Мен ме притесняват няколко неща и това е как всеки един от хората задълбава в точно едно направление. Затова ми е много интересно това поради липса на елементарна критично мислене ли е или защото всеки един човек коментира темата на базата на някакви негови обвързаности и наблюдения.
В момента Владо сравнява тези с разни определени сектанти. Аз познавам също хора които залитат по една или друга причина в разни духовни движения. Обаче съм се убедил че са в пъти по-добри от "нормалните" като хора и не са направили на никой нищо лошо.
По-интересното ми е как едва ли не и той ги смята за "банда" и за някакви сериозни престъпници. Аз тея хора на снимките не мога да ги оприлича на такива, включително и срещите ми с тях. Не знам това колко пъти трябва да го напиша.
Нека не забравяме, че всичко това трябва да се докаже. Всъщност дори и да се окаже че са самоубийци, така като гледам пак на никой нищо лошо не са направили, решили свършили са го .. Това в най-лошия случай.
Не разбирам защо толкова много хора се впрегнаха в това нещо при положение че засега мотивите и фактите се изясняват.
Най-сериозния проблем е че това което излиза като информация от официалните власти е по-скоро сериозно притеснително, отколкото такова че да успокоят ситуацията. Не разбирам и по каква причина го правят. Има прекалено много неща които си противоречат.
Въпроса е това което пишем има ли някакъв смисъл и помага ли на някой ? На мен много ми се струва че отговора е не.
Аз пиша по темата тъй като имам изключително сериозни съмнения в службите, като те са доказали това с много случаи, в които си личи корупцията в тях и то на най-високо ниво, без да има никакви последствия.
Затова че основния проблем за мен в този случай са службите, които вместо да внесат яснота, те разпространяват изключително противоречивя информация, която граничи с това че никой да не им вярва.
Това е основния проблем, не знам защо определени хора се фокусират върху сектата, без да се питат за мотив и как досега никога не е имало проблем и бързат да поставят фокуса върху това.
Аз имам и доста случаи в които хората които уж са добре изперкват и се самоубиват, без да са били сектанти. А има и много случаи в които посягат на близки ....
И така нататък. Затова че когато се коментира трябва да се гледа цялата картинка и който иска да работи с факти и да ги тълкува, вместо да си пише по шапката, не че не може, ама е тъжно и доста смешно .... когато не е тъжно.
П.С - освен това, те са хората, други няма. Да не се окаже че едно време, тея дето са гонили хората са ония с 4-те джипа ?
А актуалното състояние на Пробойница някой знае ли го? Четох за възстановяването й последните години, но дали и как работи? Тя реално е много по-ключова за Е3 от Петрохан.
Хижа Пробойница е топ! Стаите са чисти, със собствени бани, хавлии дават, а бе ... хотел! Има страхотна кухня и супер нормални хижари. Аз лично съм отсядал там и съм впечатлен. Най ме зарадва фактът, че ако си поръчаш закуска в 6 часа сутринта - ще закусваш! Я пробвайте на х. Ехо ...
Театрото с будистките флагчета и драматичните майки е чиста форма на полицейско Но, само дето не останаха зрители от целокупния да му се връзват...
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Фев 13, 2026 12:21 am
vladofff
едно, второ и трето...
За да се изясни подобен случай, който определено не е тривиален, може би е добре да се всички факти да се съберат на едно място и да се отделят на две групи - безспорни или поне твърде вероятни, и останалите. Съответно и двете групи да се анализират, като за втората група - да се потърси обяснение защо изобщо се тиражира, въпреки доказателствената оскъдица.
И така, какво е безспорен факт, освен самото наличие на шестима отгърмяни:
Разполагат с имоти, скъпа техника ... и много свободно време, цялото време на света.
За двама има уж някакви данни, че са се занимавали някога, или и понастоящем, с нещо - адвокатство, счетоводство. Келешите май с нищо, но тарторът - изглежда съвсем никога не е работил нищо, защото е имал други "по-важни задачи".
Генералния извод от тези безспорни факти е, че по естеството си такова съобщество е един социален паразит - нищо не допринася на обществото, но ползва с пълна сила това, което другите членове на обществото му осигуряват.
Това е основата, от която вече тръгват изнесените спекулации. Те пък са няколко - сектанти-педали пазят/или случайно са научили за някакви много мръсни, но и важни тайни, свързани с властта. Звучи откровено идиотски нали?
