир, параклиса Св. Илия, Кърланово, Мелник. Малко снимки тук:

https://picasaweb.google.com/100681762515405314050/LeXmqK

Много добро време случихме и се получи екстра декемврийска разходка в ниската част на планината.
В Кърланово се отбихме в кръчмата дето се пада под една пирамида /има изба в нея/. Като се пътува Мелник-Рожен, вдясно има 1 голяма бъчва на пътя. Отбива се вдясно и по кратък път се стига до механата. Много добра шкембе чорба и домашен сладолед със сладко от смокини Wink
Сря Дек 28, 2011 12:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Май сме приключили похода в една и съща кръчма Laughing

Излета по този маршрут е чудесен. И ние сме го правили няколко пъти

Последната промяна е направена от Speedy на Пет Мар 29, 2013 8:26 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Дек 29, 2011 1:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
samy

Местожителство: софия

Мнение с.Пирин Отговорете с цитат
Бил съм два пъти в с. Пирин.Това е за мен чудесно място, но ми направи впечатление,че и двата пъти хората ме предупреждаваха да внимавам за отровни змии.Аз не съм срещал,но има ли в деиствителност толкова много,че както казват месните те се срещат по улиците на селото и проникват и в къщите.
Чет Дек 29, 2011 11:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Speedy

Нямам наблюдения и информация за проблема, но щом казват, вероятно е така. В селото има доста изоставени къщи и стопански постройки. Същите стават убежища за гризачи, които пък привличат влечугите.

Пет Дек 30, 2011 9:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
orlov

Местожителство: sofia

Тази отсечка е била част от подготвителната програма на Христо Проданов преди да поеме към Еверест.
Нед Яну 01, 2012 9:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

В края на ноември миналата година напрвахме същия маршрут, но този път финалът бе в Мелник.

Отварят се първите гледки към високите части на планината. Една към Стефанов връх.

Голена и Зъбът. Гледка от Горно Лопово.

Малко след Солунски преслап навлязохме в мъгла. Гората придоби особена тайнственост. Голяма красота!

Параклисът "Св. Илия", на метри от който е гробът на Т. Александров.

Както често става много зор не си дадохме и достигнахме до пирамидите край с. Рожен по залез, малко преди слънчо да се скрие.
Наградата за закъснението бяха хубавите цветове.

Природата е изваяла разни фалически скулптури.

Последни лъчи...

И накрая спускане в сумрак към Мелник.

Още снимки вижте -> в галерията

Пет Мар 29, 2013 8:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.