Сега съм на дерменка , супичка и отивам към добрила. Днес дадох газ или поне така ми се струва, заради времето. Те пъл прогнозите не излезоха хич. Съсипа ме вятър обаче… ще разказвам по-натам
Дайте акъл кво да правя за утре, моля. И ако има идея за времето
Чет Авг 29, 2024 3:01 pm
kaloyanv
Тръгнах от бенковски сутринта в 6.30 и стигнах 17.00 на Добрила. Силен вятър имаше на места. На гердек тепе замалко да литна барабар с колелото към свещи плаЦ да правя компания на Тито в летенето. Даваха го да вали и да няма такъв вятър а то стана обратното.
За утре имам много труден избор да правя. Дават го след 9 да вали и да гърми. Шах с пешката. А в момента пък вятър дъни.
Интересното е че като се гледат облаците горе, все едно няма вятър, а то въобще не е така.
За утре имам вариант като стана и видя че е същия вятър да цепя директно към хижа Васил левски и после към заслон ботев, което едва ли ще успея да го направя, но там съм в ниското. Въпроса е че дори да го направя това, следващите дни ги дават много по зле, а аз им вярвам. Това значи че трябва дали кибича навасил левски или на заслон ботев 2 дни.
Друг вариант е спя си спокойно , стават в 6 и ако вятъра пак така си бръмчи, да се обърна на другата страна и пак да заспя и да оставя почивката тук. Обаче ми се струва че ще е дълга.
Затова че моля помогнете, гласувайте и вие за някой от тези избори
Чет Авг 29, 2024 6:01 pm
boris_borisov
kaloyanv написа:
Тръгнах от бенковски сутринта в 6.30 и стигнах 17.00 на Добрила. Силен вятър имаше на места. На гердек тепе замалко да литна барабар с колелото към свещи плаЦ да правя компания на Тито в летенето. Даваха го да вали и да няма такъв вятър а то стана обратното.
За утре имам много труден избор да правя. Дават го след 9 да вали и да гърми. Шах с пешката. А в момента пък вятър дъни.
Интересното е че като се гледат облаците горе, все едно няма вятър, а то въобще не е така.
За утре имам вариант като стана и видя че е същия вятър да цепя директно към хижа Васил левски и после към заслон ботев, което едва ли ще успея да го направя, но там съм в ниското. Въпроса е че дори да го направя това, следващите дни ги дават много по зле, а аз им вярвам. Това значи че трябва дали кибича навасил левски или на заслон ботев 2 дни.
Друг вариант е спя си спокойно , стават в 6 и ако вятъра пак така си бръмчи, да се обърна на другата страна и пак да заспя и да оставя почивката тук. Обаче ми се струва че ще е дълга.
Ставаш в 01:00, до 02:00 ч. да си тръгнал. 09:00 ч. си на заслон Ботев и там вече търсиш пролука във времето и между капките, през Маринка, Тъжа, Мазалат... да се разкараш от Централен балкан.
Чет Авг 29, 2024 6:29 pm
kaloyanv
В 1-2 няма да го направя, макар че звучи най-добрия вариант. Принципно това по нощите с челник не ми е любимо. Съвсем леко ми е избъзикан вестибуларния апарат и ми става гадно на челник, ако е по задълго ..
И ме мързи, още повече че като е тъмно хептем не мога да преценя времето.
Чет Авг 29, 2024 6:37 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
kaloyanv написа:
...
Калояне, аз не съм колоездач, но ако бях на твое място като пешеходец, щях да стана утре рано, да тръгна най-късно по изгрев-слънце към хижа „Васил Левски“ и в хижата да се приютя от дъжда след 9 часа.
Ако дъждът спре да вали в петък следобед и няма изгледи да вали, както и да духа силен вятър – бих опитал да стигна вечерта (макар и по тъмно) до заслон „Ботев“. Ако няма изгледи дъждът да спре да вали в петък вечерта – ще остана да нощувам в хижа „Васил Левски“.
В събота дават най-лошата прогноза. Ако има прозорец без дъжд сутринта – може да се опитам да стигна до заслон „Ботев“, ако няма такъв прозорец без дъжд – оставам целия ден в хижа „Васил Левски“. Ако събота вечерта времето се оправи – бих се опитал да стигна до заслон „Ботев“.
В неделя дават времето да се оправя и да няма толкова голяма вероятност за дъжд. Така че не бих прибързвал и да ходя в петък и събота в лошо време, дъжд и силен вятър, а бих изчакал неделя и понеделник. Може пък прогнозите да не се сбъднат и времето да се оправи окончателно.
Успех!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Чет Авг 29, 2024 7:18 pm
kaloyanv
Мерси момчета, супер сте. Мисля да пробвам съвета на Стефчо засега.
Чет Авг 29, 2024 7:29 pm
kaloyanv
Все пак да си кажа и другата болка. Нали сме форум за споделяне. Аз стигнах 15.00 на дерменка и поке е не бях ял нищо си поръчах една пилешка супа, и беше много вкусна, но още отначало усетих, че малко и е минал срока. Сега вече усещам много, дано да е за малко, понеже се лекувам с ракия и си поръчах и едно уиски. Затова че храна от дерменка, да внимавате ако е през седмицата.
Чет Авг 29, 2024 9:05 pm
Tito
Хм, странна работа с този дето клати гората. Днес ги следях данните на НИМХ които се обновяват през 3 часа и на Ботев вятъра най-много го дадоха 16м/с С-СЗ. Това все пак е осреднена стойност и гаранция е имало и пориви бая по-мощни, но все пак..е ли пък на Гердека.
В момента този Черноморски циклон дето щеше пак да отнася южното черноморие здраво бърка числените модели и хич не познават. За днес в Априлци даваха 9мм валеж, а то прекапа колкото да убие пепеляка.
Калоянчик, ако закъсаш нещо и ти трябва някаква логистика от север, свиркай. В Острец съм.
Не е от супата мисля, искам да се поправя. Друга е работата
Чет Авг 29, 2024 10:03 pm
kaloyanv
Е все пак станах 1.30 вятъра не спираше и така до сутринта. Тръгнах 6.30 и в 10 стигнах хижа васил левски. Времето е супер гадно горе голяма мъгла и силен вятър. Добре че не тръгнах рано че щях да гризна дървото. Исках да видя по заслона какво е положението, ама всички камери са спрели. Но е гадно и на по-ниско. Мъглата слиза някъде до 1800 метра. Даже не ми се прави и опит да се качвам към заслона. Ще трябва да стоя днес тук.
Освен ако някой не се сети нещо друго.
По северните склонове на Рила над Бели Искър основата на облачността в момента е на 1400 m н.в. и ръми, 16.9 °C на 1100 m н.в.
Камерата на х. Плевен работи, основата на облачността там е малко над хижата, на около 1500 m н.в.
Днес е твърде неподходящ ден за предприемане на каквото и да е било в посока вр. Ботев...
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пет Авг 30, 2024 11:24 am
kaloyanv
Мерси Ведрин, тук заваля наистина добре.
Пет Авг 30, 2024 1:26 pm
kaloyanv
Ще направя опит да стигна до заслон ботев утре сутрин или вечер. То до заслона може и да стигна тъй като съм защитен от вятъра горе долу. Проблема са ветровете. Събота и неделя ги дават много силни. Да стигат поривите до 80 км час , което ще ме отнесе вече..
По ваши данни така ли е ?
Пет Авг 30, 2024 6:07 pm
andriii
В метоблу и вентускай е така уикенда, че даже и до 100-100+ км/ч дават пориви във вентуская...
Пет Авг 30, 2024 7:17 pm
kaloyanv
На заслон ботев съм, качих се сутринта при много лошо време. Хубавото е че бях от юг, но мъглата започна от около 1800 метра, валя ме и дъжд. Вятъра наистина е толкова колкото го дават. От север пак е така, няма вятър. Вятъра е от по - високото.
Въобще няма да мръдна днес , че съм мокра кокошка.
Тук има и някакво скоростно изкачване на ориентировачи, за по 50 минути се качват от хижа плевен до тук. Ама са го спрели само до заслона заради времето
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Следваща
Страница 7 от 9
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети