|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
vaskoo
|
хижа Чаирски езера 22-24.09.2023, Родопа |
|
Колата радостно бръмчи,
ангренажа тихо трака,
Въча в ниското бучи,
Мугла в тъмното ме чака ...
Работейки кротко от един родопски баир, ме осени прозрение за доброволческа дейност с елементи на сБирка. Темата се пуска в този раздел (а не в Доброволчески дейности) за заблуда на присъстващите, е га се подлъжат повече хора.
Мисля да разчистим най-старата пътека към хижа Чаирски езера, от местността Янчев склад, както и разни други дребни разчиствания и проучвания в района. Ще има непредвидени за защитена местност дейности. Говорено е с Роската вече, хижата е на разположение. Ако много вАли, ще разчистим хранителните запаси на хижата. В хижата няма ток, но и добрата компания е достатъчна. Нищо от плануваните дейности не е задължително.
Към момента, хижата е достъпна за жипки и пикапи от всички места - пътищата от Османов вир, Буков мост (през Чамла), Мугла.
Записвания - нощувки, храна, превоз, тук в темата.
Подробности - ще има като наближи.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Чет Авг 03, 2023 3:20 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
Чет Авг 03, 2023 4:20 pm |
|
 |
stealth
|
|
|
Много дни, трябва да е сериозна работата за вършене
Ще гледам да дойда 
|
|
|
Вто Авг 08, 2023 10:05 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
Много дни, трябва да е сериозна работата за вършене
Ще гледам да дойда  |
Ааа ти работи, аз ще дойда за партито .. Аз ше бъда на скарата .. като предния път .. Аз съм майстор на скарата, за справка - предишната среща.
Вие отивате да работите, аз съм на скарата. Доказано добра комбинация ... Гарантирам че и този път няма да се разочаровате .
|
|
|
Вто Авг 08, 2023 10:45 pm |
|
 |
vaskoo
|
|
|
Работа има доста, не е като да няма, но и някоя друга разходка ще се направи, до Самодивското езеро например може да разчистим пътеката също.
Дано се посъберем
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Сря Авг 09, 2023 10:09 am |
|
 |
vaskoo
|
|
|
Ето малко организационни детайли за евентуално заблудилите се :
- храна - "който си носи - яде, който си води - е_e", иначе ще поръчам да има нещо според бройката хора, ще взема и от моите суджуци, другото се поръчва на място - все гадни и несертифицирани храни;
- транспорт - втория мост по пътя от Османов вир е непроходим за МПС-та и се минава през реката, за ниски коли не става. С по-високи и разни проходими коли се стига до Янчев склад и до отбивката за хижата преди Пияната гора. С джип се стига до хижата по пътищата през Османов вир, Буков мост (през Чамла), Мугла (през фурната / ВЕЦа). При наличие на желаещи да присъстват, но нежелаещи да си трошат колите по каменистия път, ще се направи организация по паркиране при ВЕЦ-а на Чаирдере и извозване към хижата, или поне на багажа;
- нощувка - 25 лв, за хижата - хижа, чиста и подредена, 4 хубави вътрешни бани и тоалетни, за който това е важно;
- мяста за палатки - много;
- приоритет е намирането, трасирането и разчистването на пътеката по новото трасе (което се явява и най-старото такова) - рязане на дървета, клони, храсти, правене на две стъпала във варовика, както и на отвеждащи водата канали;
- преместване на маркировъчните табели;
- разчистване на поляната на Янчев склад за паркинг и за доизграждане на чешмата, дето тече там;
- разчистване на пътеката към Синия вир, продължаването и към Самодивското езеро и включването и към пътя за Малкия Чаир;
- разчистване на пътя към Малкия Чаир и бетонния мост над горския дом;
- наместване и очистване на табелките в посока Мугла;
- щъкане из района;
- най-приятното остава за накрая - раздумка с приятели и съфорумци, докато се дегустира скарата изпечена от Калоян
Нищо от дотук изброените не е задължително ... надявам се да се видим 
|
|
Сря Авг 23, 2023 11:50 pm |
|
 |
vaskoo
|
|
|
Прогноза за времето в района
Още една прогноза за времето в района
Горните са за хората, дето се вълнуват от тия подробности.
Колите оставяме тук - ВЕЦ Чаирдере
Пристигане на ВЕЦ-а - около 12 часа в петък, 22-ри. Оттам с джипката на хижаря и към хижата. Тия дето ще работим - оставаме в долния край на пътеката и започваме да действаме. При наличие на още хора и пристигнали по-късно, ще се направи още едно извозване на хора и багаж в късния следобед. В съботния ден - продължаваме пробива отдолу нагоре, което не е много практично, но пък е единствения начин да се движим по трасето на обраслата пътека.
Ще започна записването със себе си, жената и детето (на 12), както и още двама приятели. В хижата алкохол не се предлага, може да се носи и консумира всичко.
|
|
Пон Сеп 18, 2023 1:08 am |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
Васе, аз ще дойда, вероятно засега съм сам. Но ще е събота по някое време, понеже трябва да карам сестра ми на летището ... Ставам и за работа, ама да не е много .. Да взема да ти се обадя по-късно през седмицата за повече информация ?
|
|
|
Пон Сеп 18, 2023 4:32 pm |
|
 |
vaskoo
|
|
|
Звънкай и идвай когато искаш.
Засега сме 10-на човека макс. Поради времето от годината, мероприятието не предполага голяма посещаемост, еле пък заявените работни процеси 
|
|
Вто Сеп 19, 2023 6:27 pm |
|
 |
t.hristov
|
|
|
|
Нека времето да е с Вас!
|
|
|
Чет Сеп 21, 2023 12:40 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
Васе, аз отпадам. За съжаление се промениха плановете с пътуванията.
|
|
|
Съб Сеп 23, 2023 10:54 am |
|
 |
vaskoo
|
|
|
Пристигнахме навреме, натоварихме се забавно (8 човека с храната и инструментите) с джипа на хижата. Работихме ударно, аз се борих два дни с една трепетлика, но доказах предположението, че по-умният винаги отстъпва
Пътеката е разчистена, сега е магистрала. Досегашната пътека бе наречена от Стефан "лудост". Както винаги, първи се предадоха машините, хората - чак по тъмно. Отзиви за мястото и хижата няма да пиша, че мнението ми е силно субективно. Организацията за вечерята бе изпусната от мен, поради забавяне на табелкопоставянето. Ходихме до Чамла, после ходихме и падахме в едни хвойни
На всички присъстващи - БЛАГОДАРЯ!!!

|
|
Пон Сеп 25, 2023 12:36 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|