Автор |
Съобщение |
Plamen К
|
ХУБАВЕЦ - КУПЕНА - КОСТЕНУРКАТА - ДЮЗА |
|
Докато билото на Стара планина е все още свежо и зелено реших да се поразходя и да направя снимки. Още над Карлово местни туристи ме предупредиха за наличието на много змии. Видях само две малки, /пепелянки може би/, но интересното е, че едната беше навръх Купена, точно под кутията с книгата за изкачванията. Ами може да не е хуманно, но я смачках, защото, който се качи горе е уморен и без да гледа сяда да отдъхне, да не става беля...
Ето и снимките: https://picasaweb.google.com/vilabreza/xVCOBI
|
|
|
Съб Юни 25, 2011 12:25 pm |
|
|
mediator37
|
|
|
Поздравления за прехода! Толкова зелено и красиво, чудни снимки ! И си късметлия с времето.
|
|
|
Съб Юни 25, 2011 7:57 pm |
|
|
andimit
|
|
|
Браво за прехода и снимките.
Аз направих нещо подобно миналата година в обратния ред, като качих Купена право от юг/ от пътеката х. Левски- х. Амбарица/ и като знам какви скали и тревуляци бяха- добре че не срещнах змия
Всичко най!
|
|
|
Нед Юни 26, 2011 9:45 am |
|
|
mircho
|
|
|
|
Змията е пепелянка.
|
|
|
Нед Юни 26, 2011 10:46 am |
|
|
тихомир томанов
|
|
|
Плочата на скалата под тур Прометея е в памет на Христо Проданов не е от нещастен случай просто искам да поясня.Лека да му е прьста на Еверест поклон.А отностно колибата на на Хубавеца (Ортак бурум)е на Дьбенци още малко и там ще искарат овце на паша.Относно прехода страхотно преживяване ,и на истина таз година има страшно много "Шарини тояги" по Балкана.
Последната промяна е направена от тихомир томанов на Пон Юни 27, 2011 8:45 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Нед Юни 26, 2011 7:47 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
ако това е било този уикенд, направо ми иде да наплескам някой от БТВ или синоптик . .. само разправяха за гръмотежици и колко опасно било !!!!
|
|
|
Нед Юни 26, 2011 10:59 pm |
|
|
martin555
|
|
|
Браво, хубава разходка си спретнал, а и зеленкото радва, случил си на време за снимки . Аз обикалях в района в края на месец май, но не беше се раззеленило хубаво. Видяхме една усойница на 200-300 метра под връх голям Купен. Има си змии там не е да е без хич . Относно хуманността, дали е хуманно змиите да хапят?!? Ние пък си поиграхме с една, че ни понасъска здраво. Поздрави!
_________________ http://martinpetrov555.blogspot.com/ |
|
|
Чет Юли 14, 2011 12:12 pm |
|
|
b0bae
|
много яко |
|
много готина разходка, снимките, зелената атмосфера...направо не ми се искаше да свършват фотките
Браво и Благодаря
|
|
|
Пет Юли 15, 2011 1:37 pm |
|
|
|