|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
t.hristov
|
|
|
|
Преди 3 дни направихме маршрута от м.Тодорова орница -х.Дамяница -вр.Тодорка -з.Тевно езеро и обратно .
На вр.Тодорка знамето е доста разкъсано и избеляло. Има нужда от ново знаме...
Времето беше с нас и се наслаждавахме на великолепни гледки. Сутрин имаше лед а по обяд слънце и лек ветрец.
Срещнахме няколко туристи движещи се предимно от х.Вихрен-х.Синаница -з.Спано поле -х.Дамяница, разменихме информация за района и хижите.
х.Синаница не работи, з.Спано поле работи от петък до неделя.а
На з.Тевно езеро хижаря е там, има готвени ястия и напитки Много добро и топло посрещане.
|
|
|
Нед Окт 20, 2024 6:26 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
А кому са нужни тези знамена по върховете? Нещо което и до днес не мога да си обясня.
|
|
|
Нед Окт 20, 2024 7:50 pm |
|
 |
tortomanin
|
|
|
 |
 |
А кому са нужни тези знамена по върховете? Нещо което и до днес не мога да си обясня. |
Навсякъде правят нещо. Пирамидата по-добра ли е от знаме? Кръстът по-добър ли е от пирамидата? Лично на мен стойка с табела, името и височината ми стига, някъде няма и това.
|
|
|
Нед Окт 20, 2024 8:40 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
А кому са нужни тези знамена по върховете? Нещо което и до днес не мога да си обясня. |
Навсякъде правят нещо. Пирамидата по-добра ли е от знаме? Кръстът по-добър ли е от пирамидата? Лично на мен стойка с табела, името и височината ми стига, някъде няма и това. |
Мне, просто е грозен този псевдо патриотизъм. И да гледаш окъсани знамена по върховете, което е още по-зле.
|
|
|
Пон Окт 21, 2024 8:52 am |
|
 |
Irha
|
|
|
През почивните дни бяхме в района на з.Спано поле и вр.Синаница. Времето не бе добро -мъгла и 1-2см нов сняг.
з.Спано поле през зимата не работи. Явно зимата няма толкова туристи.
з.Тевно езеро също не работеше, поради прогнози за лошо време ...
|
|
|
Вто Мар 04, 2025 9:05 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
През почивните дни бяхме в района на з.Спано поле и вр.Синаница. Времето не бе добро -мъгла и 1-2см нов сняг.
з.Спано поле през зимата не работи. Явно зимата няма толкова туристи.
з.Тевно езеро също не работеше, поради прогнози за лошо време ... |
Не знам какво не работи, ама ние спахме предния месец на Беговица, заради това че на Спано поле нямаше места. Може би през седмицата не работи, същото е и на тевно .. Обаче събота и неделя са горе.
Та може да поясниш повече да знам, какво е положението в най-посетените и леснодостъпни места в Пирин . И евентуално каква може да е причината ..
|
|
|
Вто Мар 04, 2025 10:13 pm |
|
 |
Irha
|
|
|
От 1 до 3 Март събота-неделя не работеха з.Спано поле и з.Тевно езеро .
|
|
|
Сря Мар 05, 2025 3:38 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
От 1 до 3 Март събота-неделя не работеха з.Спано поле и з.Тевно езеро . |
Под не работи, предполагам имаш предвид че няма стопани. Иначе може да се отсяда нали така ?
Иначе това което писа че заслон СПано поле не работи през зимата , не е вярно, затова и те поправих. И те попитах какво точно имаш предвид. Даже когато минах зимата там имаше стопани.
|
|
|
Сря Мар 05, 2025 8:44 pm |
|
 |
EXIIIT
|
|
|
Работят си, може би само за празника нещо е било да няма хора там
|
|
|
Чет Мар 06, 2025 9:45 am |
|
 |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3437 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Това ми напомня за оня виц, дето попитали една блондинка дали мигачът на автомобила свети и тя отговорила:
– Свети, не свети, свети, не свети, свети, не свети, свети, не свети...
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Чет Мар 06, 2025 3:59 pm |
|
 |
Gollum
|
|
|
По мои наблюдения за Тевно и Спано зимата си трябва обаждане. Особено за работни дни. Кой ще стои да гори дърва като шанса да мине някой през уикенда е малък,камо ли през седмицата. Изключвам празниците с комбиниране на повече дни и ония със моторните шейни-тогава е живо чудо.
|
|
|
Чет Мар 06, 2025 4:11 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
Това ми напомня за оня виц, дето попитали една блондинка дали мигачът на автомобила свети и тя отговорила:
– Свети, не свети, свети, не свети, свети, не свети, свети, не свети...
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват! |
ХАхаха, това е добро ..
В крайна сметка в тези заслони има ли отворени помещения когато няма никой. Удачни ли са за нощуване ?
|
|
|
Чет Мар 06, 2025 5:58 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|