Ние се качихме по "скиорския" път към вр.Белмекен, но кучето много пропадаше в снега и се измори на около половин км преди върха, след което се върнахме. Купих си чисто нови обуща атомик за ските, супер леки и удобни, обаче явно с тоя крак няма да мога да карам повече без риск да го счупя пак, някак усещането на всеки завой е като да се счупи, което прави всяка проява мъчение заради постоянното неприятно чувство на страх. Занапред ще е само със снегоходки. Иначе, ако човек не е потрошен, чувството на спускане от тези върхове е много яко.
Вто Яну 21, 2025 11:03 am
kaloyanv
Re: .
vladofff написа:
Ние се качихме по "скиорския" път към вр.Белмекен, но кучето много пропадаше в снега и се измори на около половин км преди върха, след което се върнахме. Купих си чисто нови обуща атомик за ските, супер леки и удобни, обаче явно с тоя крак няма да мога да карам повече без риск да го счупя пак, някак усещането на всеки завой е като да се счупи, което прави всяка проява мъчение заради постоянното неприятно чувство на страх. Занапред ще е само със снегоходки. Иначе, ако човек не е потрошен, чувството на спускане от тези върхове е много яко.
Аз карам ски от малък, нямам някаква сериозна техника. Но да кажем от 2010-та година карах сравнително постоянно през сезоните. Специално след като се контузих, се качих за първи път преди няколко дни и то на лека писта. Ами в началото доста зле беше, докато не влязох малко във форма. Имай предвид че и аз доста съм тренирал тук тези 2 години преди да се кача. Та специално при мен, аз още не съм се самоубедил, че съм достатъчно подготвен и във форма да изляза да карам с пантите, понеже както знаеш снега може да е много коварен на места. И нямам намерение скоро да излизам с пантите, докато не усетя че пак ги владея ските.
Та ако успееш лека полека и стъпка по стъпка да се натренираш пак, това чувство ще изчезне .. Проблема е както ти каза, че вече трябва да избираш риска от това да получиш травма някога и как ще я изкараш за съжаление. Аз за някои неща също съм си дал малко спирачка. Някак си нямам тази възможност да се контузвам. Не толкова заради самата контузия, а това някой да ме дондурка. ДАже обратното е в момента и ако се клюфна пак ...
Въпреки че както се вижда, за това ред и място няма ..
П.С - както писа Цецко ) ще ходим на ком-емине, но ще го правим за 1 ден с обедна почивка на Ботев. Че да не ни болят краката от дългодневното ходене или каране. Затова 1 ден
Вто Яну 21, 2025 11:18 am
EXIIIT
Влади, значи все пак сме се засекли......... хората с готиното кученце които се върнаха малко преди върха, предполагам сте били вие, май спряхте встрани то да си почива, но горе не се качихте?
Вто Яну 21, 2025 1:01 pm
vladofff
EXIIIT написа:
Влади, значи все пак сме се засекли......... хората с готиното кученце които се върнаха малко преди върха, предполагам сте били вие, май спряхте встрани то да си почива, но горе не се качихте?
същите, малко след това пак стана и сакатлък с коляното на единия от участниците, който за съжаление отново завърши по болниците. Иначе ние на Белмекен и околните върхове ходим средно по 1 или 2 пъти месечно по всяко време на годината и това че не сме го качили два три пъти никога не ни е било някаква тегоба. Най-тегаво помня беше през септември 2023, когато бактерията ми беше изяла ставата и на връщане последните стотици метри до колата ми се наложи да лазя след което повече от четири месеца ходих само с патерици. Като ми махнаха гипса през юни тая година, пак беше страшно на тестовете. Качих върха, но горе има усещането, както казват в араПските приказки, че не е далеч моментът "Аллах да ме прибере при себе си"...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 29, 30, 31
Страница 31 от 31
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети