Автор |
Съобщение |
igurbev
|
С кола след Върбите до разклона за Синаница |
|
Здравейте, да попитам, пътя от Кресна, след Върбите, примерно до разклона за Синаница, доколко става за кола?
|
|
|
Чет Окт 20, 2011 11:59 am |
|
|
Gamina
|
|
|
|
По моите спомени в края на май ставаше, тогава го трамбовахме пеша на слизане и... болеше
Но това беше преди 4 месеца, не знам сега с дъждове и прочее дали не се е поизровил.
|
|
|
Чет Окт 20, 2011 12:13 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
тогава го трамбовахме пеша на слизане и... болеше |
И аз си представях така нещата . Спомням си го това ваше ходене.
|
|
|
Чет Окт 20, 2011 12:36 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Здрасти Иване, виждал съм коли нагоре след моста над Влахинска река (Жигули). С твоята би трябвало да можеш да стигнеш до разклона за Синаница.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Окт 20, 2011 5:17 pm |
|
|
Joro
|
|
|
Би трябвало да няма проблеми за лек автомобил. Минавахме го пеша в края на август, от Синаница до м. Лагера, и действително понаболяваше. Правеше впечатление на стабилен и поддържан път, нямаше коловози по него.
|
|
|
Чет Окт 20, 2011 6:16 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
... от Синаница до м. Лагера, и действително понаболяваше. ... |
Винаги може да се направи и по-болезнено Жоро
|
|
Чет Окт 20, 2011 8:53 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
|
|
... от Синаница до м. Лагера, и действително понаболяваше. ... |
Винаги може да се направи и по-болезнено Жоро |
е ние можеше напреко и през Вихрен да минем
Това беше връхТа на подбиването. Май и на стоте километра после не можах да се догодя толкова брутално.
|
|
|
Пет Окт 21, 2011 1:01 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Проверено. Според моите засичания от разклона преди х.Лагера до разклона за Синаница са малко повече от 9 километра и половина. Пътя не е много по-лош от този преди това - доста вълнообразен, но няма камъни и според мен става и за не много висока кола при сухо време.
Ето и снимки от ходенето.
|
|
|
Чет Окт 27, 2011 11:41 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Браво. Успя ли да огледаш пътеките от Гергийца надолу ? Ведрин се качва и слиза оттам тая есен. Вика, че се губела в клек за малко ...
|
|
Чет Окт 27, 2011 1:05 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Браво. Успя ли да огледаш пътеките от Гергийца надолу ? Ведрин се качва и слиза оттам тая есен. Вика, че се губела в клек за малко ... |
Ха, аз ти пратих един трак, не си ли го видял?
С няколко думи слизането: ние заобиколихме долното езеро отляво (не съм сигурен дали това е по-удачния вариант, защото се върви по камъните и след това се заобикаля клека малко). След това следвахме реката в една непрогледна мъгла, първо по едни удобни за ходене полянки. След това реката започна да се спуска по-стръмно и се наложи да се отклоним между клека вдясно и за късмет намерихме каменни пирамидки (оттам се връщах назад за да ги проследя до откритото). После пирамидките изчезнаха, но следвахме нещо като пътека с прилазвания и провирания най-често (различаваше се, че на места клека е просичан). Този участък не е много продължителен. След това се излиза на една много дълга поляна. (Според картата някъде по средата тя се пресича от маркировка от Черната вода за Синаница - но аз не можех да открия дори наченки на такава пътека). След поляната надолу следва една много приятна и добре очертана пътека през гората чак до Влахина река и жълтата маркировка.
|
|
|
Чет Окт 27, 2011 1:08 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
Кога ли ще срещнете тамошната мечка се питам
|
|
|
Чет Окт 27, 2011 3:48 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
Чет Окт 27, 2011 3:57 pm |
|
|
gegata
|
|
|
|
Незнам, доколко ще съм ти полезен, но този преход го минахме декември миналата година, тогава седмицата беше дъждовна, пробвах с моята кола Тойота Корола и малко трудничко беше и се отказах, и съвсем случайно човечеца дето продава пъстърва на разклона за хижа Лагера ни помогна мисля че за 10 - 15 лева ни откара до разклона за Синаница, остави си дори gsm-а, да му се обадим да ни вземе на обратно ( той беше с Лада Нива ). Доколкото си спомням тогава имаше само в началото един голям коловоз иначе останалта част от пътя спокойно може да се мине с нормална градска кола. Успех!
|
|
|
Сря Ное 30, 2011 9:18 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Незнам, доколко ще съм ти полезен, но този преход го минахме декември миналата година, тогава седмицата беше дъждовна, пробвах с моята кола Тойота Корола и малко трудничко беше и се отказах, и съвсем случайно човечеца дето продава пъстърва на разклона за хижа Лагера ни помогна мисля че за 10 - 15 лева ни откара до разклона за Синаница, остави си дори gsm-а, да му се обадим да ни вземе на обратно ( той беше с Лада Нива ). Доколкото си спомням тогава имаше само в началото един голям коловоз иначе останалта част от пътя спокойно може да се мине с нормална градска кола. Успех! |
А, реното го смля без да му мигне окото. Но това беше преди повече от месец. Наистина имаше вид при дъждовно време да бъде разкаляно, освен това на едно място се минава малка рекичка. Но за черен път е приемлив.
|
|
|
Сря Ное 30, 2011 11:12 pm |
|
|
|