|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
kibik
|
|
СтаРа Планина 100х24/2011 |
|
 |
 |
Здравейте!
За 9-та поредна година ни предстои да направим един поход по билото на Стара Планина от х. Мазалат до х. Ехо с изкачване на вр. Ботев, Голям Купен, Левски и др. Същността е в рамките на 24 часа да изминем около 100 км. Програмата е следната:
21-юли-2011 (четвъртък) - събиране на всички участници на хижа Мазалат. Нощувка.
22-юли-2011 (петък) - старт рано сутринта (05:00 часа) в западна посока.
23-юли-2011 (събота) - финал на хижа Ехо.
Похода ще е по билото на Стара Планина - лятна маркировк а. Ще се премине през хижите Добрила, Дерменкая, Козя стена и заслон Орлово гнездо.
Каня всички досегашни участници, както и тези, които в предишните години са имали желание да се включат, но по една или друга причина не са успявали, отлагали са или са се отказвали, да се присъединят към нас. Ще ми е много приятно да се съберем пак там горе и да съприживеем един незабравим, дълъг и вълнуващ ден по върховете.
Искам да обърна внимание, че това не е състезание. Акцента при това мероприятие е върху издръжливостта, духа и волята. Целта ни не е на всяка цена да минем по маршрута. Нека всеки, преди да реши да участва, да направи трезва преценка за себе си и собствените си възможности и опита, който има в подобни начинания. Такса за участие няма, преминаването не е задължително да е компактно, може и да е индивидуално, но е препоръчително да е групово. Всеки е длъжен да си направи планинска застраховка, която да е валидна за периода на провеждане на похода. Всеки сам за себе си преценява каква екипировка, храна и оборудване ще са му необходими.
Миналата година х.Мазалат беше заета по време на похода и се наложи основната група да тръгне от х.Триглав, но тази година хижарят ми е обещал да запази 50 места за нощувката на 21-ви юли вечерта. Очаквам обаче участниците да са повече от тази бройка, така че моля всеки един от вас, който възнамерява да участва в похода и ще нощува на х.Мазалат да ми изпрати на лична бележка трите си имена и телефон за връзка за да му запазя място за нощувка на хижата. В момента в който се изчерпи тази бройка и записалите се станат 50 ще обява тук, че всички места за нощувка на х.Мазалат са изчерпани. Оттам нататък вариантите са: спане в района на х.Мазалат на палатка (всеки сам си осигурява палатката), спане на х.Триглав или на х.Тъжа.
Ето и кратка ретроспекция от всички издания досега на "СтаРа Планина 100х24":
СтаРа Планина 100х24/2003
СтаРа Планина 100х24/2004
СтаРа Планина 100х24/2005
СтаРа Планина 100х24/2006
СтаРа Планина 100х24/2007
СтаРа Планина 100х24/2008
СтаРа Планина 100х24/2009
СтаРа Планина 100х24/2010
С нетърпение очаквам срещата ни на х. Мазалат на 21-ви юли. Пазете се, бъдете здрави и до скоро!
|
за записвания, МОЛЯ изпращайте ЛС на Станислав
оригиналното съобщение в дир.бг
Последната промяна е направена от kibik на Чет Юни 16, 2011 2:16 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
Вто Юни 07, 2011 8:32 am |
|
 |
kibik
|
|
Re: СтаРа Планина 100х24/2011 |
|
 |
 |
Това е фанелката за тази година със съответното лого. Както и досега, всеки участник ще получи по една вечерта преди похода.
|
|
|
|
Вто Юни 14, 2011 9:37 am |
|
 |
radi
|
|
|
А защо Стара Планина е изписана по такъв начин? Някакъв символ ли е това, или е игра на думи и съкращения?
Отдавна искам да питам, но все гледах да не се меся на разговора за по-важни неща.
|
|
|
Вто Юни 14, 2011 12:18 pm |
|
 |
dobrudjan4e
|
|
|
Станислав и Рада.
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Вто Юни 14, 2011 12:34 pm |
 |
 |
mjjmiro
|
|
|
|
Здравей, може ли инфо относно темпото по време на прехода - ще се тича ли или ще е бърза крачка без много почивки?
|
|
|
Вто Юни 14, 2011 2:49 pm |
|
 |
kibik
|
|
|
|
а ти ПРОЧЕТЕ ли първият пост???
 |
 |
Искам да обърна внимание, че това не е състезание. Акцента при това мероприятие е върху издръжливостта, духа и волята. Целта ни не е на всяка цена да минем по маршрута. Нека всеки, преди да реши да участва, да направи трезва преценка за себе си и собствените си възможности и опита, който има в подобни начинания. |
|
|
|
Вто Юни 14, 2011 2:53 pm |
|
 |
Станислав
|
|
|
|
 |
 |
Здравей, може ли инфо относно темпото по време на прехода - ще се тича ли или ще е бърза крачка без много почивки? |
Всеки сам си избира темпото, има и такива, които тичат, но повечето го вървят - къде на по-бърз ход, къде по-бавно. Обикновенно се оформят отделни групички, но има и такива, коиито предпочитат да ходят/бягат сами, като целта е в рамките на 24 часа да се стигне до х.Ехо. Оттам нататък всеки си определя за себе си тепмо, почивки, хранене и т.н.
За илюстрация ще постна една от снимките на Стефан (SPI) от похода през 2007 год:

|
|
|
Вто Юни 14, 2011 4:27 pm |
|
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Следя "СтаРа Планина 100х24" от самото му начало. Не ставам аз за тая работа, но пък се радвам много на участващите в мероприятието и храня безкрайна симпатия към организаторите му. Чрез този си постинг искам да пожелая успех на всички и тази година, да са здрави, всичко да е наред, и да ни зарадвате с репортаж.

_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Вто Юни 14, 2011 9:45 pm |
 |
 |
Станислав
|
|
Всички места за нощувка на х.Мазалат са изчерпани |
|
 |
 |
Миналата година х.Мазалат беше заета по време на похода и се наложи основната група да тръгне от х.Триглав, но тази година хижарят ми е обещал да запази 50 места за нощувката на 21-ви юли вечерта. Очаквам обаче участниците да са повече от тази бройка, така че моля всеки един от вас, който възнамерява да участва в похода и ще нощува на х.Мазалат да ми изпрати на лична бележка трите си имена и телефон за връзка за да му запазя място за нощувка на хижата. В момента в който се изчерпи тази бройка и записалите се станат 50 ще обява тук, че всички места за нощувка на х.Мазалат са изчерпани. |
Стана това, което очаквах - интереса към похода наистина е много голям и вече всички 50 места за нощувката на 21-ви юли вечерта на х. Мазалат са заети. Така че, временно спирам записванията за (нощувка + поход). Утре възнамерявам да се чуя с хижаря за да разбера дали има някаква възможност за допълнителни места и ще пиша пак. Но дотогава приемам заявки за участие само за похода, без ангажимент от моя страна за нощувката на х. Мазалат.
Бъдете здрави и до скоро!
|
|
|
Сря Юни 22, 2011 10:44 pm |
|
 |
mircho
|
|
|
|
Ами тогава ще има колективизация, двама-трима души ще носят една палатка или ще са на подслон от найлон че да се намали теглото.
|
|
|
Пет Юни 24, 2011 11:27 am |
|
 |
mjjmiro
|
|
до Станислав |
|
Пуснах Ви ЛС преди повече от две или три седмици, не съм получил отговор и не знам дали съм включен в списъка със хората, за които се пази място за спане на хжиа Мазалат?
|
|
|
Нед Юли 03, 2011 12:16 pm |
|
 |
Станислав
|
|
Re: до Станислав |
|
 |
 |
Пуснах Ви ЛС преди повече от две или три седмици, не съм получил отговор и не знам дали съм включен в списъка със хората, за които се пази място за спане на хжиа Мазалат? |
Учуден съм, че не си получил отговор на ЛС, спомням си че ти писах.
Да, записал съм те за участие под №24 в списъка на участниците с осигурено спане на х.Мазалат.
До скоро.
|
|
|
Вто Юли 05, 2011 9:01 am |
|
 |
mjjmiro
|
|
Re: до Станислав |
|
 |
 |
 |
 |
Пуснах Ви ЛС преди повече от две или три седмици, не съм получил отговор и не знам дали съм включен в списъка със хората, за които се пази място за спане на хжиа Мазалат? |
Учуден съм, че не си получил отговор на ЛС, спомням си че ти писах.
Да, записал съм те за участие под №24 в списъка на участниците с осигурено спане на х.Мазалат.
До скоро. |
ОК, Благодаря!
Поздрави!
|
|
|
Вто Юли 05, 2011 10:28 am |
|
 |
kibik
|
|
|
Пет Юли 15, 2011 9:35 am |
|
 |
kibik
|
|
|
Сря Юли 20, 2011 4:43 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|