| Автор |
Съобщение |
Svetlix
|
|
| Съб Дек 20, 2025 9:49 pm |
|
 |
vaskoo
|
|
|
Браво Светльо
Поставяй нови цели и дерзай!
За Иран кога да очакваме разказ?
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
|
| Нед Дек 21, 2025 12:31 am |
|
 |
tomaraya
|
|
| Сря Дек 24, 2025 11:36 am |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
Браво, като гледам снимките и времето е било хубаво ... не съм го чел още де .. А сега след Елбрус ? Накъде 
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2025 1:57 pm |
|
 |
Svetlix
|
|
|
 |
 |
За Иран кога да очакваме разказ? |
Там е много за писане и разказване. Иран е прекрасен, хората са прекрасни, историята им е невероятна! Сигурен съм, че много от четящите ще ме заклеймят и ще остана неразбран, но Иран трябва да се посети и да се потопиш в него. Това, което дават по телевизията са глупости. Надявах се на някаква есенно/зимна среща и да разкажа...
kaloyanv, мечтая за Южна Америка, няколко неща са. Но няма да се случат през 2026 г.
ПС: Чакам Стефан Илиев да разкаже за Чимборасо по-подробно като за начало 
_________________ Маршрут E3: Ком - Емине
Маршрут Е4: Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка
Маршрут Е8: Рила - Родопи |
|
|
|
| Сря Дек 24, 2025 6:28 pm |
|
 |
vaskoo
|
|
|
Това дето си написал за Иран е така, или поне беше така когато пребивавах там периодично. Ще ми е интересно да чуя как е сега ... ще врънкаме Стефан за Чимборасо начи 
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
|
| Сря Дек 24, 2025 7:45 pm |
|
 |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3509 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Svetlix, поздравления за Елбрус!
 |
 |
...
ПС: Чакам Стефан Илиев да разкаже за Чимборасо по-подробно като за начало  |
Прави сте, трябваше отдавна да съм довършил разказа си.
В Гугъл Документи съм описал дните до изкачването на Чимборасо, остава самото качване на върха, което всъщност не е много интересно.
Тия дни ще взема да го опиша и да прехвърля написаното във форума, което ще е доста трудоемка дейност заради снимките.
Весели празници!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2025 9:36 pm |
|
 |
Пчелата Жужа
|
|
|
|
Светльо, прочетох с интерес и удоволствие. Поздравления за постижението и благодарности за хубавия разказ.
|
|
|
|
| Нед Дек 28, 2025 1:41 am |
|
 |
t.hristov
|
|
|
|
Поздравления за споделените емоции при покоряването на Елбрус в Кавказ !
Странно като гледах програмата на AdventureTeam не видях турове за Елбрус през 2026г ...
|
|
|
|
| Вто Дек 30, 2025 1:26 pm |
|
 |
Svetlix
|
|
|
 |
 |
Поздравления за споделените емоции при покоряването на Елбрус в Кавказ !
Странно като гледах програмата на AdventureTeam не видях турове за Елбрус през 2026г ... |
Аз съм малко проклет индивид ... След като ходих там и ЕС наложиха санкции за пътуване в Русия. Инфо по темата има тук.
Санкциите се заобикалят ако ползваш услуги на агенция, която не е регистрирана в страна от Евросъюза (Северна Македония, Сърбия, Турция примерно) или директно се свържеш на място агенция в Русия и сам си организираш полета (до Русия или Грузия). Местната агенция обикновено организират трансфера. Визите пак местната агенция ги движи. Плащането понеже са под санкции се случва през посредници, а рубли се купуват от Тавекс.
Не за първи път след мое пътуване се случва нещо кофти с местните. След ходенето ми на вулкана Етна имаше изригване, след ходенето ми в Танзания имаше протести със стотици загинали, 2 седмици след прибирането ми от Иран, евреите започнаха бомбандировки ...
Благодаря на всички отделили от времето си за моята история!
_________________ Маршрут E3: Ком - Емине
Маршрут Е4: Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка
Маршрут Е8: Рила - Родопи |
|
|
|
| Вто Дек 30, 2025 4:37 pm |
|
 |
mislesht
|
Re: Още една сбъдната мечта - вр. Елбрус (5642 м. н.в.), Кав |
|
 |
 |
Здравейте!
Казвам се Светльо, по-известен съм с ника си от форума. За някои съм пишман-турист, за други смел мечтател. От ученик в 3-ти клас мечтаех да посетя 3 места:
1. Вулканът Етна на о. Сицилия - сбъднах я през 2021 г.
2. Първенецът на Африка - Килиманджаро, вр. Ухуру (5895 м н. в.) - сбъднах я през януари 2025 г.
3. Първенецът на Европа, Kaвказ и Русия - вр. Елбрус (5642 м. н.в.) - сбъднах я през август 2025 г.
В тази тема ще споделя сбъдването на т. 3 - вр. Елбрус в Русия. Със сигурност ще е изживяване, което ще помня цял живот. Повече информация в пътеписа. Приятно четене!
До Елбрус и назад
Ако ви допадат пътеписите ми, искате да споделите нещо или имате някакви въпроси - насреща съм!
Поздрави и бъдете здрави! |
Видях, че сте били с Дани. Бяхме с него на Арарат.
Температура -10 ми изглежда съвсем приемлива на фона на легендите, които съм слушал за там.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
|
| Съб Яну 17, 2026 8:06 pm |
 |
 |
kaloyanv
|
|
|
|
-10 по-скоро е приятна температура за Елбрус 
|
|
|
|
| Съб Яну 17, 2026 9:23 pm |
|
 |
Svetlix
|
|
| Пон Яну 19, 2026 10:03 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
 |
 |
ако визираш Дани Димов - ние и на Килиманджаро бяхме с него. И бих потретил с него някъде по света. Много точен човек! |
Така е!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
|
| Пон Яну 19, 2026 11:50 pm |
 |
 |
|