Кромлекс преди Маджарово
За втори път ходя на това място, което трябва да е "магнетично". За втори път водя познати и се кълна, че няма да ида пак.
Недоволството ми идва от факта, че камънаците, познати като Малък Стоунхендж се знаят отдавна.
Някой е направил с европейски пари имитация на пътека, табла, пейки и навес. Пътеката кривуличи, на много места е прорязана от бодлива тел, сякаш минаваш през нещо частно, в което не съм убеден. Вратичките са бегли копия на тези в Алпите, последните ги няма. Чакълът въобще не е доставен.
Импровизираш.Горе беседката и таблото стават само за горене. Комплексът е скромен, най-големите камъни са към 150 см.Посетителският център не работи, както и преди две години.
https://www.rooms.bg/zabelejitelnost-trakiiski-kromleks--do-s-dolni-glavanak.html
Снимки направих, но СнимкаБГ днес се е бъгнала и не мога да кача нищо.
Като се отпуши, ще се реванширам.
Честит празник!
Вто Мар 03, 2020 10:30 pm
Kent
Защо да е магнетично ? Според кого? И за чий...Кромлеха до Долни Главанак ли имаш предвид? Три пъти сме ходили, беше наред. Да не са чофнали камъните?
Вто Мар 03, 2020 11:55 pm
tortomanin
Знаеш, че в нашия форум никой не говори така.
Другаде обаче сипят суперлативи, сякаш да покажат как са били на най-важното място на земята.
Да, точно за камънаците до Главанаците става дума.
И аз съм ходил там. Самият кромлех си е ок, но бодливата тел, която минава през пътеката на няколко пъти и окаяното състояние на пътеката са без коментар. Жалко е, че това е поредното място за което са взети "едни пари" и е оставено на произвола на съдбата.
Доста невзрачен обект, изглежда. Няма да ходя...А има къде по-едри и диви образувания в източни Родопи. Миналата година ходих до Олан кая, къде по-впечатляващо!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сря Юни 17, 2020 12:11 pm
tortomanin
Добавих още някоя снимка от Арда, от връхчето над Маджарово, където е село Горно поле и и от срутването на галериите под телевизионната кула.
Вто Дек 10, 2024 4:33 pm
Митак
Все пак, много зависи с какви очаквания отива човек.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети