|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
mariapepel
|
|
Сря Авг 03, 2011 10:26 am |
|
 |
Валери
|
|
|
mariapepel-Благодаря за споделеното...!Завиждам ти и за изживяното и за блогът ти,който вече ми е в "предпочитани"...В момента съм на морето,че няма как ,но мислите ми са в Планината,още пък повече сега,като ти прочетох написаното от тук и като прегледах блогът ти...Поздрави!
|
|
|
Пет Авг 05, 2011 8:05 am |
|
 |
elena
|
|
|
Разказа и снимките ме завладяха и видях себе си там, където говорим с душата си.Много поетично истински е написан пътеписа.След силни емоции в планината вярвам в думите, продължавай mariapepel да ходиш горе в планината и пишеш за преживяното. 
_________________ В ПЛАНИНАТА Е КРАСОТАТА НА ЖИВОТА. |
|
|
Съб Авг 06, 2011 4:54 pm |
|
 |
mariapepel
|
|
Чет Авг 11, 2011 1:38 pm |
|
 |
Весела Ягодова
|
|
|
|
Най-сетне, в 19.30 часа / след 10 часа ходене и към 22 км по супер труден терен/ , моя милост се дотътри по пътечката...
Чакай сега, 10 часа сте вървяли разстояние, което се взима горе-долу за 6 ? Доста яваш сте го давали комай...Чак пък супер труден ?!
Обаче хижата е най-мизерната, в която съм спала, неподдържано, мърляво и мръсно.....
ама на кой му пука!
Ей това беше най-приличната стая, но ние, разбира се, не бяхме в нея...
Моля, моля, за Грънчар или добро, или нищо, зиме там как сме се гушили двамина при -20...
Който не му харесва, да спи на палатка.
Иначе, това за душата и планината 
|
|
|
Чет Авг 11, 2011 8:58 pm |
|
 |
lauta rulez
Регистриран на: 21 Юни 2011 Мнения: 34 Местожителство: Джендем тепе |
|
|
|
 |
 |
[i]
Моля, моля, за Грънчар или добро, или нищо, зиме там как сме се гушили двамина при -20...
та  |
както е приказката- аз нищо няма да кажа! бахти хижата, бахти чудото(че даже е и на пътя, и логистика и чудо, да ама не...)
така че- който ходи до грънчар, да взима палатка...tent rules:-)
|
|
|
Чет Авг 11, 2011 9:17 pm |
|
 |
Весела Ягодова
|
|
|
|
Аз лично през лятото не бих спала там - и всъщност не съм, от години.
|
|
|
Чет Авг 11, 2011 9:22 pm |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
Ако изключим хижа "Лагера" - онова нещо на Върбите, комай на по-мизерна от Белмекен не съм стъпвала. Грънчар даже са я пооправили! Беше много по-зле.
Иначе за Грънчар... минахме миналата седмица от там за по бира (беше ни на път) - нито ни питаха какви сме, що сме, накъде сме тръгнали... все едно ни нямаше, а хижаря мина поне десетина пъти покрай нас. Изпихме си Пиринското и се махнахме. После се залутахме на път за Якорудското езеро, ако беше станал някой голям гаф последният човек, който ни е видял нямаше и да знае накъде сме тръгнали.
Не знам, по някаква причина очаквам от един хижар/ка да се поинтересува поредните малоумници, които му минат през хижата какви мислят да ги вършат. Видя ни че сме с палатки и въобще не ни отрази.
|
|
|
Пет Авг 12, 2011 10:36 am |
 |
 |
mariapepel
|
|
|
 |
 |
Най-сетне, в 19.30 часа / след 10 часа ходене и към 22 км по супер труден терен/ , моя милост се дотътри по пътечката...
Чакай сега, 10 часа сте вървяли разстояние, което се взима горе-долу за 6 ? Доста яваш сте го давали комай...Чак пък супер труден ?!
Обаче хижата е най-мизерната, в която съм спала, неподдържано, мърляво и мръсно.....
