Шапка ви свалям г-н Сотиров!
Внуците ви имат страхотен късмет с такъв дядо! Не че се оплаквам от моито родители, но те нямат отношение към планината и съответно не водят децата на планина.
Явно подходът към децата при излизане в планината трябва да е много добре премислен. За съжаление с мъжа ми не можем да се похвалим, че сме успели да научим децата си на ходене, издръжливост... А вече големият е на 10г...
Харесват им планините, пейзажите, ските, но не и баирите за изкачване
Ето бебката ни по пътеката за х. Мальавица, миналата есен
и на първа тераса:
Но оттогава не сме ходили никъде
Поздравления и за невероятните детски съоръжения в двора! Това, което наричате люлка-таран, съм го виждала в гигантски размери, на сайта на немски производител на детски съоръжения и изглежда наистина много привлекателно.
Понеже се занимавам с проектиране на детски площадки, много ровя из интеренет за такива неща и установих че се казва swinger. Отскоро имам блог за детски съоръжения и там публикувам информация за интересни места за игра. Иска ми се да пусна връзка към тази тема заради чудесните идеи.
Ето и адреса на блога http://divishtastlivi.wordpress.com/
Вто Май 25, 2010 12:15 am
Сотиров
С деца на планина
Наслуки написа:
Внуците ви имат страхотен късмет с такъв дядо!
Ще ми се дъщеря ми и зет ми да прочетат тази похвала! Защото при мен проблемите идват не от внуците, а от техните родители. За тях планината - имам пред вид екскурзиите, е някакво съвсем несполучливо и зле замислено начинание. Ходене по баирите - защо?! Спане на палатка - без баня?! Те самите са изключително спортни натури. Цяла зима карат ски и сноуборд. Затова и внуците се качват на ските още на година и нещо. Цяло лято пък са с водни спортове - кайт сърф, водни ски, плуване и прочее. Децата отново с тях. Планината обаче е напълно презряно мероприятие! И затова съм принуден да правя PR с родителите, дори когато внуците сами ме питат - в тяхно присъствие - кога ще ходим на палатка. А дъщеря ми също е отрасла по планините - от тригодишна на палатка на Урдините езера. Но като порасна, друг акъл й дойде.
Като гледам детенцето на Първа тераса - много си е добре човечето! Това лято ще е вече на Втора... По моите наблюдения децата съвсем не са толкова капризни, колкото ние ги правим в страха си "нещо да не им стане". Дето има една приказка, тях природата ги пази: издържат и на ходене, и на студ, и на жажда... Просто трябва да се отнасяме към тях с повече доверие и да вярваме в силата им - тя е неподозирано голяма! Говоря абстрактно, разбира се, съвсем нямам пред вид вас.
Аз също много харесвам детските съоръжения и когато обикалям по чужбина, винаги се заглеждам по детските площадки. Какви ли не чудесии измислят "детските" инженери! Някои са много сложни, но други са елементарни, стига човек да се сети. По-нататък ще пусна няколко снимки. А немския "таран" наистина си го бива!
Очаквам да видя следващи снимки от ваши екскурзии с децата!
Вто Май 25, 2010 12:58 am
mimthe
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети