Стражите не са хотел
Хайде малко да ви разхладя със спомени от изминалата зима.
"Българското Шамони" или как осъществихме поредния отдавна заплануван проект - "Стражите".
На 02.04.2010 г. тръгнахме от х. Безбог, изкачихме в. Полежан при доста мъжки условия. След това се спуснахме до Газейски циркус и си направихме бивак - изкопахме пещера в снега само за 3 часа
На 03.04. станахме рано, закусихме и изкачихме набелязания улей. Спуснахме се по по-тесния и стръмен Y. Тони снимаше спускането от подножието на отсрещния връх - Газей. След това се отправихме към х. Демяница и слязохме в Банско, където запалихме по свещичка. Велик ден!!!
Усещането да си толкова дълбоко в планината и да няма никой, освен двама от най-близките ти хора, около теб е неописуемо. Спането в снежна пещера предизвиква много странно усещане. Определено го препоръчвам на хората, обичащи силните емоции. Спускането на Стражите беше нещо, което силно желаехме от доста отдавна и успешното изпълнение на този проект ни достави голямо удовлетворение! Емоциите и за нашия фотограф – Тони Шаварш (на който сърдечно благодарим) също не липсваха, нито пък добрите кадри, така че и той остана много доволен от цялото преживяване.
Пецата позира
Яко рап! Тея ранички са бая тежички, между другото.
На в. Полежан
Вече в подножието на Стражите. Започва копането в една огромна навявка.
Тая навявка беше супер твърдоч...
...добре, че беше гризлито и триона, защото щяхме да видим много зор без тях.
Проектираме интериорния дизайн на бъдещия ни дом
Задружна дружина...снежна пещера копае
Времето беше много променливо и мъглата току падаше, току се вдигаше.
Тъкмо навреме преди да падне мракът нашият супер луксозен премиум-кинг-сайз-апартмент-суит беше готов.
Вътре беше доста приятно...като да се пъхнеш в хладилника и да се затвориш вътре...около 1 - 2° C
Далеч по-добре, отколкото навън
Тютюнопушенето в вредно за Вашето здраве
На следващата сутрин...
Слънцето се опитва да пробие през облаците. Ние не го чакаме, а започваме да се подготвяме.
Подготовка за улеите.
Изкачихме се по левия, по-широк улеи. Спуснахме се по ясно изразения Y. По-точно по-левия лъч.
Изкачването започна
А фотографа се изкачи по отсрещния връх - Газей, за да снимка спускането ни.
Слънцето започна да размеква лека полека снега, но котките бяха задължителни.
Изкачване
...
в. Полежан
в. Безбог (ляво) и в. Полежан.
Пецата потегля по улея.
Другата гледна точка
Предстои най-тесния пасаж.
Премина го успешно и много технично.
Снегът беше много труден за каране.
На "широкото" вече си беше кеф
Аз навлизам в улея
Преминавам през тясното не чак толкова технично
На широкото се отпускам значително
В "мекото" си припомням дните с много пудра през изминалия сезон
Но уви, сезонът е към своя край.
Вече събрали багажа поемаме към х. Демяница
...
Истински приятели
Истинско преживяване
_________________ "The absolute simplicity. That's what I love. When you're climbing your mind is clear and free from all confusions. You have focus. And suddenly the light becomes sharper, the sounds are richer and you're filled with the deep, powerful presence of life..." Heinrich Harrer, 7 years in Tibet
Юнаци сте вие, за да се спускате по места като Ушиците (само крайните 2 коти се наричат Стражи) и да катерите чукарите по Алпите. Поздравления за смелостта да поемате подобни рискове
Тази зима парковата охрана няколко пъти заварди пътя от Демяница към Тодорова орница. Добре че не сте им налетели.
Speedy написа:
Юнаци сте вие, за да се спускате по места като Ушиците (само крайните 2 коти се наричат Стражи) и да катерите чукарите по Алпите. Поздравления за смелостта да поемате подобни рискове
Тази зима парковата охрана няколко пъти заварди пътя от Демяница към Тодорова орница. Добре че не сте им налетели.
Благодаря за думите!
ПП: Мооооооля те да не зачекваме темата с полицията в планината тук. Живо се интересувам от това, следя всичко, което се случва през зимата в планината и имам изградено мнение по въпроса, но не искам под този разказ да се разрази подобна дискусия. В друга тема с удоволствие ще споделя убежденията си, но няма да съм аз човека, който ще повдигне дискусията, ако има желаещи, моля да публикуват друга тема.
_________________ "The absolute simplicity. That's what I love. When you're climbing your mind is clear and free from all confusions. You have focus. And suddenly the light becomes sharper, the sounds are richer and you're filled with the deep, powerful presence of life..." Heinrich Harrer, 7 years in Tibet
Вто Юли 13, 2010 9:34 pm
In Earnest
Евала, Пичове!!!
От предната тема останах с убеждение, че сте почти пълни новаци за Пирин, ама сега като гледам сте големи 'фенове'!!!
Много се зарадвах като написа "Истински приятели", щото там горе в такива и подобни условия най се усещат и осъзнават тея неща!
Поздрави!
Вто Юли 13, 2010 11:41 pm
Malolo
In Earnest написа:
Евала, Пичове!!!
От предната тема останах с убеждение, че сте почти пълни новаци за Пирин, ама сега като гледам сте големи 'фенове'!!!
Много се зарадвах като написа "Истински приятели", щото там горе в такива и подобни условия най се усещат и осъзнават тея неща!
Поздрави!
Чак пълни новаци
Адски си прав за истинските приятели!
Сря Юли 14, 2010 12:21 am
Kat
Браво, браво стахотно приключение. От любимите ми
Фотографът добре се е справил с представянето на всичко - условия, удоволствие и самота. С голям кеф и аз бих поснимала таквиз неща. Дано ми се случи някога.. някъде...
Още веднъж браво! Аз съм ти фен!
Чет Юли 15, 2010 6:36 pm
Malolo
Kat написа:
Браво, браво стахотно приключение. От любимите ми
Фотографът добре се е справил с представянето на всичко - условия, удоволствие и самота. С голям кеф и аз бих поснимала таквиз неща. Дано ми се случи някога.. някъде...
Още веднъж браво! Аз съм ти фен!
Оуу, супер имам си и фенки вече
Относно фотографа ни, все пак носи името Шаварш
При следващото ходене ще ти се обадя, щом имаш желание да снимаш. Ние пък имаме желание някой да ни снима, пък и жени винаги са добре дошли
Чет Юли 15, 2010 7:36 pm
albena :-)
Цитат:
Тъкмо навреме преди да падне мракът нашият супер луксозен премиум-кинг-сайз-апартмент-суит беше готов
маниаци сте Вие
удоволствие беше да прочета и разгледам
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети