mariapepel-Благодаря за споделеното...!Завиждам ти и за изживяното и за блогът ти,който вече ми е в "предпочитани"...В момента съм на морето,че няма как ,но мислите ми са в Планината,още пък повече сега,като ти прочетох написаното от тук и като прегледах блогът ти...Поздрави!
Пет Авг 05, 2011 8:05 am
elena
Разказа и снимките ме завладяха и видях себе си там, където говорим с душата си.Много поетично истински е написан пътеписа.След силни емоции в планината вярвам в думите, продължавай mariapepel да ходиш горе в планината и пишеш за преживяното.
_________________ В ПЛАНИНАТА Е КРАСОТАТА НА ЖИВОТА.
Съб Авг 06, 2011 4:54 pm
mariapepel
Най-сетне, в 19.30 часа / след 10 часа ходене и към 22 км по супер труден терен/ , моя милост се дотътри по пътечката...
Чакай сега, 10 часа сте вървяли разстояние, което се взима горе-долу за 6 ? Доста яваш сте го давали комай...Чак пък супер труден ?!
Обаче хижата е най-мизерната, в която съм спала, неподдържано, мърляво и мръсно.....
ама на кой му пука!
Ей това беше най-приличната стая, но ние, разбира се, не бяхме в нея...
Моля, моля, за Грънчар или добро, или нищо, зиме там как сме се гушили двамина при -20...
Който не му харесва, да спи на палатка.
Иначе, това за душата и планината
Чет Авг 11, 2011 8:58 pm
lauta rulez
Регистриран на: 21 Юни 2011 Мнения: 34 Местожителство: Джендем тепе
ve_san написа:
[i]
Моля, моля, за Грънчар или добро, или нищо, зиме там как сме се гушили двамина при -20...
та
както е приказката- аз нищо няма да кажа! бахти хижата, бахти чудото(че даже е и на пътя, и логистика и чудо, да ама не...)
така че- който ходи до грънчар, да взима палатка...tent rules:-)
Чет Авг 11, 2011 9:17 pm
Весела Ягодова
Аз лично през лятото не бих спала там - и всъщност не съм, от години.
Чет Авг 11, 2011 9:22 pm
Gamina
Ако изключим хижа "Лагера" - онова нещо на Върбите, комай на по-мизерна от Белмекен не съм стъпвала. Грънчар даже са я пооправили! Беше много по-зле.
Иначе за Грънчар... минахме миналата седмица от там за по бира (беше ни на път) - нито ни питаха какви сме, що сме, накъде сме тръгнали... все едно ни нямаше, а хижаря мина поне десетина пъти покрай нас. Изпихме си Пиринското и се махнахме. После се залутахме на път за Якорудското езеро, ако беше станал някой голям гаф последният човек, който ни е видял нямаше и да знае накъде сме тръгнали.
Не знам, по някаква причина очаквам от един хижар/ка да се поинтересува поредните малоумници, които му минат през хижата какви мислят да ги вършат. Видя ни че сме с палатки и въобще не ни отрази.
Пет Авг 12, 2011 10:36 am
mariapepel
ve_san написа:
Най-сетне, в 19.30 часа / след 10 часа ходене и към 22 км по супер труден терен/ , моя милост се дотътри по пътечката...
Чакай сега, 10 часа сте вървяли разстояние, което се взима горе-долу за 6 ? Доста яваш сте го давали комай...Чак пък супер труден ?!
Обаче хижата е най-мизерната, в която съм спала, неподдържано, мърляво и мръсно.....
ама на кой му пука!
Ей това беше най-приличната стая, но ние, разбира се, не бяхме в нея...
Иначе, това за душата и планината
Е, за мен беше труден, и дълъг, наистина пише, че е по-малко като време, но ние толкова вървяхме-уж сме тренирани, ама годинките ни са много разнообразни в групата...пък и аз обичам яваш, да се огледам, да се полюбувам!
А що се отнася до хижата-наистина мястото е уникално красиво, но хижаря е мърляч, а хижарките се държаха все едно да божии наместници на земята. И една палачинка 2 лв, като във виенска сладкарница.Сравнявам с ентусиастите от х-Иван вазов,или х.Рай, дето нямат такъв път...и правят чудеса.но то си е май до човека...
ZCEZBPM написа:
Кога си била на Белмекен за последно? По отношение на чистите одеяла,чаршафи и измазаните спални които са със сменена дограма хижа Белмекен я поставям веднага след хижа Мечит.
На 1-ви август Бяхме заедно плюс още четирима. Дограмата е нова, вярно. Предполагам, че си бил в някоя от стаите на горния етаж. Ние бяхме на нарите в приземния, където ремонтът не е достигнал и си е мизерия. Чаршафите не бяха чисти, но съм виждал и по-зле. Добре, че бяхме с чували.
П.П. Почнал съм и аз един пътепис за тогава, макар и да не съм добър разказвач
Последната промяна е направена от zezo на Пет Авг 12, 2011 8:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Авг 12, 2011 8:24 pm
Gamina
zezo написа:
ZCEZBPM написа:
Кога си била на Белмекен за последно? По отношение на чистите одеяла,чаршафи и измазаните спални които са със сменена дограма хижа Белмекен я поставям веднага след хижа Мечит.
На 1-ви август Бяхме заедно плюс още четирима. Дограмата е нова, вярно. Предполагам, че си бил в някоя от стаите на горния етаж. Ние бяхме на нарите в приземния, където ремонтът не е достигнал и си е мизерия. Чаршафите не бяха чисти, но съм виждал и по-зле. Добре, че бяхме с чували.
П.П. Почнал съм и аз един пътепис за тогава, макар и да не съм добър разказвач
Къде видя чаршафи, бре Цецо
Ник'ви чаршафи нямаше - по едно мухлясало одеало отдолу и някакви за завиване. Добре, че ни е все едно, важното беше да има покрив над главите ни и да поизсъхнем.
Вто Авг 16, 2011 11:49 am
zezo
Gamina написа:
Къде видя чаршафи, бре Цецо
Ник'ви чаршафи нямаше - по едно мухлясало одеало отдолу и някакви за завиване. Добре, че ни е все едно, важното беше да има покрив над главите ни и да поизсъхнем.
Имаше бе
Едни жълти, виж снимките Въпреки това не посмях да ги ползвам.
Между другото, когато хижаря ми показваше стаята се извини, че ни настанява там, но другите били заети...
Вто Авг 16, 2011 2:40 pm
Gamina
Е, ние изобщо не бяхме предвидили спане в хижата, ама проклетия дъжд... Благодарни бяхме за покрива над главите си и дървата за печката, не че успяхме да изсушим кой знае какво.
Аз споделих общото си впечатление за Белмекен
мир да има!
Ристе, прав си. Как не ни е срам, в джоба на хижаря бръкнахме
От същия имах доста по-добри впечатления преди две години.
Вто Авг 16, 2011 6:23 pm
mariapepel
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети