ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Съвет за маршрут - Вихрен и Кончето
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Съвет за маршрут - Вихрен и Кончето
Автор Съобщение
kRiss

Местожителство: Neverland

Мнение Отговорете с цитат
Аааа, не... страхотно е! Повече даже! Чудна красота!...
Зимата, обаче, едва ли ще видя такова нещо... нямам/е екипировка :]
Чет Сеп 02, 2010 9:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
pinchi

Местожителство: Sofia

kRiss написа:
Аааа, не... страхотно е! Повече даже! Чудна красота!...
Зимата, обаче, едва ли ще видя такова нещо... нямам/е екипировка :]

http://www.stenata.com/ Екипирай емоцията Wink

Чет Сеп 02, 2010 9:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kRiss

Местожителство: Neverland

От 1 година се каня Smile) много съм наясно къде какво има, нооо... зимата си е зима :] а шубето - шубе (; не съм от хората, които ще се подиграват с планината... още прохождам ;]
Чет Сеп 02, 2010 9:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
pinchi

kRiss написа:
От 1 година се каня Smile) много съм наясно къде какво има, нооо... зимата си е зима :] а шубето - шубе (; не съм от хората, които ще се подиграват с планината... още прохождам ;]

Основният принцип при общуването е : Планината не е курва да те пусне когато ти искаш ! Wink Интересувай се гледай анализирай обмисляй преценявай бъди наясно най-вече със себе си и всичко ще бъде наред..простичко е дори и през зимата ! Smile

Чет Сеп 02, 2010 9:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
virgen

Мнение маршрут Вихрен-Кончето Отговорете с цитат
Здравейте
Планираме еднодневна разходка от х.Вирхрен до заслон Кончето и обратно. Идеята е да тръгнем от хижата след това да качим в.Вихрен, отам по билото до в.Кутело и след това до заслона. На връщане да се спуснем от заслона до подсичащата пътека и до премкатата и отам през казаните да се върнем до хижата. Би трябвало 10ч. да са достатъчни за този маршрут. Гледах картата и ми направи впечетление че около в.Кутело има участък който е отбелязан като "Опасно преминаване". Имате ли представа какво има там и какви умения се изискват за преминаване?

Пон Сеп 13, 2010 9:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ggattov

Местожителство: София

Здравей

като гледам картата която си сложил опасното преминаване трябва да е между Кутело до въжето имаше извесно разстояние без въже, но е по-широко от останалата част и не ти трябва никаква екипировка, ако става въпрос за минаване сега, без да има сняг

поздрави
Пон Сеп 13, 2010 10:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
virgen

Мерси! Ще гледам да е в някой от следващите почивни дни от септември с хубаво време.
Пон Сеп 13, 2010 11:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
In Earnest

Мнение Re: маршрут Вихрен-Кончето Отговорете с цитат
virgen написа:
Здравейте
Планираме еднодневна разходка от х.Вирхрен до заслон Кончето и обратно. Идеята е да тръгнем от хижата след това да качим в.Вихрен, отам по билото до в.Кутело и след това до заслона. На връщане да се спуснем от заслона до подсичащата пътека и до премкатата и отам през казаните да се върнем до хижата. Би трябвало 10ч. да са достатъчни за този маршрут. Гледах картата и ми направи впечетление че около в.Кутело има участък който е отбелязан като "Опасно преминаване". Имате ли представа какво има там и какви умения се изискват за преминаване?

Пич, по тая тема се изписа не малко тук и http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=1867 напоследък така че поогледай. 10 часа стабилно ходене с почивките и нямате проблем. Онова, което те притеснява като опасно преминаване или е сгрешен надпис за Кончето или не се сещам точно кое е опасно по билото на Кутелата, освен ураганния вятър ( което не е шега работа - от личен опит ти го казвам )!!! Така че споко и хуквайте - идния уикенд ще е хубав! Wink
Пон Сеп 13, 2010 12:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nnbs

Опасно преминаване не се отнася за тази част от Кутело до Кончето, а от Кутело в другата посока. И аз много се зачудих на този надпис но като zoom-неш картата малко повече се виждаше, че не е за там.
Пон Сеп 13, 2010 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

"Опасно преминаване" касае слизането без пътека от Кутело към Църномогилски чал (кота 2682). Огледайте по-внимателно слизането при зоом около 50 метра ...

Пон Сеп 13, 2010 7:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ggattov

Местожителство: София

да прав си

то и надписът е написан така - в посоката за която се отнася, ама кой ти гледа Smile аз лично се чудих кое може да е опасен участък и гореспоменатото ми беше единственото предположение изобщо не се замислих Smile

поздрави
Пон Сеп 13, 2010 7:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
In Earnest

Хахахаха - момчета тая карта тотално ме развесели, че и вие й се водите по акъла... На показаното от "картата" има поне 5 участъка, заслужаващи надписа " опасно преминаване ", но някой хубавец е решил да го забоде точно на ръба към Църна могила и сега по-неопитните се шашкат. Не че не е стръмен тоя ръб, но пак казвам - има и по-трудни на снимката, просто не са предупредени по този начин... Иначе е характерно за СИ част на Кутело 1 по-ронливия мрамор ( по-ситен камънак ), нещо твърде нехарактерно за карстовото било.
Пон Сеп 13, 2010 8:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
In Earnest

Не знам защо се захванахме с тоя ръб сега, но ситуацията е следната / без да споря с останалите / : Освен първите 20м. на въпросния ръб ( 50 градуса наклон ) като цяло т.н. стръмна част е около 170м., от които над 100 са с наклон 40градуса. Има един участък с 55 градуса наклон, но не е особено труден, а и може да се заобиколи. И преди всичко - това не е туристически път!
Пон Сеп 13, 2010 10:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Мисля очевидно е какво е написано на картата - някой (в случая Емо) е минал оттам без пътека и е обозначил опасност.
Логичния извод е, че оттам може да се мине, но с някакъв риск, да речем твърде голям като за стандартно туристическо ходене. Иначе ръбове по Кутело твърде много, ако искаш на всичките да им дадем височинен профил както сме тръгнали ???

Вто Сеп 14, 2010 2:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
In Earnest

dido написа:
Мисля очевидно е какво е написано на картата - някой (в случая Емо) е минал оттам без пътека и е обозначил опасност.
Логичния извод е, че оттам може да се мине, но с някакъв риск, да речем твърде голям като за стандартно туристическо ходене. Иначе ръбове по Кутело твърде много, ако искаш на всичките да им дадем височинен профил както сме тръгнали ???

Ами вие сте по gps траковете и подобни технологии така че давайте височинен профил - очевидно неопитните се шашкат и трябва да им се обясни реалната ситуация... В горните си 3 поста казах всичко, което мога да кажа за Кутело 1 накратко и си стоя твърдо зад думите, от там нататък всеки може да счита за по-опасен даден участък след като му се е видял такъв. Ако искате можем да си поговорим за останалите върхове по "картата", защото пак казвам има по-трудни ръбове... Нямам нищо против Емо, нека мине всички ръбове и тогава да прави карти с коментари за да се знае наистина къде е опасно за неопитни!
Вто Сеп 14, 2010 7:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.