Днес по БНТ гостуваха на Георги Любенов двама от участниците в сериала. Атанас Атанасов и Деси Моралес бяха гостите. Ако имате възможност, да връщате назад програмите - в 10:00 часа ги даваха.
Аз лично съм голям фен на Деси Моралес (дано жена ми не чете форума) и беше приятна изненада, че ще участва. Сподели и че е доста различно от романа, по който уж е филма. Каза и че ще се върне на някои от местата, на които са снимали.
Абе те дават некъв Мамик ли е кво е ... Няма Ком-Емине ... къв е тоя мамник и какво значи, за първи път чувам тая дума ... и какво общо има с ком-емине . Къде го четвъртък.
Мамник ли е, измамник ли е? Не знам. Случайно гледах пилотния епизод. Не повторих. Хякакъв неуспешен опит за БГ холивудска гротеска имитирайки Стивън Кинг.
Така, че не очаквам К-Е да е нещо по-различно. Но нека тръгне по ТВ и тогава да коментираме.
П.П. ВЪПРОС?
Ако е успешен този сериал, дали да очакваме лятото вълна от нови ком-еминеийци?!?
ю
Много малко около 10 процента е това да се случи. Причината е че по-младите въобще не обръщат внимание на телевизиите, камо ли на БНТ1, а пък те в момента се опитват да правят дигитално съдържание, но доста неуспешно. А пък по-старите си знаят ком-еминето. И все пак може и да сее понадъхат 2-3 максимум 4-5 човека да го минат ) .. Ама докато дойде лятото ще е останал само един, дето ще пробва да го мине
Режат кадри с Калушев от новия сериал на БНТ „Ком-Емине“
Цитат:
...
С пожара, който е предизвикан от мълния, са свързани и някои от най-сериозните творчески изпитания при заснемането на продукцията. Точно в тези кадри участва и Ивайло Калушев, който гаси огъня с част от екипа. Никой тогава не предполага, че именно един от най-дейните хора при тази опасност няколко месеца по-късно ще стане главен герой в криминалните хроники. След трагедията и откритите трупове в Петрохан и под връх Околчица, където умира и самият Калушев, продуцентите решават да махнат близките кадри с неговото участие. Във филма остават само няколко далечни кадъра, в които обаче той е неразпознаваем.
Не беше зле първия епизод. Малко по-различни типажи очаквах, но определено е интересно. Най-много ме впечтли репликата "тук ще има трупове" ... ако е покрай Петрохан си е истинско дежавю.
Тия ходят като на разходка в парка. Не съм била на Ком-Емине, но знам, че се ходи сериозно. Как с това ходене ще изминат 30 км до Пробойница?
Чет Апр 02, 2026 10:44 pm
kaloyanv
На мен определено ми хареса, много добър им е актьорския състав и кадрите са много хубави. Само тоя от БТС няма много място там да обяснява врели некипели, изглеждаше като залепен там, доста изкуствен, но той и на живо е така.
Относно скороста на преминаване, всеки сам си я определя, това че стана модерно да се бърза по принцип, не значи че е задължително. Аз бях срещнал хора, на които мярата им за деня беше от хижа до хижа, нямаше значение от разтоянието или това че стигат на обяд да речем
През това лято заснехме сериала „Ком – Емине“. Преминахме пеша целия път от връх Ком до крайната точка нос Емине със спане по хижи, с катерене по скали и сипеи, със срещи с мечки, лисици и глигани на една ръка разстояние. Доста трудни участъци преодоляхме. Снимаше се и с дронове – страхотни кадри има. Оказа се, че Стара планина, която съм я пресичал и продължавам да пресичам по разните проходи, е невероятна красота. Да изкачиш връх Ботев, да изкачиш Козята стена, при минусови температури да нощуваш в хижа и с 15 души да делиш общо помещение, да нямаш вода три дни да се измиеш – върнах се в младостта си, когато съм бил щур човек. Живяхме в едни по-други условия, които нарушават оня комфорт, на който сме свикнали. Освен всичко, трябваше да се носи и цялата техника на ръце – камери, осветителни тела. Беше си голямо предизвикателство – физическо и психическо. До голяма степ приличаше на онова, което Алиса направи, когато преди няколко години тръгна сама и премина поклонническия маршрут Камино де Сантяго. Мислех през целия път, докато вървях, за това, което тя е правила. Тогава се чудех защо тръгва, но не задавах въпроси. Тя се върна нов човек и не след дълго взе решение да преосмисли присъствието си в театъра, приятелствата си, защо е тук, докъде да стигне, накъде да върви.
Така и моят герой – един възрастен човек, колкото съм аз, поради нещо, което му се е случило в близкото минало, решава да премине този път, за да изкупи някаква своя вина. На връх Ком, откъдето можеш да видиш и Северна, и Южна България като от орлов поглед, се взимат по 2 камъчета. Когато се стигне до Емине, хвърляш едното в морето, а другото го запазваш. Моят герой обаче взима четири камъчета и си има причина за това… Ние сме 12 актьори, всеки един от персонажите е със своята история и проблеми, всеки има нужда по някакъв начин да преосмисли пътя си. Не бих казал, че това, което трябваше да изиграя като актьор, представляваше някаква трудност. Реших се на този преход, по-скоро за да видя продължавам ли да имам някакви сили – психически и физически, да го понеса.
Аз съм казвал за себе си, че театърът е единственото колективно мероприятие, в което бих могъл да присъствам. Обичам да не съм сред много хора, а там нямаше как – тоест, трябваше да преодолея този свой белег на характера, защото ти не можеш да се отделиш от другите, просто условията не го позволяват. И исках да разбера след толкова години, с травмите от миналото и с натрупаната умора, дали мога да издържа. Оказа се, че – мога! Което леко ме изненада. Защото аз не съм заклет планинар и никога не съм бил, макар като ученик да съм се изкачвал на Мусала, на Мальовица, на Витоша. Но това беше съвсем различно. Вървиш и си казваш: след тоя хълм вече сме на върха – но не, излиза друг хълм и друг хълм, и друг хълм и няма край, и няма край. Преминаваш от акациевите гори през буковите гори, дъбовите гори, иглолистните гори, клека и сипеите, които трябва да изкачиш. Ставаш всяка сутрин преди шест и няма следобед да полегнеш, няма къде да пиеш кафе да се разсъниш. Много силна психическа устойчивост трябва, за да издържиш това нещо. Дълго се колебаех дали да приема – нито ще стана по-богат, нито по-известен. Но дай да видя сега аз като човек мога ли да премине от Ком до Емине. Оказа се, че мога – и дори успях да се изкъпя в морето накрая.
Трябваше да поканите и Калоянчик да разкаже нещо и той.......ей опасни сте, само Вие да се изявявате. Станахте медийни звезди Ще е интересно поне от това което чувам от кухнята....
Аз като разказах, че съм разказал, днес цял ден ме питат "Кога се разведе?"
Относно скороста на преминаване, всеки сам си я определя, това че стана модерно да се бърза по принцип, не значи че е задължително. Аз бях срещнал хора, на които мярата им за деня беше от хижа до хижа, нямаше значение от разтоянието или това че стигат на обяд да речем
Зрителите ще си помислят, че е лесно.
Пет Апр 03, 2026 11:52 pm
kaloyanv
Пчелата Жужа написа:
kaloyanv написа:
Зрителите ще си помислят, че е лесно.
Ами то има хора и на които им става лесно. ..
Баща ми каза че това е някаква пълна глупост. ... Той не разбира идеята на този филм към днешно време ... Ама то неговото мислене е съвсем различно. Той е правил тези преходи само зимно време със ски и дефакто там по никакъв начин не е имало шанс да ходи всеки който си иска. Имало е контрол и по хижи и навсякъде. .. Та за него този филм е глупост и той не вярва че така се върви по ком-емине.
Значи. Зяпах първият епизод на предишния сериал, който излъчи БНТ - „Мамник“ - и тогава си казах, че това ще е последната ми българска продукция за тази година.
Все пак гледах първият епизод и на „Ком-Емине“. Вероятно ще го изгледам целият, най-вече защото имам някакъв интерес към планината. Не съм сигурен, обаче, в каква степен сериалът ще има интерес към планината. Откриващият епизод ми беше прекалено много реалити шоу. Ще коментирам пак, когато приключи (или аз приключа с него преждевременно).
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети