хижа Чаирски езера 22-24.09.2023, Родопа
Колата радостно бръмчи,
ангренажа тихо трака,
Въча в ниското бучи,
Мугла в тъмното ме чака ...
Работейки кротко от един родопски баир, ме осени прозрение за доброволческа дейност с елементи на сБирка. Темата се пуска в този раздел (а не в Доброволчески дейности) за заблуда на присъстващите, е га се подлъжат повече хора.
Мисля да разчистим най-старата пътека към хижа Чаирски езера, от местността Янчев склад, както и разни други дребни разчиствания и проучвания в района. Ще има непредвидени за защитена местност дейности. Говорено е с Роската вече, хижата е на разположение. Ако много вАли, ще разчистим хранителните запаси на хижата. В хижата няма ток, но и добрата компания е достатъчна. Нищо от плануваните дейности не е задължително.
Към момента, хижата е достъпна за жипки и пикапи от всички места - пътищата от Османов вир, Буков мост (през Чамла), Мугла.
Записвания - нощувки, храна, превоз, тук в темата.
Подробности - ще има като наближи.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Много дни, трябва да е сериозна работата за вършене
Ще гледам да дойда
Вто Авг 08, 2023 10:05 pm
kaloyanv
stealth написа:
Много дни, трябва да е сериозна работата за вършене
Ще гледам да дойда
Ааа ти работи, аз ще дойда за партито .. Аз ше бъда на скарата .. като предния път .. Аз съм майстор на скарата, за справка - предишната среща.
Вие отивате да работите, аз съм на скарата. Доказано добра комбинация ... Гарантирам че и този път няма да се разочаровате .
Вто Авг 08, 2023 10:45 pm
vaskoo
Работа има доста, не е като да няма, но и някоя друга разходка ще се направи, до Самодивското езеро например може да разчистим пътеката също.
Дано се посъберем
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Сря Авг 09, 2023 10:09 am
vaskoo
Ето малко организационни детайли за евентуално заблудилите се :
- храна - "който си носи - яде, който си води - е_e", иначе ще поръчам да има нещо според бройката хора, ще взема и от моите суджуци, другото се поръчва на място - все гадни и несертифицирани храни;
- транспорт - втория мост по пътя от Османов вир е непроходим за МПС-та и се минава през реката, за ниски коли не става. С по-високи и разни проходими коли се стига до Янчев склад и до отбивката за хижата преди Пияната гора. С джип се стига до хижата по пътищата през Османов вир, Буков мост (през Чамла), Мугла (през фурната / ВЕЦа). При наличие на желаещи да присъстват, но нежелаещи да си трошат колите по каменистия път, ще се направи организация по паркиране при ВЕЦ-а на Чаирдере и извозване към хижата, или поне на багажа;
- нощувка - 25 лв, за хижата - хижа, чиста и подредена, 4 хубави вътрешни бани и тоалетни, за който това е важно;
- мяста за палатки - много;
- приоритет е намирането, трасирането и разчистването на пътеката по новото трасе (което се явява и най-старото такова) - рязане на дървета, клони, храсти, правене на две стъпала във варовика, както и на отвеждащи водата канали;
- преместване на маркировъчните табели;
- разчистване на поляната на Янчев склад за паркинг и за доизграждане на чешмата, дето тече там;
- разчистване на пътеката към Синия вир, продължаването и към Самодивското езеро и включването и към пътя за Малкия Чаир;
- разчистване на пътя към Малкия Чаир и бетонния мост над горския дом;
- наместване и очистване на табелките в посока Мугла;
- щъкане из района;
- най-приятното остава за накрая - раздумка с приятели и съфорумци, докато се дегустира скарата изпечена от Калоян
Нищо от дотук изброените не е задължително ... надявам се да се видим
Сря Авг 23, 2023 11:50 pm
vaskoo
Пристигане на ВЕЦ-а - около 12 часа в петък, 22-ри. Оттам с джипката на хижаря и към хижата. Тия дето ще работим - оставаме в долния край на пътеката и започваме да действаме. При наличие на още хора и пристигнали по-късно, ще се направи още едно извозване на хора и багаж в късния следобед. В съботния ден - продължаваме пробива отдолу нагоре, което не е много практично, но пък е единствения начин да се движим по трасето на обраслата пътека.
Ще започна записването със себе си, жената и детето (на 12), както и още двама приятели. В хижата алкохол не се предлага, може да се носи и консумира всичко.
Пон Сеп 18, 2023 1:08 am
kaloyanv
Васе, аз ще дойда, вероятно засега съм сам. Но ще е събота по някое време, понеже трябва да карам сестра ми на летището ... Ставам и за работа, ама да не е много .. Да взема да ти се обадя по-късно през седмицата за повече информация ?
Пон Сеп 18, 2023 4:32 pm
vaskoo
Звънкай и идвай когато искаш.
Засега сме 10-на човека макс. Поради времето от годината, мероприятието не предполага голяма посещаемост, еле пък заявените работни процеси
Вто Сеп 19, 2023 6:27 pm
t.hristov
Нека времето да е с Вас!
Чет Сеп 21, 2023 12:40 pm
kaloyanv
Васе, аз отпадам. За съжаление се промениха плановете с пътуванията.
Съб Сеп 23, 2023 10:54 am
vaskoo
Пристигнахме навреме, натоварихме се забавно (8 човека с храната и инструментите) с джипа на хижата. Работихме ударно, аз се борих два дни с една трепетлика, но доказах предположението, че по-умният винаги отстъпва
Пътеката е разчистена, сега е магистрала. Досегашната пътека бе наречена от Стефан "лудост". Както винаги, първи се предадоха машините, хората - чак по тъмно. Отзиви за мястото и хижата няма да пиша, че мнението ми е силно субективно. Организацията за вечерята бе изпусната от мен, поради забавяне на табелкопоставянето. Ходихме до Чамла, после ходихме и падахме в едни хвойни
На всички присъстващи - БЛАГОДАРЯ!!!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети