Кромлекс преди Маджарово
За втори път ходя на това място, което трябва да е "магнетично". За втори път водя познати и се кълна, че няма да ида пак.
Недоволството ми идва от факта, че камънаците, познати като Малък Стоунхендж се знаят отдавна.
Някой е направил с европейски пари имитация на пътека, табла, пейки и навес. Пътеката кривуличи, на много места е прорязана от бодлива тел, сякаш минаваш през нещо частно, в което не съм убеден. Вратичките са бегли копия на тези в Алпите, последните ги няма. Чакълът въобще не е доставен.
Импровизираш.Горе беседката и таблото стават само за горене. Комплексът е скромен, най-големите камъни са към 150 см.Посетителският център не работи, както и преди две години.
https://www.rooms.bg/zabelejitelnost-trakiiski-kromleks--do-s-dolni-glavanak.html
Снимки направих, но СнимкаБГ днес се е бъгнала и не мога да кача нищо.
Като се отпуши, ще се реванширам.
Честит празник!
Вто Мар 03, 2020 10:30 pm
Kent
Защо да е магнетично ? Според кого? И за чий...Кромлеха до Долни Главанак ли имаш предвид? Три пъти сме ходили, беше наред. Да не са чофнали камъните?
Вто Мар 03, 2020 11:55 pm
tortomanin
Знаеш, че в нашия форум никой не говори така.
Другаде обаче сипят суперлативи, сякаш да покажат как са били на най-важното място на земята.
Да, точно за камънаците до Главанаците става дума.
И аз съм ходил там. Самият кромлех си е ок, но бодливата тел, която минава през пътеката на няколко пъти и окаяното състояние на пътеката са без коментар. Жалко е, че това е поредното място за което са взети "едни пари" и е оставено на произвола на съдбата.
Доста невзрачен обект, изглежда. Няма да ходя...А има къде по-едри и диви образувания в източни Родопи. Миналата година ходих до Олан кая, къде по-впечатляващо!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети