Съвет за двудневен зимен преход в Пирин
Здравейте, днес ми е първия официален ден във форума и смятам че е много полезен за всички обичащи природата в България.
Понеже нямам много опит по българските планини а това ми е една малка страст се обръщам с баналния въпрос за един двудневен зимен преход в Пирин (8-9.1.11). Това ще ми е първото ходене там (като изключим ски на Банско). Двама се с приятелката ми и бих ни определил като средно опитни планинари.
Какво бихте ни препорачали като маршрут - преходи от порядъка на 6-8 часа, 1000 м деневилация са ок.
Радвам се на всяко едно коснтруктивно предложение.
Весело посрещане на 2011
Пет Дек 31, 2010 7:44 pm
Мавруд
Първо ходене на Пирин и искаш да е през зимата, 8 часа, 1000 м денивелация ... Аз от 10 год ходя и зимните ми преходи в Пирин се броят на пръсти - не е за подценяване тази планина през зимата... Можеш да опиташ с Банско-х. Демяница или Добринище - х. Гоце Делчев - х. Безбог - Безбожки превал. При условията в момента няма да имаш проблеми.
Пет Дек 31, 2010 7:49 pm
ronkata
Първо Честита Нова Година на всички, пожелавам ви много дни в планината и с приятели.
Благодаря за барзия отговор. Искам да доуточня че целта ми не е прохада да съответсва на горе споменатите показатали а че това са по скоро границите на възможностите без да се има в предвид познаването/непознаването на маршрута.
Предложението което даде юе го прегледам, ако има и други алтернативи с удоволствие ще ги проверя.
поздрави
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети