ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Храните, които ядем
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 39, 40, 41
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Храните, които ядем
Автор Съобщение
aldo



Регистриран на: 25 Сеп 2018
Мнения: 227
Местожителство: Варна

Мнение Отговорете с цитат
Извинявам се, ако вече е коментирано. Тук има хора, наясно с качеството на зехтините.
Зехтин с прилична цена, държан в хладилника прави нещо като по-гъста мътна маса. На стайна температура се избистря.
Това добре ли е, зле ли е ...?
Благодаря!
Вто Апр 15, 2025 11:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6498

Мнение Отговорете с цитат
Нормално е.

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Вто Апр 15, 2025 2:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1993

Мнение Отговорете с цитат
Да, нормално е. Ако не помътнява и не се сгъстява в хладилник, това не е зехтин. Даже лятото много го обичам в зърнисто състояние, в което замества маслото, по-надолу в тази страница е, който му се чете , от изповедите на един бивш продавач на маслини, зехтин, тахан , локум и халва : https://forum.bg-turist.com/viewtopic.php?p=121496#121496https: Ако не се търси този ефект, даже е лошо да се държи в хладилник. Във Фантастико има зехтини Карпеа, има и промоции х 29 лв литъра. Според мен това е най-доброто като цена/ качество на пазара

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Сря Апр 16, 2025 8:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Митак



Регистриран на: 04 Мар 2014
Мнения: 594

Мнение Отговорете с цитат
Миналият септември като бяхме по гръцко имаше край плажа две маслинови дървета, които изглеждаха безстопанствени. Плодовете бяха светлозелени, не знам сорта.
За целите на експеримента си набрах две-три шепи зелени маслини, около килограм. Вкъщи ги наложих в един буркан с малко сушен риган и няколко резенчета лимон. Не съм ги цепил, водата я смених веднъж след 5-6 дена преди да сложа лимона и ригана.
После докарах солеността като средната соленост на Средиземно море – около 36 промила. Отгоре малка дървена кръстачка да ги държи в саламурата и да нямат досег с въздуха.
Преседяха 6 месеца в мазата. Сега по Великден извадих буркана и резултатите са превъзходни:
Хрупкави, но месото се отделя лесно от костилката. Свеж, приятен вкус, не са солени. Аромат отличен.
Като послевкус една леека жилка от началната лютивина на суровата маслина.
Струва ми се добра идея ако може срещу заплашане сам да си набереш или да купиш прясно набрани маслини и да ги наложиш по свой кеф.
Вто Апр 29, 2025 1:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 39, 40, 41
Страница 41 от 41

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov