Онзи ден се прибрах на София и вчера реших да се кача малко горе да видя каква е работата. Пак са променили трасетата на автобусите, към драгалевци, да не се оакже пак че съм излъгал някой .. Сега минават по друг маршрут.
Та тръгнах от центъра на Драгалевци, сутринта беше -6 градуса, нагоре има малко сняг, той започва съществено от около 1800 метра по сериозния сняг. ПРоблема е че не го даваха вятър, а всъщнот до черни връх ме разсипа. Не беше много силен, обаче времето беше студено. После след Черни връх слязох през Железница и там до физкултурник всичко беше фирновано и не се затъваше.
По автобусните спирки беше пълно с младежи със ски, които чакаха автобуса, имаше и доста коли нагоре. Вече преди да се излезе на баира под бай кръстьо и пътя, всичко е направено на пързалка. На места едвам се ходи, не си спомням последните години да е карано така яко с шейни, беше пълно с детски шейни. Явно заради ваканцията и снега. Имаше и много парапланеристи и то в ниското където се отделя пътеката за железница. Имаше обаче и немалък пренос на сняг.
След Физкултурник като се слезе в гората, сняг няма по пътя а само един гаден лед, за малко да се пребия, та се ходи отстрани в гората. Ествестно си бях взел котките, ей така да ги разходя и тях на краката, че не бях слагал от 2 години. Но естествено ме домързя. За кво да слагам котки, като мога да се прибия на равното и за малко на няколко пъти. НА всичкото отгоре и щеки нямах.
Но интересното е че нямаше нагоре скиори, само няколко пантаджии умрели от студ. Явно не са пуснали Горното лале, иначе щеше да е лудница .
П.С - много ми се щеше да видя пак Каймакчалан и високите върхове из македония по границите, обаче точно този път, там си бяха облаци а не върхове. Последно време все не мога да ги хвана. Ама като не ходя достатъчно по Черни връх в хубаво време е така.
Последната промяна е направена от kaloyanv на Вто Яну 07, 2025 9:46 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Яну 06, 2025 9:12 am
dido
kaloyanv написа:
П.С - много ми се щеше да видя пак Каймакчалан и високите върхове из македония по границите, обаче точно този път, там си бяха облаци а не върхове. Последно време все не мога да ги хвана. Ама като не ходя достатъчно по Черни връх в хубаво време е така.
Най-лесно ще ги видиш ако идеш в Република СМ или в Гърция
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Яну 06, 2025 12:41 pm
kaloyanv
dido написа:
kaloyanv написа:
Най-лесно ще ги видиш ако идеш в Република СМ или в Гърция
Специално от Македония си взех туристически карти на районите още 2019та с обещанието към мен си да се върна и да изходя планините. Но това си остана и в историята, както например да направя скоростно самостоятелно изкачване на Монблан и разни подобни неща. Монблан щях да съм го направил досега, ако не беше това сериозно мое отвращение от навалиците и масовите върхове. За Македония просто не дойде това време ... може и да дойде, но може и да не дойде.
За сметка на това винаги съм по-впечатлен когато видя далечни върхове.. Това ме впечатлява много повече отколкото да ги посетя .. .. освен ако не видя още по-далечни.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 16, 17, 18
Страница 18 от 18
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети