ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Качване на Вихрен по югоизточния ръб

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Качване на Вихрен по югоизточния ръб
Автор Съобщение
bairbudala

Мнение Качване на Вихрен по югоизточния ръб Отговорете с цитат
Здравейте,

Планираме да качваме Вихрен по югоизточния ръб, този, който е вляво от Джамджиевия ръб. Надявам се да се организираме след 2-3 седмици, когато почти няма да остане сняг.

Някой минавал ли е по този ръб? Има ли трудни места, по-сложно ли е от Джамджиевия ръб, трябва ли въже?

Благодаря!
Нед Май 29, 2011 10:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
safcho

Мнение Отговорете с цитат
Здрасти,
Минавал съм го зимно време,преди няколко години. Видя ми се значително по-лесен технически от Джамджията и малко по-стръмен.
Успех и хубаво време!
Сря Юни 15, 2011 1:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bairbudala

Здравей,

Благодаря ти! Ние още не сме се организирали, но със сигурност ще пробваме този маршрут!
Сря Юни 22, 2011 6:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Това е любимият ми начин за изкачване на Вихрен, правил съм го много пъти, защото е най-пряк и бърз начин да се качиш на върха. Евентуално затруднения може да имаш в участъка на границата между гранита и мрамора защото става по стръмно, но в този случай жандармите на самото ребро може да се позаобиколят от дясно/по посока джамджиев ръб/. ако имаш нужда пиши на л.с. - мога и да ти пратя някои други снимки от този участък
Пет Юни 24, 2011 9:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobber

vladofff написа:
Това е любимият ми начин за изкачване на Вихрен, правил съм го много пъти, защото е най-пряк и бърз начин да се качиш на върха. Евентуално затруднения може да имаш в участъка на границата между гранита и мрамора защото става по стръмно, но в този случай жандармите на самото ребро може да се позаобиколят от дясно/по посока джамджиев ръб/. ако имаш нужда пиши на л.с. - мога и да ти пратя някои други снимки от този участък

Владо, прати направо снимки тук. Днес ще ходя до Разлог и евентуално ще стана рано утре сутрин за качване на Вихрен. Мислех по Джамджиев ръб, но с такава реклама на югоизточния...
Пет Юни 24, 2011 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.