В тази тема ще споделя сбъдването на т. 3 - вр. Елбрус в Русия. Със сигурност ще е изживяване, което ще помня цял живот. Повече информация в пътеписа. Приятно четене!
Там е много за писане и разказване. Иран е прекрасен, хората са прекрасни, историята им е невероятна! Сигурен съм, че много от четящите ще ме заклеймят и ще остана неразбран, но Иран трябва да се посети и да се потопиш в него. Това, което дават по телевизията са глупости. Надявах се на някаква есенно/зимна среща и да разкажа...
kaloyanv, мечтая за Южна Америка, няколко неща са. Но няма да се случат през 2026 г.
ПС: Чакам Стефан Илиев да разкаже за Чимборасо по-подробно като за начало
Това дето си написал за Иран е така, или поне беше така когато пребивавах там периодично. Ще ми е интересно да чуя как е сега ... ще врънкаме Стефан за Чимборасо начи
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Сря Дек 24, 2025 7:45 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3496 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Svetlix, поздравления за Елбрус!
Svetlix написа:
...
ПС: Чакам Стефан Илиев да разкаже за Чимборасо по-подробно като за начало
Прави сте, трябваше отдавна да съм довършил разказа си.
В Гугъл Документи съм описал дните до изкачването на Чимборасо, остава самото качване на върха, което всъщност не е много интересно.
Тия дни ще взема да го опиша и да прехвърля написаното във форума, което ще е доста трудоемка дейност заради снимките.
Весели празници!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Дек 24, 2025 9:36 pm
Пчелата Жужа
Светльо, прочетох с интерес и удоволствие. Поздравления за постижението и благодарности за хубавия разказ.
Нед Дек 28, 2025 1:41 am
t.hristov
Поздравления за споделените емоции при покоряването на Елбрус в Кавказ !
Странно като гледах програмата на AdventureTeam не видях турове за Елбрус през 2026г ...
Поздравления за споделените емоции при покоряването на Елбрус в Кавказ !
Странно като гледах програмата на AdventureTeam не видях турове за Елбрус през 2026г ...
Аз съм малко проклет индивид ... След като ходих там и ЕС наложиха санкции за пътуване в Русия. Инфо по темата има тук.
Санкциите се заобикалят ако ползваш услуги на агенция, която не е регистрирана в страна от Евросъюза (Северна Македония, Сърбия, Турция примерно) или директно се свържеш на място агенция в Русия и сам си организираш полета (до Русия или Грузия). Местната агенция обикновено организират трансфера. Визите пак местната агенция ги движи. Плащането понеже са под санкции се случва през посредници, а рубли се купуват от Тавекс.
Не за първи път след мое пътуване се случва нещо кофти с местните. След ходенето ми на вулкана Етна имаше изригване, след ходенето ми в Танзания имаше протести със стотици загинали, 2 седмици след прибирането ми от Иран, евреите започнаха бомбандировки ...
Благодаря на всички отделили от времето си за моята история!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети