Планираме да качваме Вихрен по югоизточния ръб, този, който е вляво от Джамджиевия ръб. Надявам се да се организираме след 2-3 седмици, когато почти няма да остане сняг.
Някой минавал ли е по този ръб? Има ли трудни места, по-сложно ли е от Джамджиевия ръб, трябва ли въже?
Благодаря!
Нед Май 29, 2011 10:48 pm
safcho
Здрасти,
Минавал съм го зимно време,преди няколко години. Видя ми се значително по-лесен технически от Джамджията и малко по-стръмен.
Успех и хубаво време!
Сря Юни 15, 2011 1:48 pm
bairbudala
Здравей,
Благодаря ти! Ние още не сме се организирали, но със сигурност ще пробваме този маршрут!
Сря Юни 22, 2011 6:09 pm
vladofff
Това е любимият ми начин за изкачване на Вихрен, правил съм го много пъти, защото е най-пряк и бърз начин да се качиш на върха. Евентуално затруднения може да имаш в участъка на границата между гранита и мрамора защото става по стръмно, но в този случай жандармите на самото ребро може да се позаобиколят от дясно/по посока джамджиев ръб/. ако имаш нужда пиши на л.с. - мога и да ти пратя някои други снимки от този участък
Пет Юни 24, 2011 9:02 am
dobber
vladofff написа:
Това е любимият ми начин за изкачване на Вихрен, правил съм го много пъти, защото е най-пряк и бърз начин да се качиш на върха. Евентуално затруднения може да имаш в участъка на границата между гранита и мрамора защото става по стръмно, но в този случай жандармите на самото ребро може да се позаобиколят от дясно/по посока джамджиев ръб/. ако имаш нужда пиши на л.с. - мога и да ти пратя някои други снимки от този участък
Владо, прати направо снимки тук. Днес ще ходя до Разлог и евентуално ще стана рано утре сутрин за качване на Вихрен. Мислех по Джамджиев ръб, но с такава реклама на югоизточния...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети