ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Условия/Обстановка горе.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 29, 30, 31  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Условия/Обстановка горе.
Автор Съобщение
goro_levskara

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Вчера с групата направихме традиционното изкачване на връх Мусала в първата неделя на новата година. Условията за ходене са идеални, като рядко ми се е случвало на такива. От Боровец, до лифта на Маркуджик е писта, а след това добре утъпкана пътека. На влизане в Боровец имаше повече от километър колона от автомобили, но на големия паркинг в началото, можеше да се паркира без проблем. Единствено силния западен вятър ни беше някакъв проблем, но се траеше.
Пон Яну 06, 2025 7:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
vladofff

goro_levskara написа:
Вчера ... на връх Мусала .

Така беше, и аз участвах в изкачванията на Мусала вчера. Само едно нещо ни прецака много сериозно: в 8 часа една лелка излезе пред касите и каза, че кабинката няма да я бъде заради вятър. Съответно бързащите и сакатите като мен, които нямат много време на разположение, тръгнаха по Мусаленска Бистрица. Половин час след това пеерасите пуснаха лифта. Направо ми се разказа играта с това ходене - след две години болен на легло - бум едни 9 часа и около 20 км - Боровец-Мусала-Боровец. Да, за здрав човек няма никакви грижи, но за военноинвалидите подобно нещо не е за препоръчване.
Пон Яну 06, 2025 9:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

vladofff написа:
goro_levskara написа:
Вчера ... на връх Мусала .

Така беше, и аз участвах в изкачванията на Мусала вчера. Само едно нещо ни прецака много сериозно: в 8 часа една лелка излезе пред касите и каза, че кабинката няма да я бъде заради вятър. Съответно бързащите и сакатите като мен, които нямат много време на разположение, тръгнаха по Мусаленска Бистрица. Половин час след това пеерасите пуснаха лифта. Направо ми се разказа играта с това ходене - след две години болен на легло - бум едни 9 часа и около 20 км - Боровец-Мусала-Боровец. Да, за здрав човек няма никакви грижи, но за военноинвалидите подобно нещо не е за препоръчване.

Браво на теб. Аз нарочно ги избягвам тези дни, защото винаги е такава навалица, че не ми издържат нервите. И хич не ми липсва. Затова вместо да се кача на ски вчера и да си губя времето и да се бутам с народа. Как ти реагира крака ? Аз си спомням че първото такова качване пак от Боровец до Мусала ми беше тегаво, то най-вече спускането ..
Пон Яну 06, 2025 10:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Мнение белмекен Отговорете с цитат
Някой има ли прясна информация дали пътят до Спортната база на Белмекен е почистен и дали се минава с нормална кола? Ходих последно преди нова година и даже ЖиБове закъсваха в навяванията още преди х.Смирненски - та въпросът е дали това положение се е променило или коловозите продължават да си стоят?
Чет Яну 16, 2025 1:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Владе ще ти кажа как е в понеделник ако не ти е късно де.В събота ще се качвам.Нямало места май в хотела/ хижа Хр. Смирненски та се чудя къде да спя дали може в спортната база знаеш ли.
Чет Яну 16, 2025 4:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
goro_levskara

Местожителство: София

Здравей, EXIIIT,

Пробвай тук:

Чет Яну 16, 2025 4:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
EXIIIT

Благодаря Жорка
Чет Яну 16, 2025 5:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Влади сега говорих с базата пътя е проходим днес са се качвали боксьори с автобус и леки коли.
Чет Яну 16, 2025 5:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

мерси, значи ако решим да ходим в събота ще имаме шанс да стигнем догоре.
Чет Яну 16, 2025 6:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Ми аз утре сутрин тръгвам пък ще видим до къде ще стигна предполагам че до спортната база щом е минал автобус. Ако се засечем и познаем в тези зимни одежди ще пием по едно
Пет Яну 17, 2025 10:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

EXIIIT написа:
Ми аз утре сутрин тръгвам пък ще видим до къде ще стигна предполагам че до спортната база щом е минал автобус. Ако се засечем и познаем в тези зимни одежди ще пием по едно

при мен винаги нищо не е никак сигурно, докато не се окажа там на място.
Пет Яну 17, 2025 10:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Да споделя:
Може да се стигне с кола до спортната база, пътя не е много добре има си коловози и лед, но се минава спокойно. Горе всичко работи сняг по високото си има доволно, учудващо, че в събота нямаше пъртина към в. Белмекен мислих, че ще е минал някой.В неделя към в.Ибър пак го изблъскахме ние, така че има си вече пъртина качвайте смело.Спах на Спортната база цената на двойна стая със закуска е 128,00лв.условията са добри топло е и има вряла вода ресторанта работи до 21,00ч. х. Белмекен си работи учудващо за мен имаше две големи групи от петък още, може би по уговорка се качва хижар.
Пон Яну 20, 2025 10:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

EXIIIT написа:
Да споделя:
Може да се стигне с кола до спортната база, пътя не е много добре има си коловози и лед, но се минава спокойно. Горе всичко работи сняг по високото си има доволно, учудващо, че в събота нямаше пъртина към в. Белмекен мислих, че ще е минал някой.В неделя към в.Ибър пак го изблъскахме ние, така че има си вече пъртина качвайте смело.Спах на Спортната база цената на двойна стая със закуска е 128,00лв.условията са добри топло е и има вряла вода ресторанта работи до 21,00ч. х. Белмекен си работи учудващо за мен имаше две големи групи от петък още, може би по уговорка се качва хижар.

Браво на вас Smile А фирновано ли беше или ходехте със снегоходки ?
Пон Яну 20, 2025 11:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

kaloyanv написа:
А фирновано ли беше или ходехте със снегоходки ?

Доста е неприятно, ако нямаш ски или снегоходки. На места из клека спокойно можеш да изчезнеш до уши в някоя дупка. Евентуално чак по върховете има отделни отвяни или фирновани участъци.
Пон Яну 20, 2025 11:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Само със ски или снегоходки, нямаше фирн много само горе към върховете на места.Влади не те видях
Вто Яну 21, 2025 9:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 29, 30, 31  Следваща
Страница 30 от 31

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.