Един приятел искаше да взима Планински извори и да я стяга, като зимата предлага моторни шейни за гонки по билото. Но го убедих, че 100 бона няма да му стигнат.Това е най-високата хижа, но трябват доста пари да се стегне и зор ще е избиването им, понеже всичко е на кредит. Не е важно коя хижа е най високо, а на коя времето е най-променливо. Хижа Добрила е високо, но е някак си спокойна. А една Ехо е кошмарна, като задуха. Козя стена и тя. за Планински извори да не говорим. Темата е за най- високата работеща, но споделям просто мнение с цел да не дразня никой. Интересно ми е при буря, какво ли става на Планински извори. Но комунизма свърши и вече всичко е в частни интереси.
Последната промяна е направена от illegal на Нед Яну 27, 2013 10:00 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Един приятел искаше да взима Планински извори и да я стяга, като зимата предлага моторни шейни за гонки по билото. Но го убедих, че 100 бона няма да му стигнат.Това е най-високата хижа, но трябват доста пари да се стегне и зор ще е избиването им, понеже всичко е на кредит. Не е важно коя хижа е най високо, а на коя времето е най-променливо. Хижа Добрила е високо, но е някак си спокойна. А една Ехо е кошмарна, като задуха. Козя стена и тя. за Планински извори да не говорим. Темата е за най- високата работеща, но споделям просто мнение с цел да не дразня никой. Интересно ми е при буря, какво ли става на Планински извори. Но комунизма свърши и вече всичко е в частни интереси.
Преди месец минахме оттам и говорих с един от конярите-каза,че антонци са поели инициатива са спасяване на хижата и възраждането и с помощта на БТС,естествено..не знам колко са верни слуховете но много ми се иска да е така!!!Мястото е прекрасно а и както казваш при лошо време "спасява живот"-сигурация!!!Да не говорим колко е удобна за Ком-Емине-2 пъти го минаваме и се налага да слизаме до Момина поляна...Стискам палци това наистина да се случи!!!
Пет Окт 28, 2011 9:57 am
Gamina
Дори не е нужно да става отново действаща хижа. Приличен стегнат заслон е предостатъчно на това място
Дори не е нужно да става отново действаща хижа. Приличен стегнат заслон е предостатъчно на това място
На същото мнение съм, Gamina. Видях и състоянието, затова казвам, че много средства трябват, за да стане отново хижа. Ако ли пък направят това, ще им бъдат благодарни много хора, а и защо ли, и да не помогнат.
Ако не може, тогава може да се възстанови част от нея, поне за заслон.
Дано нещо стане, но определено трябват доста средства. Планината се усеща именно на билото. Поне при мен е така. Не съм алпинист и никога няма да тръгна да катеря 4-5-6-7 хилядници за да стигна някое високо място, а Балкана е идеален за билни преходи.
Прав си, алпинизма не е за мен, никога не съм искал да стана такъв, но им се възхищавам. Аз съм във възторг, плувам в свои води, когато съм на билото на Балкана.
А за Планински извори съм готов да помогна с труд и колкото мога и със средства, ако се отвори някакава сметка. Нека знаещите, можещите и най-вече заинтересoваните да направят нещо.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети