Здравейте.Тези дни обмислям да отидем до заслон Спано поле с нощувка там.Обмислям ходене до Башлийски чукар ,Спанополски чукар и евентуално до х.Синаница(щяхме да нощуваме там но по отзивите в нета,се разколебах).Въпросите са ми има ли маркировка до чукарите,защото в bg moutains,не виждам?
Можем ли да ги направим за 1 ден? Също така ако някой има предложения за друг преход наоколо,ще съм благодарна Благодаря за вниманието
Нед Юли 14, 2024 5:15 pm
kaloyanv
Re: Спано поле
Elitsa написа:
Здравейте.Тези дни обмислям да отидем до заслон Спано поле с нощувка там.Обмислям ходене до Башлийски чукар ,Спанополски чукар и евентуално до х.Синаница(щяхме да нощуваме там но по отзивите в нета,се разколебах).Въпросите са ми има ли маркировка до чукарите,защото в bg moutains,не виждам?
Можем ли да ги направим за 1 ден? Също така ако някой има предложения за друг преход наоколо,ще съм благодарна Благодаря за вниманието
Няма маркировка, но има пирамидки и то даже и не трябват, тъй като ясно се виждат върховете и пътя към тях.
Нед Юли 14, 2024 9:11 pm
dido
Elitsa написа:
Можете да завъртите заслона --> Башлийски чукар --> Бъндеришки чукар --> Спанополски чукар. Дали ще слезете и продължите до Синаница - ще прецените на място, че е много маането и все каменисто. Залезната гледка от Спанополски чукар към стената на Башлийски чукар е една от емблематичните гледки в Пирин, не я изпускайте
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Юли 15, 2024 1:07 am
Elitsa
Благодаря за отговорите.Направихме каквото направихме а именно-тръгнахме от Попина лъка до Спано поле,възнамерявах да отидем до
Спанополския чукар,но отидохме само до езерата,не намерихме явно правилното "място" ,за към върха .На следващият ден си тръгнахме
наобратно ,но през х.Беговица ,за разнообразие .И понеже за пореден
път заради обувки ми се провалят плановете ,препоръчайте ми ако
може хубава марка туристически обувки,ако може нещо по бюджетно.
В момента съм със втори чифт Декатлонски,които смятам да са и последни.Или моите крака са дефектни или не знам.....
Вто Юли 16, 2024 8:54 pm
NuclearWinter
Мога да ти препоръчам всякакъв вид обувки. Но всички препоръки ще са пречупени през моята призма, моето телосложение и моята походка.
През годините съм протрил и прокъсал всякакви модели и вариации на 3сезонни и зимни модели на Bestard, La Sportiva, Meindl, Merrel, и какво ли още не. Това за трекинг лято и зима.
Напоследък залагам единствено и само на Hoka OneOne за обувки (маратонки) за планинско бягане и бягане по асфалт. Само тази година съм закупил 4 чифта за над 1000 лева. И мога ентусиазирано да споделя, че никога няма да си купя обувки за бягане на друга марка освен Hoka.
За обобщение - имаш време и пари за харчене, за да намериш твоите обувки.
_________________ Който го е страх от гората да не ходи при мечките!
ДА! На АЕЦ Белене.
Вто Юли 16, 2024 9:11 pm
tomaraya
То си има теми , но според мен - за ниски Саломон или Хока , за високи Доломити или Техника . С изключение на Хока , другите се намират на намаления около и под 200 лв. Трябва да се мерят , например Саломоните и Асикс не отговарят с около номер и половина - два
Иначе , като удобство - Асикс е фаворит за мен , но там има въпроси с подметките , за мен са компромис . Но пък на разпродажба са около 100 лв и си струва да се опита планинската им подметка ...
За протокола , вече 5-6 години се разхождам с един Саломон Спийдкрос Варио , мембраната е пътник , подметките са тръгнали да се разлепват , но продължават да си държат .
Сря Юли 17, 2024 8:26 am
Elitsa
dido написа:
Elitsa написа:
Можете да завъртите заслона --> Башлийски чукар --> Бъндеришки чукар --> Спанополски чукар. Дали ще слезете и продължите до Синаница - ще прецените на място, че е много маането и все каменисто. Залезната гледка от Спанополски чукар към стената на Башлийски чукар е една от емблематичните гледки в Пирин, не я изпускайте
Не че нещо ,ама Залезната гледка от Спанополски чукар към стената на Башлийски чукар?!.В случая слънцето не залязва ли точно срещу Башлийски чукар ,към Синаница? Ако съм в грешка моля поправете ме ....
Сря Юли 17, 2024 5:03 pm
dido
Elitsa написа:
dido написа:
Elitsa написа:
Не че нещо ,ама Залезната гледка от Спанополски чукар към стената на Башлийски чукар?!.В случая слънцето не залязва ли точно срещу Башлийски чукар ,към Синаница? Ако съм в грешка моля поправете ме ....
Точно така е.
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Юли 18, 2024 9:36 am
Пчелата Жужа
Elitsa написа:
Благодаря за отговорите.Направихме каквото направихме а именно-тръгнахме от Попина лъка до Спано поле,възнамерявах да отидем до
Спанополския чукар,но отидохме само до езерата,не намерихме явно правилното "място" ,за към върха .На следващият ден си тръгнахме
наобратно ,но през х.Беговица ,за разнообразие .И понеже за пореден
път заради обувки ми се провалят плановете ,препоръчайте ми ако
може хубава марка туристически обувки,ако може нещо по бюджетно.
В момента съм със втори чифт Декатлонски,които смятам да са и последни.Или моите крака са дефектни или не знам.....
Елица, спазваш ли правилото за номера на обувките? Трябва да са два номера по-големи от тези, с които ходиш в града. Ако си намериш и домашно плетени чорапи от вълнена прежда, ще ти бъде комфортно.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети