ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
С кола след Върбите до разклона за Синаница

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
С кола след Върбите до разклона за Синаница
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение С кола след Върбите до разклона за Синаница Отговорете с цитат
Здравейте, да попитам, пътя от Кресна, след Върбите, примерно до разклона за Синаница, доколко става за кола?
Чет Окт 20, 2011 11:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
По моите спомени в края на май ставаше, тогава го трамбовахме пеша на слизане и... болеше Laughing
Но това беше преди 4 месеца, не знам сега с дъждове и прочее дали не се е поизровил.
Чет Окт 20, 2011 12:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Gamina написа:
тогава го трамбовахме пеша на слизане и... болеше

И аз си представях така нещата Smile. Спомням си го това ваше ходене.
Чет Окт 20, 2011 12:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dido

Здрасти Иване, виждал съм коли нагоре след моста над Влахинска река (Жигули). С твоята би трябвало да можеш да стигнеш до разклона за Синаница.

Чет Окт 20, 2011 5:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Joro

Местожителство: Варна

Би трябвало да няма проблеми за лек автомобил. Минавахме го пеша в края на август, от Синаница до м. Лагера, и действително понаболяваше. Smile Правеше впечатление на стабилен и поддържан път, нямаше коловози по него.
Чет Окт 20, 2011 6:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Joro написа:
... от Синаница до м. Лагера, и действително понаболяваше. Smile ...

Винаги може да се направи и по-болезнено Жоро Very Happy

Чет Окт 20, 2011 8:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina

dido написа:
Joro написа:
... от Синаница до м. Лагера, и действително понаболяваше. Smile ...

Винаги може да се направи и по-болезнено Жоро Very Happy

е ние можеше напреко и през Вихрен да минем Laughing
Това беше връхТа на подбиването. Май и на стоте километра после не можах да се догодя толкова брутално.
Пет Окт 21, 2011 1:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Проверено. Според моите засичания от разклона преди х.Лагера до разклона за Синаница са малко повече от 9 километра и половина. Пътя не е много по-лош от този преди това - доста вълнообразен, но няма камъни и според мен става и за не много висока кола при сухо време.
Ето и снимки от ходенето.
Чет Окт 27, 2011 11:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dido

Браво. Успя ли да огледаш пътеките от Гергийца надолу ? Ведрин се качва и слиза оттам тая есен. Вика, че се губела в клек за малко ...

Чет Окт 27, 2011 1:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

dido написа:
Браво. Успя ли да огледаш пътеките от Гергийца надолу ? Ведрин се качва и слиза оттам тая есен. Вика, че се губела в клек за малко ...

Ха, аз ти пратих един трак, не си ли го видял?
С няколко думи слизането: ние заобиколихме долното езеро отляво (не съм сигурен дали това е по-удачния вариант, защото се върви по камъните и след това се заобикаля клека малко). След това следвахме реката в една непрогледна мъгла, първо по едни удобни за ходене полянки. След това реката започна да се спуска по-стръмно и се наложи да се отклоним между клека вдясно и за късмет намерихме каменни пирамидки (оттам се връщах назад за да ги проследя до откритото). После пирамидките изчезнаха, но следвахме нещо като пътека с прилазвания и провирания най-често (различаваше се, че на места клека е просичан). Този участък не е много продължителен. След това се излиза на една много дълга поляна. (Според картата някъде по средата тя се пресича от маркировка от Черната вода за Синаница - но аз не можех да открия дори наченки на такава пътека). След поляната надолу следва една много приятна и добре очертана пътека през гората чак до Влахина река и жълтата маркировка.
Чет Окт 27, 2011 1:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Весела Ягодова

Кога ли ще срещнете тамошната мечка се питам Wink
Чет Окт 27, 2011 3:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Е той Вальо нали я видя Wink
Чет Окт 27, 2011 3:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
gegata

Незнам, доколко ще съм ти полезен, но този преход го минахме декември миналата година, тогава седмицата беше дъждовна, пробвах с моята кола Тойота Корола и малко трудничко беше и се отказах, и съвсем случайно човечеца дето продава пъстърва на разклона за хижа Лагера ни помогна мисля че за 10 - 15 лева ни откара до разклона за Синаница, остави си дори gsm-а, да му се обадим да ни вземе на обратно ( той беше с Лада Нива ). Доколкото си спомням тогава имаше само в началото един голям коловоз иначе останалта част от пътя спокойно може да се мине с нормална градска кола. Успех!
Сря Ное 30, 2011 9:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

gegata написа:
Незнам, доколко ще съм ти полезен, но този преход го минахме декември миналата година, тогава седмицата беше дъждовна, пробвах с моята кола Тойота Корола и малко трудничко беше и се отказах, и съвсем случайно човечеца дето продава пъстърва на разклона за хижа Лагера ни помогна мисля че за 10 - 15 лева ни откара до разклона за Синаница, остави си дори gsm-а, да му се обадим да ни вземе на обратно ( той беше с Лада Нива ). Доколкото си спомням тогава имаше само в началото един голям коловоз иначе останалта част от пътя спокойно може да се мине с нормална градска кола. Успех!

А, реното го смля без да му мигне окото. Но това беше преди повече от месец. Наистина имаше вид при дъждовно време да бъде разкаляно, освен това на едно място се минава малка рекичка. Но за черен път е приемлив.
Сря Ное 30, 2011 11:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.