Автор |
Съобщение |
kRiss
|
|
|
Аааа, не... страхотно е! Повече даже! Чудна красота!...
Зимата, обаче, едва ли ще видя такова нещо... нямам/е екипировка :]
|
|
|
Чет Сеп 02, 2010 9:36 pm |
|
|
pinchi
|
|
|
|
|
Аааа, не... страхотно е! Повече даже! Чудна красота!...
Зимата, обаче, едва ли ще видя такова нещо... нямам/е екипировка :] |
http://www.stenata.com/ Екипирай емоцията
_________________ Що е убав този връх байно |
|
|
Чет Сеп 02, 2010 9:41 pm |
|
|
kRiss
|
|
|
От 1 година се каня ) много съм наясно къде какво има, нооо... зимата си е зима :] а шубето - шубе (; не съм от хората, които ще се подиграват с планината... още прохождам ;]
|
|
|
Чет Сеп 02, 2010 9:46 pm |
|
|
pinchi
|
|
|
|
|
От 1 година се каня ) много съм наясно къде какво има, нооо... зимата си е зима :] а шубето - шубе (; не съм от хората, които ще се подиграват с планината... още прохождам ;] |
Основният принцип при общуването е : Планината не е курва да те пусне когато ти искаш ! Интересувай се гледай анализирай обмисляй преценявай бъди наясно най-вече със себе си и всичко ще бъде наред..простичко е дори и през зимата !
_________________ Що е убав този връх байно |
|
|
Чет Сеп 02, 2010 9:57 pm |
|
|
virgen
|
маршрут Вихрен-Кончето |
|
Здравейте
Планираме еднодневна разходка от х.Вирхрен до заслон Кончето и обратно. Идеята е да тръгнем от хижата след това да качим в.Вихрен, отам по билото до в.Кутело и след това до заслона. На връщане да се спуснем от заслона до подсичащата пътека и до премкатата и отам през казаните да се върнем до хижата. Би трябвало 10ч. да са достатъчни за този маршрут. Гледах картата и ми направи впечетление че около в.Кутело има участък който е отбелязан като "Опасно преминаване". Имате ли представа какво има там и какви умения се изискват за преминаване?
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 9:32 am |
|
|
ggattov
|
|
|
Здравей
като гледам картата която си сложил опасното преминаване трябва да е между Кутело до въжето имаше извесно разстояние без въже, но е по-широко от останалата част и не ти трябва никаква екипировка, ако става въпрос за минаване сега, без да има сняг
поздрави
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 10:58 am |
|
|
virgen
|
|
|
Мерси! Ще гледам да е в някой от следващите почивни дни от септември с хубаво време.
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 11:17 am |
|
|
In Earnest
|
Re: маршрут Вихрен-Кончето |
|
|
|
Здравейте
Планираме еднодневна разходка от х.Вирхрен до заслон Кончето и обратно. Идеята е да тръгнем от хижата след това да качим в.Вихрен, отам по билото до в.Кутело и след това до заслона. На връщане да се спуснем от заслона до подсичащата пътека и до премкатата и отам през казаните да се върнем до хижата. Би трябвало 10ч. да са достатъчни за този маршрут. Гледах картата и ми направи впечетление че около в.Кутело има участък който е отбелязан като "Опасно преминаване". Имате ли представа какво има там и какви умения се изискват за преминаване? |
Пич, по тая тема се изписа не малко тук и http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=1867 напоследък така че поогледай. 10 часа стабилно ходене с почивките и нямате проблем. Онова, което те притеснява като опасно преминаване или е сгрешен надпис за Кончето или не се сещам точно кое е опасно по билото на Кутелата, освен ураганния вятър ( което не е шега работа - от личен опит ти го казвам )!!! Така че споко и хуквайте - идния уикенд ще е хубав!
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 12:04 pm |
|
|
nnbs
|
|
|
|
Опасно преминаване не се отнася за тази част от Кутело до Кончето, а от Кутело в другата посока. И аз много се зачудих на този надпис но като zoom-неш картата малко повече се виждаше, че не е за там.
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 5:40 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
"Опасно преминаване" касае слизането без пътека от Кутело към Църномогилски чал (кота 2682). Огледайте по-внимателно слизането при зоом около 50 метра ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Сеп 13, 2010 7:31 pm |
|
|
ggattov
|
|
|
да прав си
то и надписът е написан така - в посоката за която се отнася, ама кой ти гледа аз лично се чудих кое може да е опасен участък и гореспоменатото ми беше единственото предположение изобщо не се замислих
поздрави
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 7:40 pm |
|
|
In Earnest
|
|
|
Хахахаха - момчета тая карта тотално ме развесели, че и вие й се водите по акъла... На показаното от "картата" има поне 5 участъка, заслужаващи надписа " опасно преминаване ", но някой хубавец е решил да го забоде точно на ръба към Църна могила и сега по-неопитните се шашкат. Не че не е стръмен тоя ръб, но пак казвам - има и по-трудни на снимката, просто не са предупредени по този начин... Иначе е характерно за СИ част на Кутело 1 по-ронливия мрамор ( по-ситен камънак ), нещо твърде нехарактерно за карстовото било.
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 8:07 pm |
|
|
In Earnest
|
|
|
Не знам защо се захванахме с тоя ръб сега, но ситуацията е следната / без да споря с останалите / : Освен първите 20м. на въпросния ръб ( 50 градуса наклон ) като цяло т.н. стръмна част е около 170м., от които над 100 са с наклон 40градуса. Има един участък с 55 градуса наклон, но не е особено труден, а и може да се заобиколи. И преди всичко - това не е туристически път!
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 10:36 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Мисля очевидно е какво е написано на картата - някой (в случая Емо) е минал оттам без пътека и е обозначил опасност.
Логичния извод е, че оттам може да се мине, но с някакъв риск, да речем твърде голям като за стандартно туристическо ходене. Иначе ръбове по Кутело твърде много, ако искаш на всичките да им дадем височинен профил както сме тръгнали ???
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Сеп 14, 2010 2:05 am |
|
|
In Earnest
|
|
|
|
|
Мисля очевидно е какво е написано на картата - някой (в случая Емо) е минал оттам без пътека и е обозначил опасност.
Логичния извод е, че оттам може да се мине, но с някакъв риск, да речем твърде голям като за стандартно туристическо ходене. Иначе ръбове по Кутело твърде много, ако искаш на всичките да им дадем височинен профил както сме тръгнали ??? |
Ами вие сте по gps траковете и подобни технологии така че давайте височинен профил - очевидно неопитните се шашкат и трябва да им се обясни реалната ситуация... В горните си 3 поста казах всичко, което мога да кажа за Кутело 1 накратко и си стоя твърдо зад думите, от там нататък всеки може да счита за по-опасен даден участък след като му се е видял такъв. Ако искате можем да си поговорим за останалите върхове по "картата", защото пак казвам има по-трудни ръбове... Нямам нищо против Емо, нека мине всички ръбове и тогава да прави карти с коментари за да се знае наистина къде е опасно за неопитни!
|
|
|
Вто Сеп 14, 2010 7:46 am |
|
|
|