ама на кой му пука!
Ей това беше най-приличната стая, но ние, разбира се, не бяхме в нея...
Иначе, това за душата и планината  |
Е, за мен беше труден, и дълъг, наистина пише, че е по-малко като време, но ние толкова вървяхме-уж сме тренирани, ама годинките ни са много разнообразни в групата...пък и аз обичам яваш, да се огледам, да се полюбувам!
А що се отнася до хижата-наистина мястото е уникално красиво, но хижаря е мърляч, а хижарките се държаха все едно да божии наместници на земята. И една палачинка 2 лв, като във виенска сладкарница.Сравнявам с ентусиастите от х-Иван вазов,или х.Рай, дето нямат такъв път...и правят чудеса.но то си е май до човека...
_________________ ЦВЕТНО...С ПЕПЕЛЯШКА
 |
|
|
Пет Авг 12, 2011 3:35 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4325 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Пет Авг 12, 2011 4:51 pm |
|
 |
zezo
|
|
|
 |
 |
Кога си била на Белмекен за последно? По отношение на чистите одеяла,чаршафи и измазаните спални които са със сменена дограма хижа Белмекен я поставям веднага след хижа Мечит. |
На 1-ви август Бяхме заедно плюс още четирима. Дограмата е нова, вярно. Предполагам, че си бил в някоя от стаите на горния етаж. Ние бяхме на нарите в приземния, където ремонтът не е достигнал и си е мизерия. Чаршафите не бяха чисти, но съм виждал и по-зле. Добре, че бяхме с чували.
П.П. Почнал съм и аз един пътепис за тогава, макар и да не съм добър разказвач
http://zezorabbit.blogspot.com/2011/08/i.html?m=1
Последната промяна е направена от zezo на Пет Авг 12, 2011 8:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пет Авг 12, 2011 8:24 pm |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Кога си била на Белмекен за последно? По отношение на чистите одеяла,чаршафи и измазаните спални които са със сменена дограма хижа Белмекен я поставям веднага след хижа Мечит. |
На 1-ви август Бяхме заедно плюс още четирима. Дограмата е нова, вярно. Предполагам, че си бил в някоя от стаите на горния етаж. Ние бяхме на нарите в приземния, където ремонтът не е достигнал и си е мизерия. Чаршафите не бяха чисти, но съм виждал и по-зле. Добре, че бяхме с чували.
П.П. Почнал съм и аз един пътепис за тогава, макар и да не съм добър разказвач
http://zezorabbit.blogspot.com/2011/08/i.html?m=1 |
Къде видя чаршафи, бре Цецо
Ник'ви чаршафи нямаше - по едно мухлясало одеало отдолу и някакви за завиване. Добре, че ни е все едно, важното беше да има покрив над главите ни и да поизсъхнем.
|
|
|
Вто Авг 16, 2011 11:49 am |
 |
 |
zezo
|
|
|
 |
 |
Къде видя чаршафи, бре Цецо
Ник'ви чаршафи нямаше - по едно мухлясало одеало отдолу и някакви за завиване. Добре, че ни е все едно, важното беше да има покрив над главите ни и да поизсъхнем. |
Имаше бе
Едни жълти, виж снимките Въпреки това не посмях да ги ползвам.
Между другото, когато хижаря ми показваше стаята се извини, че ни настанява там, но другите били заети...
|
|
|
Вто Авг 16, 2011 2:40 pm |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
Е, ние изобщо не бяхме предвидили спане в хижата, ама проклетия дъжд... Благодарни бяхме за покрива над главите си и дървата за печката, не че успяхме да изсушим кой знае какво.
Аз споделих общото си впечатление за Белмекен
мир да има!
Ристе, прав си. Как не ни е срам, в джоба на хижаря бръкнахме
От същия имах доста по-добри впечатления преди две години.
|
|
|
Вто Авг 16, 2011 6:23 pm |
 |
 |
mariapepel
|
|
Сря Авг 24, 2011 11:20 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|