Няма спор, Дидо , гърците са майстори на бисквити и печива. Ако ми се удаде възможност, ще пробвам.
Нещо интересно се откри при важна за всеки българин тема - алкохоля Бях залитнал по средноскъпи уискита, които са 130 лв бутилката 700 мл, на промоция може да се уцелят по 80-90...то ясно пият се табиетлийски х чашка -две , ама пак си върви парата. Един път преди година у Лидол, гледам кръгла твърда кутия...я да видя по- подробно ... вътре дървена тапа, хубав етикет .... един познавач ми е казал видиш ли паролата СИНГЛ МАЛТ / от една бъчва / не я подминавай с лека ръка. пише си Спейсайд сингл малт, вярно 3 годишно само. Я да взема да пробам, че бяха нормална цена 25 лв, на примоция 18. Те са 2 вида постоянно, седят си така на щанда, червена кутия Спейсайд , и синя кутия Хайленд сингл малт. С голяма резерва, опитвам, какво ше е това сингл малт за 18 лв...ееее ТРЕПАЧ. Просто трепач, бие черното Жони отвсякъде, издържа всякакво сравнение с отлежали уискита над 100 лв. Видя ли го за 18 лв грабя по 6-7 бутилки. По-всусно ми идва Синьото, планинското ....
Нещо подобно се получи с вината. в СиД сайта им има бяло новозеландско, преминах на него като следващо стъпало от Катаржина. Вносителя обаче е Домейн бояр, пише че го внасят на резервоари и бутилират в Бг. Новозеландският Совиньон бланк от район Марлборо няма кой да излезе насреща, не става, в неговата група не играе ни българско, ни френско ни друго вино.
Пак лятото в Лидол, загледах имат 3-4 вида новозеландски Совиньон от Марлборо, и цената е 13-17 лв., доста по-добра от СиД с българския пълнач. Взех всичките за проба, е нямат нищо общо с това, бутилирано от българина. Явно Домейн си разреждат с нещо тяхно. Особена едно лидълско от 16 лв е уникално, пие се и зимата, ама сега е свършило. Пробвах едно френско от Лоара Совиньонче, и е само 10 лв бутилката, на промоция 7 лефа. Отначало ми беше малко семпло, ама като изпиеш 2-3 чаши се разгръща, че чак започва да спори с колежката си от Н.Зеландия коя е по-добра.
Не че не съм за българското. Случайно пробвах и една Сира на Армира, червено, има я постоянно на 8 лефа. Понякога на примоция от 5, 80 лефа . Е елексир направо. Няма червено и 5 пъти по-скъпо, което да го бие, поне от тези, които аз съм опитал през живота си, а не съм ко знае къв пияч. Взимам х 10 бутилки хвана ли го на примоция, не го ли хвана - пак си взимам .
Помня казармата във Видинско в соца - там са сериозни пиячи. Чаши нямаха, мъжката чаша е буркан Омния от 800 грама и се пие наведнъж. Дамите пият също на раз , но от фини чаши - буркан за лютеница 400 гр., смята се за изтънчен вкус лятото да разреждат и с лимоната. Говорят за виното в тонове - 1-2 тона е слаба къща, 4-5 тона е добре, а над 10 тона - още по-добре. Вода не се пие, само вино. Но е кисело и по-мяза на оцет. По това си приличаме с френските региони - винопроизводители. Имах едно студентче-приятел, в начолото на 90-те в голямата мизерия ходеха да берат грозде. 20 долара на ден, спане и ядене, утрепия от работа. Полага се и 3 литра вино на ден, французите са толкова вкостенели, че не могат да си представят да лишат даже ратаи и роби от вино. Не било кой знае какво вино, но като пиеш вместо вода, изпадаш в унес и бачкаш все едно си Рамбо с картечница.
Наясно съм, че е по-добре натурално вино, в купешкото ме слагат сулфити за трайност. Но няма откъде, все повече българи вече нямаме село. У Франция правителството се видяло в чудо - по селата живеят х 100 години масово, пият само вино- никаква вода и явно болест не може да влезе в тях и да умори пенсиополучателите
Дойде й времето за смяна на еспресо-машинката. Аскасото му се изтриха водачите на групата - 3 винта са ги направили от пластмаса. Можех да пригодя нещо - да навия на мястото им винтчета от неръжд стомана и с флекс да им оформя главите като водачи, но съпругата ми беше против.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 40, 41, 42
Страница 42 от 42
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети