Автор |
Съобщение |
raskoll
|
|
Васильов |
|
Малко снимки и пътеписче от Васильовската Планина
http://blog.raskoll.com/2011/10/4190
В блога са качени най-интересните снимки, най който не му се чете, в Picasa просто качих всякакви снимки от този ден.
|
|
|
Нед Окт 30, 2011 4:12 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
Пет Ное 04, 2011 11:02 pm |
|
|
Pirin Botev
|
|
|
Браво!!
много интересно видео!
_________________ If I can stop one heart from breaking,
I shall not live in vain; |
|
|
Пон Ное 07, 2011 10:32 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Пон Ное 07, 2011 11:30 pm |
|
|
Pirin Botev
|
|
|
|
|
Голям хижар стана Николайчо. Тръгнаха от Разград със съпругата си Пепа, за хижа Ехо, на която са първите хижари, преобразиха я и се прехвърлиха в хижа Васильов. Сега виждам, че правят същото и с Васильов. Хвала на такива хижари. |
Да! прав си, ако всеки поне със малко правеше така , че да има повече красота, подреденост и хармония около нас, както тези хора,
всички ние бихме били по -щастливо племе,
_________________ If I can stop one heart from breaking,
I shall not live in vain; |
|
|
Пон Ное 07, 2011 11:38 pm |
|
|
ИВОКОЛЕВ
|
|
|
Николай и Пепа са хора родени за хижари.Де да бяха всички като тях.Където са били са направили нещо с което да ги запомнят.
|
|
|
Съб Ное 12, 2011 5:54 pm |
|
|
Todor
|
|
|
|
Само да попитам - през декември 2009 Керанов беше на КИП-а по пътя с.Тъжа - х.Тъжа и каза, че стопанисва бунгалата на Централен Балкан на Смесите. Мисля, че съм го виждал и по-късно там, но не си спомням ясно. Останах с впечатление, че не се чувства уютно дори от няколкото реплики, които разменихме набързо. Всъщност той е единствения от пазачите, който ни е канил да влезем да си починем в КИП-а. Затова съм го запомнил - роден е за хижар. Значи сега пак е на Васильов?
|
|
|
Съб Ное 12, 2011 10:24 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
|
|
|
Само да попитам - през декември 2009 Керанов беше на КИП-а по пътя с.Тъжа - х.Тъжа и каза, че стопанисва бунгалата на Централен Балкан на Смесите. |
Коя сграда се казва КИП? Да не е оная кокетната, където се смесват двете рекички, а тя остава между тях. Точно преди да започне изкачването на Гърмяща гора по посока х.Мазалат. Аз я мислех за х. Мандрата и на похода Ком Емине влязох в двора, ама ме върнаха и ми казаха, че съм минал покрай Мандрата. Разбрах коя е х.Мандрата. Сега дочух, че по някакъв начин Николай май държал и Мандрата. Ще разбера след месец, когато мисля да отскоча до района на х.Тъжа.
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Съб Ное 12, 2011 10:47 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
Todor, работи и на двете места. Жената му е на Васильов винаги, а той е 2 или 3 седмици на месец.
|
|
|
Нед Ное 13, 2011 2:16 pm |
|
|
Todor
|
|
|
|
|
|
|
|
Само да попитам - през декември 2009 Керанов беше на КИП-а по пътя с.Тъжа - х.Тъжа и каза, че стопанисва бунгалата на Централен Балкан на Смесите. |
Коя сграда се казва КИП? Да не е оная кокетната, където се смесват двете рекички, а тя остава между тях. Точно преди да започне изкачването на Гърмяща гора по посока х.Мазалат. Аз я мислех за х. Мандрата и на похода Ком Емине влязох в двора, ама ме върнаха и ми казаха, че съм минал покрай Мандрата. Разбрах коя е х.Мандрата. Сега дочух, че по някакъв начин Николай май държал и Мандрата. Ще разбера след месец, когато мисля да отскоча до района на х.Тъжа. |
Не. КИП е "контролно информационен пункт" на Централен Балкан. Има къщичка, бариера и т.н. ... черно куче Бък
Имаше преди и един младеж Иван Иванов, който се запознаваше и ръкуваше с всички, които преминават и раздаваше информационни материали на парка...
|
|
|
Пон Ное 14, 2011 10:38 am |
|
|
mediator37
|
|
|
В учебника по география пише, че Васильов е най-високият връх на Предбалкана.
|
|
|
Вто Ное 15, 2011 9:31 am |
|
|
|