ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Стражите не са хотел

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Стражите не са хотел
Автор Съобщение
Malolo

Местожителство: България

Мнение Стражите не са хотел Отговорете с цитат
Хайде малко да ви разхладя със спомени от изминалата зима.

"Българското Шамони" или как осъществихме поредния отдавна заплануван проект - "Стражите".

На 02.04.2010 г. тръгнахме от х. Безбог, изкачихме в. Полежан при доста мъжки условия. След това се спуснахме до Газейски циркус и си направихме бивак - изкопахме пещера в снега само за 3 часа Smile

На 03.04. станахме рано, закусихме и изкачихме набелязания улей. Спуснахме се по по-тесния и стръмен Y. Тони снимаше спускането от подножието на отсрещния връх - Газей. След това се отправихме към х. Демяница и слязохме в Банско, където запалихме по свещичка. Велик ден!!!

Усещането да си толкова дълбоко в планината и да няма никой, освен двама от най-близките ти хора, около теб е неописуемо. Спането в снежна пещера предизвиква много странно усещане. Определено го препоръчвам на хората, обичащи силните емоции. Спускането на Стражите беше нещо, което силно желаехме от доста отдавна и успешното изпълнение на този проект ни достави голямо удовлетворение! Емоциите и за нашия фотограф – Тони Шаварш (на който сърдечно благодарим) също не липсваха, нито пък добрите кадри, така че и той остана много доволен от цялото преживяване.

Пецата позира

Яко рап! Тея ранички са бая тежички, между другото.

На в. Полежан

Вече в подножието на Стражите. Започва копането в една огромна навявка.

Тая навявка беше супер твърдоч...

...добре, че беше гризлито и триона, защото щяхме да видим много зор без тях.

Проектираме интериорния дизайн на бъдещия ни дом

Задружна дружина...снежна пещера копае

Времето беше много променливо и мъглата току падаше, току се вдигаше.

Тъкмо навреме преди да падне мракът нашият супер луксозен премиум-кинг-сайз-апартмент-суит беше готов.

Вътре беше доста приятно...като да се пъхнеш в хладилника и да се затвориш вътре...около 1 - 2° C

Далеч по-добре, отколкото навън

Тютюнопушенето в вредно за Вашето здраве

На следващата сутрин...

Слънцето се опитва да пробие през облаците. Ние не го чакаме, а започваме да се подготвяме.

Подготовка за улеите.

Изкачихме се по левия, по-широк улеи. Спуснахме се по ясно изразения Y. По-точно по-левия лъч.

Изкачването започна

А фотографа се изкачи по отсрещния връх - Газей, за да снимка спускането ни.

Слънцето започна да размеква лека полека снега, но котките бяха задължителни.

Изкачване

...

в. Полежан

в. Безбог (ляво) и в. Полежан.

Пецата потегля по улея.

Другата гледна точка

Предстои най-тесния пасаж.

Премина го успешно и много технично.

Снегът беше много труден за каране.

На "широкото" вече си беше кеф

Аз навлизам в улея

Преминавам през тясното не чак толкова технично Smile

На широкото се отпускам значително

В "мекото" си припомням дните с много пудра през изминалия сезон

Но уви, сезонът е към своя край.

Вече събрали багажа поемаме към х. Демяница

...

Истински приятели

Истинско преживяване

"The absolute simplicity. That's what I love. When you're climbing your mind is clear and free from all confusions. You have focus. And suddenly the light becomes sharper, the sounds are richer and you're filled with the deep, powerful presence of life..." Heinrich Harrer, 7 years in Tibet
Вто Юли 13, 2010 8:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Юнаци сте вие, за да се спускате по места като Ушиците (само крайните 2 коти се наричат Стражи) и да катерите чукарите по Алпите. Поздравления за смелостта да поемате подобни рискове

Тази зима парковата охрана няколко пъти заварди пътя от Демяница към Тодорова орница. Добре че не сте им налетели. Laughing

Вто Юли 13, 2010 9:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Malolo

Speedy написа:
Юнаци сте вие, за да се спускате по места като Ушиците (само крайните 2 коти се наричат Стражи) и да катерите чукарите по Алпите. Поздравления за смелостта да поемате подобни рискове

Тази зима парковата охрана няколко пъти заварди пътя от Демяница към Тодорова орница. Добре че не сте им налетели. Laughing

Благодаря за думите!

ПП: Мооооооля те да не зачекваме темата с полицията в планината тук. Живо се интересувам от това, следя всичко, което се случва през зимата в планината и имам изградено мнение по въпроса, но не искам под този разказ да се разрази подобна дискусия. В друга тема с удоволствие ще споделя убежденията си, но няма да съм аз човека, който ще повдигне дискусията, ако има желаещи, моля да публикуват друга тема.

"The absolute simplicity. That's what I love. When you're climbing your mind is clear and free from all confusions. You have focus. And suddenly the light becomes sharper, the sounds are richer and you're filled with the deep, powerful presence of life..." Heinrich Harrer, 7 years in Tibet
Вто Юли 13, 2010 9:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
In Earnest

Местожителство: Sofia

Евала, Пичове!!! Smile
От предната тема останах с убеждение, че сте почти пълни новаци за Пирин, ама сега като гледам сте големи 'фенове'!!! Cool
Много се зарадвах като написа "Истински приятели", щото там горе в такива и подобни условия най се усещат и осъзнават тея неща!
Поздрави!
Вто Юли 13, 2010 11:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Malolo

In Earnest написа:
Евала, Пичове!!! Smile
От предната тема останах с убеждение, че сте почти пълни новаци за Пирин, ама сега като гледам сте големи 'фенове'!!! Cool
Много се зарадвах като написа "Истински приятели", щото там горе в такива и подобни условия най се усещат и осъзнават тея неща!
Поздрави!

Чак пълни новаци Cool
Адски си прав за истинските приятели!

Сря Юли 14, 2010 12:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kat

Браво, браво ръкопляскания стахотно приключение. От любимите ми Cool
Фотографът добре се е справил с представянето на всичко - условия, удоволствие и самота. С голям кеф и аз бих поснимала таквиз неща. Дано ми се случи някога.. някъде...
Още веднъж браво! Аз съм ти фен!
Punk

Чет Юли 15, 2010 6:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Malolo

Kat написа:
Браво, браво ръкопляскания стахотно приключение. От любимите ми Cool
Фотографът добре се е справил с представянето на всичко - условия, удоволствие и самота. С голям кеф и аз бих поснимала таквиз неща. Дано ми се случи някога.. някъде...
Още веднъж браво! Аз съм ти фен!
Punk

Оуу, супер имам си и фенки вече Cool
Относно фотографа ни, все пак носи името Шаварш Wink
При следващото ходене ще ти се обадя, щом имаш желание да снимаш. Ние пък имаме желание някой да ни снима, пък и жени винаги са добре дошли Bleh тра-ла-ла

Чет Юли 15, 2010 7:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
albena :-)

Цитат:
Тъкмо навреме преди да падне мракът нашият супер луксозен премиум-кинг-сайз-апартмент-суит беше готов

Laughing

маниаци сте Вие Cool
удоволствие беше да прочета и разгледам Smile
Сря Юли 21, 2010 8:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mimif

Местожителство: Благоевград

Браво на вас! Наистина сте голяма работа!
Пон Окт 04, 2010 6:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vladimir Gergov

Местожителство: Sofia

Имаш ли регистрация във форума на БЕФСАБ Даго пуснеш там?

Чет Окт 07, 2010 6:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.