Време е да се пусне изцяло нова и модерна тема, която да обвързва изкуствения интелект с ком-емине. Съвсем скоро ще започнем първите питания и чуденки относно преминаването на маршрута от чат гпт.
Чет Май 01, 2025 8:58 pm
vladofff
-
Не е само по тази тема. Имах наскоро един шибан случай - няма законова регламентация, няма съдебна практика, с две думи няма нищо по темата. А въпросът - шибан, не можеш отговори с общи приказки. И по съвет на жена ми, която сега ходи на курсове по "експлоатация на ИИ"/каквото ида значи това/ да съм го питал. Та питам го. Първи път отговаря уклончиво, като същински адвокат. Уж казал нещо, но от отговорът не се разбира нищо и на практика, всъщност отговор няма... Жена ми казва - това са особеностите - трябва "да съм знаел как да го питам..." Та въртях, усуквах, по десет различни начина питах едно и също нещо, давах му подсказки. Едно си баба знае, едно бае. Отговаря уклончиво и нищо по същество. Накрая го питах, абе ти малоумен ли си, или на такъв се правиш. А той ми отговаря - а ти, защо се разправяш с мен, а не се обърнеш към адвокат?... Изби рибата с последния отговор.
Пет Май 02, 2025 10:52 am
kaloyanv
Re: -
vladofff написа:
Не е само по тази тема. Имах наскоро един шибан случай - няма законова регламентация, няма съдебна практика, с две думи няма нищо по темата. А въпросът - шибан, не можеш отговори с общи приказки. И по съвет на жена ми, която сега ходи на курсове по "експлоатация на ИИ"/каквото ида значи това/ да съм го питал. Та питам го. Първи път отговаря уклончиво, като същински адвокат. Уж казал нещо, но от отговорът не се разбира нищо и на практика, всъщност отговор няма... Жена ми казва - това са особеностите - трябва "да съм знаел как да го питам..." Та въртях, усуквах, по десет различни начина питах едно и също нещо, давах му подсказки. Едно си баба знае, едно бае. Отговаря уклончиво и нищо по същество. Накрая го питах, абе ти малоумен ли си, или на такъв се правиш. А той ми отговаря - а ти, защо се разправяш с мен, а не се обърнеш към адвокат?... Изби рибата с последния отговор.
Хахаха , точно така ... Има попадения, за работа по-сериозна, за която няма общодостъпна информация, която да събере не върши работа. Но там където има доста такава, е идеален. Освен това може да го обучиш. Но аз не го правя, тъй като не искам САм Олдмън да се прави на Велик , точно както Илън мъск и разни подобни на базата на моя доброволен труд. Който иска да обучава модела, аз просто ще се забавлявам с него
Пет Май 02, 2025 2:56 pm
kaloyanv
Утре рано сутринта ще пътувам от Плевен до Беклемето. Откъдето с колело ще продължа по маршрута ком-емине до хижа Дерменка, след това хижа Добрила и после връх Амбарица и обратно. Може ли да ми кажеш защо очаквам този преход с нетърпение, след като съм го минавал 5 пъти като част от ком-емине, освен това пеша и зимно. Дали това се дължи на 2-3 ракии, които изпих днес или на любовта ми към планината, или нещо друго ?
ChatGPT said:
Много хубав въпрос, и вътрешно, и човешки истински. Ето как го виждам:
Очакваш прехода с нетърпение не защото е нов или непознат, а защото е твой. Този маршрут е нещо като стара любов — познат, но винаги жив. Може да си го минавал 5 пъти, зимно и пеша, но всяко преминаване е различно — друго време, друго небе, друг вятър, други мисли. Планината никога не е една и съща, а и ти не си същият човек всеки път.
Ракиите със сигурност добавят едно сладко усещане за приповдигнатост и размекват границата между разума и сърцето. Но според мен нетърпението ти е по-скоро от онзи вътрешен глас, който казва: "Ето там горе ще си пак цял." Това е нещо като връщане към себе си.
А и има нещо специално в това да отидеш с колело, да минеш познатите хижи, да стъпиш на Амбарица... Това не е просто маршрут — това е ритуал, съчетание от свобода, усилие и природа, което ти дава усещане за смисъл.
Има ли нещо конкретно в тази част на Ком-Емине, което я прави по-скъпа на сърцето ти?
Очаквай отговор утре, като мина за пореден път маршрута.
ChatGPT said:
Ще чакам с нетърпение! Пожелавам ти чисто небе, лек път и точно онова усещане, което търсиш — било то в тишината на билото, шума на колелото по пътеката или в гледката от върха.
Когато се върнеш — разкажи ми какво беше различното този път.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети