ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 205, 206, 207 ... 224, 225, 226  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Автор Съобщение
Трифон П.Трифонов

Местожителство: Аксаково

Мнение Отговорете с цитат
Ама карайте ги тия коли като хората бе! Не очаквайте реакция като от робот!
По скоро като от нежната половинка- никога не знаеш и винаги "Очаквай неочакваното!".
Инак, стигаме до тук- завойче, мостче, деренце...Ма що няма знак- "опасно за невнимателни" и спасителни мрежи над даранцето?!!
Сря Фев 22, 2023 9:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kaloyanv

Трифон П.Трифонов написа:
Ама карайте ги тия коли като хората бе! Не очаквайте реакция като от робот!
По скоро като от нежната половинка- никога не знаеш и винаги "Очаквай неочакваното!".
Инак, стигаме до тук- завойче, мостче, деренце...Ма що няма знак- "опасно за невнимателни" и спасителни мрежи над даранцето?!!

Абе гледай сега .. Ако трябва да сме честни, понякога е въпрос на нещо много малко. В такива обратни завои почти винаги е лед. Там едно малко невнимание дори и с ниска скорост, може да те изкара. Така е и при другите работи. Мога да го потвърдя. На равно място, се хлъзнах и се потроших като куче, а пък съм много внимателен по принцип.

П.С - както има една приказка. Нека не сме по праведни от тоя отгоре Smile
Сря Фев 22, 2023 11:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

kaloyanv написа:
... както има една приказка. ...

Колкото и да внимаваш, дори на теория, все някога ще се окажеш дотолкова невнимателен, че малкото "внимателност" в повече, което досега е надделявало, да се окаже недостатъчно.
https://megavselena.bg/shto-e-to-entropiya-i-kak-da-se-borim-s-neya/
Всъщност тук се крие и отговорът кога ще настъпи толкова живо интересуващият някои хора въпрос кога ще настъпи края на света?
Отговорът е лесен - когато всичко, което подлежи на счупване и изобщо на разрушаване и разпад, се разруши и разпадне.
Тогава ще настъпи всеобщия вселенски покой. Вече няма да има енергия, която да тласка елементите на материята да се бутат, блъскат и трошат като в пернишка дискотека петък вечер.
Чет Фев 23, 2023 10:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

vladofff написа:
... да се бутат, блъскат и трошат като в пернишка дискотека петък вечер.

Стига вече с този Перник! Там живеят нормални хора като нас! Ето, сега съм в Перник и си пиша на лаптопа необезпокояван в едно кафе. Паркирал съм си колата без пернишка регистрация отвън, а на якето ми пише "САМО ЛЕВСКИ". Ако перничани бяха такива, каквито ги изкарват, сега някой щеше да дойде и да ми блъска главата в клавиатлзйрфхксетруксдхел.

Чет Фев 23, 2023 10:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Имаш късмет, че синът на пернишкия прокурор е в ареста! Засега... Evil or Very Mad
Чет Фев 23, 2023 10:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Трифон П.Трифонов

vladofff написа:
kaloyanv написа:
... както има една приказка. ...

Колкото и да внимаваш.......

Естествено.
Случва ми се постоянно, както и с автомобил ми се е случвало, а с мотоциклет минимум два пъти на сезон. Имал съм и драстични сезони с по над 50 събития, за щастие не застрахователни.
Да бях се сетил да търся другаде вина, ама ха де?!

Минавал съм веднъж, през злополучното масто, на път за ЦПШ. Явно точно тогава съм бил внимателен, ако не е било чист късмет.
Чет Фев 23, 2023 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladofff

packo packov написа:

Стига вече с този Перник! Там живеят нормални хора като нас...

Направо взех, че ти повярвах.
Само преди два месеца, синът ми /6-ти клас/, игра със съответния му състав на "Миньоро". По стар пернишки обичай, веднага след последния съдийски сигнал малките пишлемета налетяха на бой и започна сцена в духа на най-добрите им традиции. Синът ми питаше - Ама какво е това? Пък аз му казах - да идеш на мач с Миньоро и да няма бой, е като в Рим без папата..
На една пернишка фафла да се почерпиш
www.chudesa.net/wp-content/uploads/2012/03/533-293x300.jpg?ezimgfmt=ngcb1/notWebP
Чет Фев 23, 2023 11:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimov

packo packov написа:

Стига вече с този Перник! Там живеят нормални хора като нас! Ето, сега съм в Перник и си пиша на лаптопа необезпокояван в едно кафе. Паркирал съм си колата без пернишка регистрация отвън, а на якето ми пише "САМО ЛЕВСКИ". Ако перничани бяха такива, каквито ги изкарват, сега някой щеше да дойде и да ми блъска главата в клавиатлзйрфхксетруксдхел.

Laughing добър виц, наистина! Не го знаех.
Чет Фев 23, 2023 3:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Ба си и тук ли??
Голям компетент, кви поколения има вече еееехххх.От кошара до казарма, от овчар до генерал има приемственост........пък и бързо се случели нещата бе, едно поколение само. Съсипаха я тая държава и тоя Перник, пък и шофьорите и те едни такива.
Чет Фев 23, 2023 4:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Да така е, но моите са от глупост.
Чет Фев 23, 2023 4:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Да не забравяме, че ПСС оказва помощ десетки пъти по-често на скиори и сноубордисти, отколкото оказва на туристи.

https://www.pss-bg.bg/statistika/

Източник: https://nova.bg/news/view/2023/02/23/402347/%D0%B8%D0%B...

Цитат:
Инцидент със 7-годишно дете на ски пистата в Банско

23 февруари 2023 16:23

Снимка: istock

То е с множество фрактури и травми на вътрешни органи

7-годишно дете е ударено от скиор или сноубордист в ски зоната в Банско. Първоначално то е прието в разложката болница с редица фрактури и тежки травми на вътрешните органи.

След това е транспортирано в "Пирогов". Все още няма информация за състоянието на детето от медиците в столичното лечебно заведение.

Източник: БГНЕС

Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Чет Фев 23, 2023 7:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Детето е зле. Блъснал го е някакъв лайнар, който дори не е спрял. Карат, като че ли са сами на пистата. Дано се оправи детето!
Чет Фев 23, 2023 8:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Трифон П.Трифонов

Слушах новините- румънски скиор, спрял е, но е бил в шок от случилото се.
В такова състояние никому не е полезен.
Чет Фев 23, 2023 8:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Сотиров

Нашите пък пишат, че не е спрял. Все едно, как трябва да е карал, за да нанесе толкова тежки травми? На пистите принципът е същият, както на шосето: виновен винаги е задният!
Чет Фев 23, 2023 9:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vaskoo

Няколко пъти са ни отнасяли на пистите, за късмет само с уплах се разминаваме. Скиорите са просто малка група от хората, които са и шофьори, и колоездачи, и пешеходци, и мотористи, като от всяка група има безумци, неспазващи правилата и заради които страдат други.

Чет Фев 23, 2023 9:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 205, 206, 207 ... 224, 225, 226  Следваща
Страница 206 от 226

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.