Автор |
Съобщение |
goro_levskara
|
|
|
Вчера с групата направихме традиционното изкачване на връх Мусала в първата неделя на новата година. Условията за ходене са идеални, като рядко ми се е случвало на такива. От Боровец, до лифта на Маркуджик е писта, а след това добре утъпкана пътека. На влизане в Боровец имаше повече от километър колона от автомобили, но на големия паркинг в началото, можеше да се паркира без проблем. Единствено силния западен вятър ни беше някакъв проблем, но се траеше.
|
|
|
Пон Яну 06, 2025 7:58 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
Вчера ... на връх Мусала . |
Така беше, и аз участвах в изкачванията на Мусала вчера. Само едно нещо ни прецака много сериозно: в 8 часа една лелка излезе пред касите и каза, че кабинката няма да я бъде заради вятър. Съответно бързащите и сакатите като мен, които нямат много време на разположение, тръгнаха по Мусаленска Бистрица. Половин час след това пеерасите пуснаха лифта. Направо ми се разказа играта с това ходене - след две години болен на легло - бум едни 9 часа и около 20 км - Боровец-Мусала-Боровец. Да, за здрав човек няма никакви грижи, но за военноинвалидите подобно нещо не е за препоръчване.
|
|
|
Пон Яну 06, 2025 9:00 am |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
|
|
Вчера ... на връх Мусала . |
Така беше, и аз участвах в изкачванията на Мусала вчера. Само едно нещо ни прецака много сериозно: в 8 часа една лелка излезе пред касите и каза, че кабинката няма да я бъде заради вятър. Съответно бързащите и сакатите като мен, които нямат много време на разположение, тръгнаха по Мусаленска Бистрица. Половин час след това пеерасите пуснаха лифта. Направо ми се разказа играта с това ходене - след две години болен на легло - бум едни 9 часа и около 20 км - Боровец-Мусала-Боровец. Да, за здрав човек няма никакви грижи, но за военноинвалидите подобно нещо не е за препоръчване. |
Браво на теб. Аз нарочно ги избягвам тези дни, защото винаги е такава навалица, че не ми издържат нервите. И хич не ми липсва. Затова вместо да се кача на ски вчера и да си губя времето и да се бутам с народа. Как ти реагира крака ? Аз си спомням че първото такова качване пак от Боровец до Мусала ми беше тегаво, то най-вече спускането ..
|
|
|
Пон Яну 06, 2025 10:17 am |
|
|
vladofff
|
|
белмекен |
|
Някой има ли прясна информация дали пътят до Спортната база на Белмекен е почистен и дали се минава с нормална кола? Ходих последно преди нова година и даже ЖиБове закъсваха в навяванията още преди х.Смирненски - та въпросът е дали това положение се е променило или коловозите продължават да си стоят?
|
|
|
Чет Яну 16, 2025 1:44 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Владе ще ти кажа как е в понеделник ако не ти е късно де.В събота ще се качвам.Нямало места май в хотела/ хижа Хр. Смирненски та се чудя къде да спя дали може в спортната база знаеш ли.
|
|
|
Чет Яну 16, 2025 4:05 pm |
|
|
goro_levskara
|
|
|
Здравей, EXIIIT,
Пробвай тук:
|
|
|
Чет Яну 16, 2025 4:36 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Благодаря Жорка
|
|
|
Чет Яну 16, 2025 5:20 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Влади сега говорих с базата пътя е проходим днес са се качвали боксьори с автобус и леки коли.
|
|
|
Чет Яну 16, 2025 5:25 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
мерси, значи ако решим да ходим в събота ще имаме шанс да стигнем догоре.
|
|
|
Чет Яну 16, 2025 6:34 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Ми аз утре сутрин тръгвам пък ще видим до къде ще стигна предполагам че до спортната база щом е минал автобус. Ако се засечем и познаем в тези зимни одежди ще пием по едно
|
|
|
Пет Яну 17, 2025 10:11 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
Ми аз утре сутрин тръгвам пък ще видим до къде ще стигна предполагам че до спортната база щом е минал автобус. Ако се засечем и познаем в тези зимни одежди ще пием по едно |
при мен винаги нищо не е никак сигурно, докато не се окажа там на място.
|
|
|
Пет Яну 17, 2025 10:23 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Да споделя:
Може да се стигне с кола до спортната база, пътя не е много добре има си коловози и лед, но се минава спокойно. Горе всичко работи сняг по високото си има доволно, учудващо, че в събота нямаше пъртина към в. Белмекен мислих, че ще е минал някой.В неделя към в.Ибър пак го изблъскахме ние, така че има си вече пъртина качвайте смело.Спах на Спортната база цената на двойна стая със закуска е 128,00лв.условията са добри топло е и има вряла вода ресторанта работи до 21,00ч. х. Белмекен си работи учудващо за мен имаше две големи групи от петък още, може би по уговорка се качва хижар.
|
|
|
Пон Яну 20, 2025 10:01 am |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
Да споделя:
Може да се стигне с кола до спортната база, пътя не е много добре има си коловози и лед, но се минава спокойно. Горе всичко работи сняг по високото си има доволно, учудващо, че в събота нямаше пъртина към в. Белмекен мислих, че ще е минал някой.В неделя към в.Ибър пак го изблъскахме ние, така че има си вече пъртина качвайте смело.Спах на Спортната база цената на двойна стая със закуска е 128,00лв.условията са добри топло е и има вряла вода ресторанта работи до 21,00ч. х. Белмекен си работи учудващо за мен имаше две големи групи от петък още, може би по уговорка се качва хижар. |
Браво на вас А фирновано ли беше или ходехте със снегоходки ?
|
|
|
Пон Яну 20, 2025 11:07 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
А фирновано ли беше или ходехте със снегоходки ? |
Доста е неприятно, ако нямаш ски или снегоходки. На места из клека спокойно можеш да изчезнеш до уши в някоя дупка. Евентуално чак по върховете има отделни отвяни или фирновани участъци.
|
|
|
Пон Яну 20, 2025 11:13 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Само със ски или снегоходки, нямаше фирн много само горе към върховете на места.Влади не те видях
|
|
|
Вто Яну 21, 2025 9:57 am |
|
|
|