И все пак се тиражират, при това масово. Защо? Римляните са казали - търси интереса, френците - търси жената... Жени май много много няма, те се появиха после да влязат в обяснителен режим по телевизиите за някои не особено умни постъпки, довели до настоящото положение.
Сего по същество: кое е най-вероятното, по теорията на римляните? Основната идея на ламата май била да направим едно НПО, което уж да "пази природата". Как точно, не е много ясно, но всеки който е ходил там, е виждал едни не особено приятни ограждения и най-вече надписи, които и покрай оградите в ГУЛГАГ не са били точно с тоя текст. И от време на време ходим и даже плашим на място случайните минувачи. Аз лично не вярвам, че тия хора са щели да застрелят някого без предупреждение, нито изобщо че биха му направили нещо кой знае какво. И защо тогава е цялата тая бутафория? Ами защото ако няма скандали, няма да са известни, а на неизвестните никой не дава пари. Ефтин маркетингов трик - колкото по-скандални, толкова по-известни. И очевидно схемата е работила до едно известно време. Как и кога обаче се появява пеерасткия мотив? Дали наистина са били такива или не, надали ще се разбере, по обясними причини. Защо обаче това се тиражира толкова упорито? На първо място, макар и най-неиздържано е заради обстоятелството, че са били предимно кочкомпания. На следващо място, защото идат избори, някои люде измислиха подъл ход - изнесоха каквито намериха данни за "подкрепа", дадена им от представители на педалската партия, в съкращение ПП, действала в съдружие с други педали, от ДБ. Защо педали ли - защото те бяха, а и май понастоящем пак продължават да са най-големите поддръжници на педалството като обществена норма. При това с явни демонстрации. Педалът финансов министър по най-безцеремонен начин назначи за шеф на НАП един доказан крадец, защото му е интимна дружка. Изобщо по време на тяхното управление бяха направени най-сериозните опити да се прокара педалството като норма в държавната политика. Друг един от тях, Венко някой си, пък обвиняваха и в педофилски наклонности. Естествено не и без сериозната менторска подкрепа на западните им покровители. На следващо място - финансирането. Официалната теория е, че са получили пари, при това много, за да си купуват някои екстри, при това сериозни екстри, с помощта на накои богати родители на някои от децата, които уж им били предадени "за обучение". Какво е било точно това обучение, е съвсем друг въпрос. Логика и мотив за тази теория има - родителят дава много, за да е добре детето му в различната следа, в която го е пратил. Извън тази логика, простото ни общество /което е и основният електорат на гърбавите/ е научено, че част от тия, дето имат много пари, са обратни. Съответно и ги дават, но процесът не е безвъзмезден. От тук тръгват и внушенията за педало-педофилски извращения. Очевидно идеолозите на тая пропаганда не са много умни и оригинални, затова и се движат по световния "стрийм" - в момента на дневен ред отвъд голямата вода са именно педофилските скандали с богаташи, забавлявали се с малолетни, случвало се с посреднитечските услуги на един, пак самоубит, презокеански тарикат. На следващо място - гърбавите. Те не са чак толкова известни в това отношение, с изключение на слуховете за случка между техния вожд и един апостол, ама не на свободата, нито на религията. Те пък са известни с друго - кражби и далавери, пране на пари и т.н. Затова двата шопара също бяха намесени - единият - заради "дървената мафия", която по дефолт се покровителстваше от неговата партия, а другия - покрай свързаността на предишния собственик с гърбавите. А покрай тях се въртят и всякавите слухове за каналжийства, дроги и т.н. уж заради близостта на границата. Най-вероятно тъпотия, този път измислена в противовес на атаките срещу педалистите, които между впрочем първи го отнесоха и заради вродената си тъпота влязоха в обяснителен режим по медиите, ставайки за смях. Май това в общи линии е случката. Най-вероятно хората са били едни сектанти, които след като свършили парите, решили да преминат в друго измерение. Останалото е опит всеки да извлече някакви дивиденти от този трагичен случай.
Пет Фев 13, 2026 10:27 am
Tito
kaloyanv написа:
Най-сериозния проблем е че това което излиза като информация от официалните власти е по-скоро сериозно притеснително, отколкото такова че да успокоят ситуацията. Не разбирам и по каква причина го правят. Има прекалено много неща които си противоречат.
Причината е очевидна - т.нар. официални власти за дълбоко замесени. Как иначе се вадят разрешителни за 16 огнестрелни оръжия (вкл. автоматични) за един ден? На мой познат му отне месеци по каналния ред за един пистолет. И никой ли не се е поинтересувал за чий му е на един човек арсенал като на закритото РПУ в Годеч? Защо се закрива РПУ в пригранично градче с основни задачи да следи какво става около границата? Защо я няма вече и Гранична полиция, която години наред седеше постоянно на разклона за Годеч? И т.н. и т.н.
Също така е очевидно и защо се дава такава гласност на събитията - класическо отвличане на вниманието на електората. Вместо населението да е с акъла си, че току-виж отишло да гласува, му пускаш партенки в стил филм на ужасите или как каза оня главоч - "свидетели сме на истински Туйн Пийкс"..., даваш гласност на всякакви утайки по медийте, които да обясняват колко хубаво е разни дегенерати да им ... децата и каква ли още не смрад.
Държавата отдавна се е сраснала с мафията като вече не се и опитва да го прикрива. За това всеки още с акъла си е отвратен от всичко асоциирано с държава, служби и прочее които не само обслужват частни интереси, но без свян демонстрират пълната си морална деградация.
Как иначе се вадят разрешителни за 16 огнестрелни оръжия (вкл. автоматични) за един ден?
Нейде всред всепоглъщащия шум чух/прочетох, че при одобрени повече на брой огнестрелни оръжия в разрешителното биват изброени всичките, а датата му, разбира се, е тази, на която е настъпила последната промяна. Ако това наистина е така, може и да не са били разрешени всичките накуп в един ден. Все пак остава въпросът кому въобще са нужни толкова голям брой оръжия? И друг въпрос -- има ли достъпна статистика за количеството раздадени разрешителни според броя оръжия посочен във всяко от тях?
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пет Фев 13, 2026 11:20 am
vladofff
vedrin написа:
Tito написа:
Как иначе се вадят разрешителни за 16 огнестрелни оръжия (вкл. автоматични) за един ден?
Нейде всред всепоглъщащия шум чух/прочетох, че при одобрени повече на брой огнестрелни оръжия в разрешителното биват изброени всичките, а датата му, разбира се, е тази, на която е настъпила последната промяна. Ако това наистина е така, може и да не са били разрешени всичките накуп в един ден. Все пак остава въпросът кому въобще са нужни толкова голям брой оръжия? И друг въпрос -- има ли достъпна статистика за количеството раздадени разрешителни според броя оръжия посочен във всяко от тях?
Тук излиза на преден план истерията с "ролята на ДАНС".
ЗАКОН за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия
Чл. 5. (1) Забранява се придобиването, съхранението, носенето и употребата на огнестрелни оръжия, основни компоненти и боеприпаси от категория А:
2. автоматични огнестрелни оръжия;
и ето изключението:
Чл. 2. (1) Този закон не се прилага за дейностите по чл. 1, ал. 1 с взривни вещества, пиротехнически изделия, оръжия и боеприпаси, осъществявани в и от:
1. Министерството на вътрешните работи (МВР), Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО), Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" при Министерството на правосъдието, Бюрото по защита при министъра на правосъдието, Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР), Националната служба за охрана (НСО), и Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ);
2. Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република България, ....
Което означава, че ако по някаква причина някой "осъществява" дейност като свързан с някое от изброените по-горе ведомства, що пък да няма и автомат...
Естествено, че на сульо няма да разрешат, и затова резонно питаха кой от всичките е "агент на ДАНС" и шефът им ще мълчи като посран. Защото ако "всичко е законно", очевидно агентът е тоя, с разрешените му пушкала. Съвсем пък друг е въпросът, ако си агент, за чий изобщо ти е разрешително, тъй като това ти се палага по служба... Затова се носят миризми...
Пет Фев 13, 2026 11:53 am
kaloyanv
Май ще пиша за последно понеже ми е интересно. 2024 на слизане от Ком срещнах Пламен Статев с още 3 с електрическите мотори. 2 момчета и едно момиче. И пак спряхме и говорихме, та аз ги взех че са нещо като скаути, точно някакво обучение им провежда и им показва района. 2023 пак срещнах, но само него по билото. Видяха ми се съвсем нормални и приятни хора. Даже тогава си мислех как е възможно тоя човек да "охранява" каквото и да е било и как би се справил с бандата мотористи които минаха от там с 10 мотора. Даже по - скоро се чудех, не е ли всъщност този човек в опастност изпълнявайки тази роля. ..
Поради тази причина не разбирам как е възможно моето мнение да е абсолютно на 100 процента различаващо се от това, което се е създало в някои туристи. И въпроса е откъде идва това разминаване ......... Затова без да вкарвам някакви спекулации се чудя дали не е имало и други добре облечени момчета от тея другите .. Но това вече не мога да кажа. Нека този дето ги обвинява, да каже кой е видял и кой го е заплашвал ...
На мен ми се струва че това не са тези хора ..
Пет Фев 13, 2026 12:00 pm
vladofff
-
kaloyanv написа:
...някои туристи. И въпроса е откъде идва това разминаване .........
Тоако се зачетеш в останалите теми тук, не някои, а много повече от "някои туристи" са и такива, които изпитват панически страх от овчарски кучета, на които ние даже не им обръщаме внимание.
Моето мнение, както и по-горе писах, е че тия хора не биха нито нападнали, хеле пък и застреляли човек. Ако нещо е правено, е правено бутафорно и с цел демонстрация, но не повече.
Пет Фев 13, 2026 1:15 pm
dido
Re: -
vladofff написа:
...Моето мнение, както и по-горе писах, е че тия хора не биха нито нападнали, хеле пък и застреляли човек. Ако нещо е правено, е правено бутафорно и с цел демонстрация, но не повече.
Ако беше бутафорно, нямаше да им отвинтят гайките и на шестимата в една нощ.
Пет Фев 13, 2026 2:31 pm
vladofff
Re: -
dido написа:
Не знам защо, но продължава да ми се струва, че развръзката май е подобна на тая от филма "Американски прелести"... а Калушев е прероденият Залмоксис. Така ловко да измъква кинти от откачени богати майки на заблудени келеши.
Попаднах на един интересен документ на служба към Европейския парламент от юни 2025 г., озаглавен "Набиране на непълнолетни в организираната престъпност". Споменавам го, тъй като съм с впечатление, че тези възможни аспекти на въвличането на малолетни или непълнолетни лица в случаи като този в Петрохан сякаш не са предмет на общественото внимание в достатъчна степен. Става дума и за случаи в Гърция, както и по-общо из Южна Европа. Няма особена причина да си представяме, че България е вън от подобна опасност. Позволявам си да приложа тук една графика от този документ, първоначално създадена през 2016 г.:
Друго, над което може би си заслужава да се замисли човек, е как би могло да е повлияло влизането на България и Румъния в "сухопътния" Шенген преди година и нещо на географията, съдържанието и насочеността на каналджийството у нас и из околностите...
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Последната промяна е направена от vedrin на Пет Фев 13, 2026 4:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Не знам защо, но продължава да ми се струва, че развръзката май е подобна на тая от филма "Американски прелести"... а Калушев е прероденият Залмоксис. Така ловко да измъква кинти от откачени богати майки на заблудени келеши.
Аз такива майки не познавам - ем богати, ем откачени, ем да раздават пачките на мъжа си на всекви идиоти. И после да си разказват историята пред цяла България.
Но съм убеден, че само срещу 20К европейски пари лесно ще напазаруваш 10 такива, които да разказват надълго всяка небивалица, която им спуснеш.
Пет Фев 13, 2026 4:01 pm
zlia
Re: темата такава
vladofff написа:
...Затова ще пиша каквото ми кефне, пък ти си се възмущавай, изобщо не ми пречиш.
Ма разбира се си свободен да си пишеш каквото ти "кефне", просто си мислех, че си човек с критично мислене.
Темата изначално се почна с "фалшива новина" от друг съфорумец, но на малко хора им направи впечатление. После накои си добавиха някакви уж "лични разкази" ама от трети лица и си стана тюрлю гювеч.
А до колкото виждам имаш претенции в юридическата наука- еми не се припокриват с разсъжденията ти в темата.
Аз нито познавам жертвите, нито съм минавал в района, нито дори имам техните интереси, но не бих си позволил да плюя по когото и да било на база на слухове и легенди, то и повечето от коментиращите са така де.
Но това съм аз, за теб и твоя кеф разбрах вече.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 5 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети