ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Коя е най-високо разположената действаща хижа в Стара Планин
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Коя е най-високо разположената действаща хижа в Стара Планин
Автор Съобщение
illegal

Мнение Отговорете с цитат
Един приятел искаше да взима Планински извори и да я стяга, като зимата предлага моторни шейни за гонки по билото. Но го убедих, че 100 бона няма да му стигнат.Това е най-високата хижа, но трябват доста пари да се стегне и зор ще е избиването им, понеже всичко е на кредит. Не е важно коя хижа е най високо, а на коя времето е най-променливо. Хижа Добрила е високо, но е някак си спокойна. А една Ехо е кошмарна, като задуха. Козя стена и тя. за Планински извори да не говорим. Темата е за най- високата работеща, но споделям просто мнение с цел да не дразня никой. Very Happy Интересно ми е при буря, какво ли става на Планински извори. Но комунизма свърши и вече всичко е в частни интереси.

Последната промяна е направена от illegal на Нед Яну 27, 2013 10:00 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Чет Окт 27, 2011 1:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

illegal написа:
Един приятел искаше да взима Планински извори и да я стяга, като зимата предлага моторни шейни за гонки по билото. Но го убедих, че 100 бона няма да му стигнат.Това е най-високата хижа, но трябват доста пари да се стегне и зор ще е избиването им, понеже всичко е на кредит. Не е важно коя хижа е най високо, а на коя времето е най-променливо. Хижа Добрила е високо, но е някак си спокойна. А една Ехо е кошмарна, като задуха. Козя стена и тя. за Планински извори да не говорим. Темата е за най- високата работеща, но споделям просто мнение с цел да не дразня никой. Very Happy Интересно ми е при буря, какво ли става на Планински извори. Но комунизма свърши и вече всичко е в частни интереси.

Преди месец минахме оттам и говорих с един от конярите-каза,че антонци са поели инициатива са спасяване на хижата и възраждането и с помощта на БТС,естествено..не знам колко са верни слуховете но много ми се иска да е така!!!Мястото е прекрасно а и както казваш при лошо време "спасява живот"-сигурация!!!Да не говорим колко е удобна за Ком-Емине-2 пъти го минаваме и се налага да слизаме до Момина поляна...Стискам палци това наистина да се случи!!!
Пет Окт 28, 2011 9:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Дори не е нужно да става отново действаща хижа. Приличен стегнат заслон е предостатъчно на това място Rolling Eyes
Пет Окт 28, 2011 11:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Gamina написа:
Дори не е нужно да става отново действаща хижа. Приличен стегнат заслон е предостатъчно на това място Rolling Eyes

На същото мнение съм, Gamina. Видях и състоянието, затова казвам, че много средства трябват, за да стане отново хижа. Ако ли пък направят това, ще им бъдат благодарни много хора, а и защо ли, и да не помогнат.
Ако не може, тогава може да се възстанови част от нея, поне за заслон.

Балкана символ на цял полуостров
Пет Окт 28, 2011 11:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

И аз съм съгласен!Заслон е достатъчно...Въпроса е че и при двете трябва да има стопанисване защото иначе ще е"радост кратка.." Mad
Пет Окт 28, 2011 11:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

illegal написа:
Дано нещо стане, но определено трябват доста средства. Планината се усеща именно на билото. Поне при мен е така. Не съм алпинист и никога няма да тръгна да катеря 4-5-6-7 хилядници за да стигна някое високо място, а Балкана е идеален за билни преходи.

Прав си, алпинизма не е за мен, никога не съм искал да стана такъв, но им се възхищавам. Аз съм във възторг, плувам в свои води, когато съм на билото на Балкана.
А за Планински извори съм готов да помогна с труд и колкото мога и със средства, ако се отвори някакава сметка. Нека знаещите, можещите и най-вече заинтересoваните да направят нещо.

Балкана символ на цял полуостров

Последната промяна е направена от meco puh на Пон Ное 07, 2011 12:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Окт 28, 2011 1:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Хвала на хора като вас!Бройте ме и мене когато(ако) се започне"чукане и тракане" по стягането!!!Ще помагаме с к`вото можем...
Пон Ное 07, 2011 11:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.