ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Децата и планината
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Децата и планината
Автор Съобщение
Наслуки

Мнение Отговорете с цитат
Шапка ви свалям г-н Сотиров!
Внуците ви имат страхотен късмет с такъв дядо! Не че се оплаквам от моито родители, но те нямат отношение към планината и съответно не водят децата на планина.
Явно подходът към децата при излизане в планината трябва да е много добре премислен. За съжаление с мъжа ми не можем да се похвалим, че сме успели да научим децата си на ходене, издръжливост... А вече големият е на 10г...
Харесват им планините, пейзажите, ските, но не и баирите за изкачване Wink
Ето бебката ни по пътеката за х. Мальавица, миналата есен

и на първа тераса:

Но оттогава не сме ходили никъде Sad

Поздравления и за невероятните детски съоръжения в двора! Това, което наричате люлка-таран, съм го виждала в гигантски размери, на сайта на немски производител на детски съоръжения и изглежда наистина много привлекателно.

Понеже се занимавам с проектиране на детски площадки, много ровя из интеренет за такива неща и установих че се казва swinger. Отскоро имам блог за детски съоръжения и там публикувам информация за интересни места за игра. Иска ми се да пусна връзка към тази тема заради чудесните идеи.
Ето и адреса на блога http://divishtastlivi.wordpress.com/
Вто Май 25, 2010 12:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Мнение С деца на планина Отговорете с цитат
Наслуки написа:
Внуците ви имат страхотен късмет с такъв дядо!

Ще ми се дъщеря ми и зет ми да прочетат тази похвала! Защото при мен проблемите идват не от внуците, а от техните родители. За тях планината - имам пред вид екскурзиите, е някакво съвсем несполучливо и зле замислено начинание. Ходене по баирите - защо?! Спане на палатка - без баня?! Те самите са изключително спортни натури. Цяла зима карат ски и сноуборд. Затова и внуците се качват на ските още на година и нещо. Цяло лято пък са с водни спортове - кайт сърф, водни ски, плуване и прочее. Децата отново с тях. Планината обаче е напълно презряно мероприятие! И затова съм принуден да правя PR с родителите, дори когато внуците сами ме питат - в тяхно присъствие - кога ще ходим на палатка. А дъщеря ми също е отрасла по планините - от тригодишна на палатка на Урдините езера. Но като порасна, друг акъл й дойде.

Като гледам детенцето на Първа тераса - много си е добре човечето! Това лято ще е вече на Втора... По моите наблюдения децата съвсем не са толкова капризни, колкото ние ги правим в страха си "нещо да не им стане". Дето има една приказка, тях природата ги пази: издържат и на ходене, и на студ, и на жажда... Просто трябва да се отнасяме към тях с повече доверие и да вярваме в силата им - тя е неподозирано голяма! Говоря абстрактно, разбира се, съвсем нямам пред вид вас.

Аз също много харесвам детските съоръжения и когато обикалям по чужбина, винаги се заглеждам по детските площадки. Какви ли не чудесии измислят "детските" инженери! Някои са много сложни, но други са елементарни, стига човек да се сети. По-нататък ще пусна няколко снимки. А немския "таран" наистина си го бива!

Очаквам да видя следващи снимки от ваши екскурзии с децата!
Вто Май 25, 2010 12:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mimthe

Местожителство: софия

Мнение * Отговорете с цитат
ето и от мен малко снимки - за първи път малкия син на Черни връх http://mimthe.snimka.bg/motorcycles/obshti-snimki.497843

Съб Май 29, 2010 12:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
irina

Цитат:
По моите наблюдения децата съвсем не са толкова капризни, колкото ние ги правим в страха си "нещо да не им стане".

Да точно така е и от мои наблюдения. Даже трябва ние да правим това което те, това е естественната среда която ние мнооого отдавна сме забравили...
Съб Май 29, 2010 1:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

Мнение Бодро крачи младата смяна Отговорете с цитат
Бодро крачи младата смяна към х.Венетица

Още
Чет Май 19, 2011 6:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
petarpstone

Местожителство: Провадия

Ние за сега се носим Very Happy -но надявам се догодина вече да ходим сами Very Happy Very Happy

[img]http://media.snimka.bg/8670/023595821-thumb.jpg?r=0 [/img]

Вто Май 24, 2011 8:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Трима мъже и половина на Орловец (без да броим времето) Отговорете с цитат
Еднодневно кръгче по маршрут:
ЦПШ - х.Мальовица - з.БАК - в.Орловец - Ловнишки превал - х.Мальовица - ЦПШ.

Изцяло мъжката компания се справи чудесно.
Най-младия член е на две годинки.

Отсечката от пътеката за Страшното езеро до Ловнишки превал е маркирана на гъсто със сигнална оранжева неофициална маркировка

Хваща се на ок.150м. от официалната пътека южно от зимния кол на височината /билото/ на рида Ръждавица. Не се вижда /логично/ от пътеката.

И едно клипче на бебока на Орловец.

Цялата галерия.

Пон Авг 26, 2013 11:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Криси

Местожителство: София

Бебето Ясен покори връх Руй Smile

[/url]
Пон Ное 18, 2013 12:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Валери

Местожителство: Пловдив

BG

Пон Ное 18, 2013 9:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.