За много планини и години! Както можете да се сетите, плановете за 2026 са започнати и дано да се получат. Сега е време, който иска да споделя какво мисли, как го мисли, с кой го мисли и така.
След като миналата година си сбъднах желаното изцяло планирано преминаване, без да се обърка нещо (е пак имаше неща които се объркаха), сега е момента да скъсим още времето. Борко ме кара да правя някакви геройства, ама засега не съм много навит, за мен по-важното е да го направя и да имам тази възможност.
Тази година съвсем съм я подкарал без да спирам, затова и имам и тренажор, да не отвиквам зимните месеци от колелото. Ще ми е интересно и на мен как ще протече цялата подготовка.
Дано само сме живи и здрави, другото е лесно. И близките и роднините и те така. В подготовката и в храненето, вече нещата са ясни. Маршрута е ясен, май всичко вече е ясно. ... Обаче пък то това е и най-интересното, че изненадите са още по големи, когато се случи нещо което не очакваш че е възможно. Засега ще тренирам и ще се подготвям за следното преминаване ...
Ден 1 - Ком - х. Чавдар - 140 км 4000м денивелация 18 часа от които 15 часа в движение
Ден 2 - х. Чавдар - х. Ехо - 60 км 2700м денивелация 16 часа и 40 минути от които 13 часа и 30 минути в движение
Ден 3 - х. Ехо - з. Ботев - 52 км 2087м денивелация 14 часа от които 12 в движение
Ден 4 - з. Ботев - Предел - 113 км 2673м денивелация 14 часа и 30 минути от които 13 в движение
Ден 5 - Предел - Върбишки проход - 120 км 3570м денивелация 18 часа от които 16 в движение
Ден 6- Върбишки - Емона - 150 км 3500м денивелация 17 часа и 30 минути от които 15 в движение
Тук времената са същите като от миналата година. Затова че ако искам нещата да са добре трябва с една идея малко и да съм по-бърз. Мислех си че миналата година ще бъда бърз, но се оказа че не съм в сравнение с 2024. Там нещата бяха ясни защо са .. Ще видим и тази година.
Този план също е интересен, понеже ако го направя или поне първите дни, ще е първото ми преминаване без да слизам от билото. Досега никога не съм тръгвал от кашана и стигал до ехо. Като цяло там и не искам много да оставам, но все пак това ще е доста по различно и въобще дните от досегашните .. Първият ден е доста тежък, затова че ще е хубаво да има подготовка.
Има и други варианти за преминаването на ком-емине, но .... май ме тегли и към Е8, както и към Е4, че ми се правят пеша. Аз още от поне 2 години искам да мина пак Е4, ама ще го видя как ще е откъм време, не може всичко ..
И така дойде и тази нова година, отново пожелавам здраве и късмет на всички и ако има някой с идеи за преминаване, да пише .. Наздраве !
Чет Яну 01, 2026 10:59 am
kibik
тоа план ми се чини куц ... рИкия га ша пийш?
а бира?
Чет Яну 01, 2026 11:52 pm
kaloyanv
kibik написа:
а бира?
Тва съм го дал само за кураж, да имам стимул да тренирам, да минавам по-бързо отсечките и да остане време за банкет. Иначе нямам особено желание .. Даже мислех или пеша да ходя и още много варианти.
Пет Яну 02, 2026 10:03 am
kaloyanv
kibik написа:
а бира?
Тва съм го дал само за кураж, да имам стимул да тренирам, да минавам по-бързо отсечките и да остане време за банкет. Иначе нямам особено желание .. Даже мислех или пеша да ходя и още много варианти.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети