За 9-та поредна година ни предстои да направим един поход по билото на Стара Планина от х. Мазалат до х. Ехо с изкачване на вр. Ботев, Голям Купен, Левски и др. Същността е в рамките на 24 часа да изминем около 100 км. Програмата е следната:
21-юли-2011 (четвъртък) - събиране на всички участници на хижа Мазалат. Нощувка.
22-юли-2011 (петък) - старт рано сутринта (05:00 часа) в западна посока.
23-юли-2011 (събота) - финал на хижа Ехо.
Похода ще е по билото на Стара Планина - лятна маркировк а. Ще се премине през хижите Добрила, Дерменкая, Козя стена и заслон Орлово гнездо.
Каня всички досегашни участници, както и тези, които в предишните години са имали желание да се включат, но по една или друга причина не са успявали, отлагали са или са се отказвали, да се присъединят към нас. Ще ми е много приятно да се съберем пак там горе и да съприживеем един незабравим, дълъг и вълнуващ ден по върховете.
Искам да обърна внимание, че това не е състезание. Акцента при това мероприятие е върху издръжливостта, духа и волята. Целта ни не е на всяка цена да минем по маршрута. Нека всеки, преди да реши да участва, да направи трезва преценка за себе си и собствените си възможности и опита, който има в подобни начинания. Такса за участие няма, преминаването не е задължително да е компактно, може и да е индивидуално, но е препоръчително да е групово. Всеки е длъжен да си направи планинска застраховка, която да е валидна за периода на провеждане на похода. Всеки сам за себе си преценява каква екипировка, храна и оборудване ще са му необходими.
Миналата година х.Мазалат беше заета по време на похода и се наложи основната група да тръгне от х.Триглав, но тази година хижарят ми е обещал да запази 50 места за нощувката на 21-ви юли вечерта. Очаквам обаче участниците да са повече от тази бройка, така че моля всеки един от вас, който възнамерява да участва в похода и ще нощува на х.Мазалат да ми изпрати на лична бележка трите си имена и телефон за връзка за да му запазя място за нощувка на хижата. В момента в който се изчерпи тази бройка и записалите се станат 50 ще обява тук, че всички места за нощувка на х.Мазалат са изчерпани. Оттам нататък вариантите са: спане в района на х.Мазалат на палатка (всеки сам си осигурява палатката), спане на х.Триглав или на х.Тъжа.
Ето и кратка ретроспекция от всички издания досега на "СтаРа Планина 100х24":
СтаРа Планина 100х24/2003
СтаРа Планина 100х24/2004
СтаРа Планина 100х24/2005
СтаРа Планина 100х24/2006
СтаРа Планина 100х24/2007
СтаРа Планина 100х24/2008
СтаРа Планина 100х24/2009
СтаРа Планина 100х24/2010
С нетърпение очаквам срещата ни на х. Мазалат на 21-ви юли. Пазете се, бъдете здрави и до скоро!
А защо Стара Планина е изписана по такъв начин? Някакъв символ ли е това, или е игра на думи и съкращения?
Отдавна искам да питам, но все гледах да не се меся на разговора за по-важни неща.
Вто Юни 14, 2011 12:18 pm
dobrudjan4e
Станислав и Рада.
_________________ Който пие бира не умира!
Вто Юни 14, 2011 12:34 pm
mjjmiro
Здравей, може ли инфо относно темпото по време на прехода - ще се тича ли или ще е бърза крачка без много почивки?
Вто Юни 14, 2011 2:49 pm
kibik
а ти ПРОЧЕТЕ ли първият пост???
Цитат:
Искам да обърна внимание, че това не е състезание. Акцента при това мероприятие е върху издръжливостта, духа и волята. Целта ни не е на всяка цена да минем по маршрута. Нека всеки, преди да реши да участва, да направи трезва преценка за себе си и собствените си възможности и опита, който има в подобни начинания.
Вто Юни 14, 2011 2:53 pm
Станислав
mjjmiro написа:
Здравей, може ли инфо относно темпото по време на прехода - ще се тича ли или ще е бърза крачка без много почивки?
Всеки сам си избира темпото, има и такива, които тичат, но повечето го вървят - къде на по-бърз ход, къде по-бавно. Обикновенно се оформят отделни групички, но има и такива, коиито предпочитат да ходят/бягат сами, като целта е в рамките на 24 часа да се стигне до х.Ехо. Оттам нататък всеки си определя за себе си тепмо, почивки, хранене и т.н.
За илюстрация ще постна една от снимките на Стефан (SPI) от похода през 2007 год:
Следя "СтаРа Планина 100х24" от самото му начало. Не ставам аз за тая работа, но пък се радвам много на участващите в мероприятието и храня безкрайна симпатия към организаторите му. Чрез този си постинг искам да пожелая успех на всички и тази година, да са здрави, всичко да е наред, и да ни зарадвате с репортаж.
Миналата година х.Мазалат беше заета по време на похода и се наложи основната група да тръгне от х.Триглав, но тази година хижарят ми е обещал да запази 50 места за нощувката на 21-ви юли вечерта. Очаквам обаче участниците да са повече от тази бройка, така че моля всеки един от вас, който възнамерява да участва в похода и ще нощува на х.Мазалат да ми изпрати на лична бележка трите си имена и телефон за връзка за да му запазя място за нощувка на хижата. В момента в който се изчерпи тази бройка и записалите се станат 50 ще обява тук, че всички места за нощувка на х.Мазалат са изчерпани.
Стана това, което очаквах - интереса към похода наистина е много голям и вече всички 50 места за нощувката на 21-ви юли вечерта на х. Мазалат са заети. Така че, временно спирам записванията за (нощувка + поход). Утре възнамерявам да се чуя с хижаря за да разбера дали има някаква възможност за допълнителни места и ще пиша пак. Но дотогава приемам заявки за участие само за похода, без ангажимент от моя страна за нощувката на х. Мазалат.
Бъдете здрави и до скоро!
Сря Юни 22, 2011 10:44 pm
mircho
Ами тогава ще има колективизация, двама-трима души ще носят една палатка или ще са на подслон от найлон че да се намали теглото.
Пет Юни 24, 2011 11:27 am
mjjmiro
до Станислав
Пуснах Ви ЛС преди повече от две или три седмици, не съм получил отговор и не знам дали съм включен в списъка със хората, за които се пази място за спане на хжиа Мазалат?
Нед Юли 03, 2011 12:16 pm
Станислав
Re: до Станислав
mjjmiro написа:
Пуснах Ви ЛС преди повече от две или три седмици, не съм получил отговор и не знам дали съм включен в списъка със хората, за които се пази място за спане на хжиа Мазалат?
Учуден съм, че не си получил отговор на ЛС, спомням си че ти писах.
Да, записал съм те за участие под №24 в списъка на участниците с осигурено спане на х.Мазалат.
До скоро.
Вто Юли 05, 2011 9:01 am
mjjmiro
Re: до Станислав
Станислав написа:
mjjmiro написа:
Учуден съм, че не си получил отговор на ЛС, спомням си че ти писах.
Да, записал съм те за участие под №24 в списъка на участниците с осигурено спане на х.Мазалат.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 1 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети