Не знам точно къде е станал инцидента, но чак пък да е диво около Офелиите. Има пътища и ежедневно минават автомобили и доста шумят, за да изплаши мечките.
Съб Май 16, 2026 5:30 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3549 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
zlia написа:
Не знам точно къде е станал инцидента, но чак пък да е диво около Офелиите. Има пътища и ежедневно минават автомобили и доста шумят, за да изплаши мечките.
Прав си, на асфалтовия път не е диво, но навътре в гората е различно... така че и Калоян е прав.
Все още не е сигурно дали извършителят е мечка. Изказват се предположения, че може да са кучета или криминално престъпление от човек.
Труп на мъж в туристическа екипировка е открит в района на хижа "Рудничар" в Природен парк "Витоша", съобщава bTV.
По първоначална информация тялото е намерено днес, като половината от лицето на мъжа е напълно обезобразено. Към
момента не е ясно дали става въпрос за тежък криминален инцидент, фатално падане в планината или друга причина.
Районът около хижата веднага е бил отцепен от полицията. На място се извършва оглед
от криминалисти и съдебни медици, които тепърва ще установяват самоличността на
мъжа и точните причини за настъпването на смъртта.
Очаквайте подробности!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Съб Май 16, 2026 5:58 pm
zlia
Аз останах с впечатление, че става въпрос за два отделни инцидента. За този с мечката уж има очевидци как жертвата се е опитала да се защити. Ама явно няма много подробности и отделно не е много грамотно написана новината
Съб Май 16, 2026 7:27 pm
kaloyanv
Всъщност района между Кумата и хижа Звездица е много див и малко населен, нищо че отдолу има асфалтов път. От Звездица на запад е още по диво. Това е най - дивата част на Витоша и хора няма, доста е и обрасло. Понякога се учудвам колко малко е познат целия район, след като има и такива коментари.
Съб Май 16, 2026 8:38 pm
zlia
От Звездица “на запад” е една от най-посещаваните хижи в района Еделвайс, а до Кумата си има перфектна пътека, по която също доста се преминава. Сега признавам, че не съм минавал последната година от там, но ако Еделвайс не е затворена не вярвам потока да се е променил. Дори в посока х.Селимица(Кладница) също доста се ходи. Естествено това не означава, че мечка не може да се появи в този район.
Аз лично единствено по южните склонове съм засичал следи от х.Селимица посока Черни връх и за мен там както и целия южен склон си е доста по-див район от северния на Витоша.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 228, 229, 230
Страница 230 от 230
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети