Ама карайте ги тия коли като хората бе! Не очаквайте реакция като от робот!
По скоро като от нежната половинка- никога не знаеш и винаги "Очаквай неочакваното!".
Инак, стигаме до тук- завойче, мостче, деренце...Ма що няма знак- "опасно за невнимателни" и спасителни мрежи над даранцето?!!
Сря Фев 22, 2023 9:43 pm
kaloyanv
Трифон П.Трифонов написа:
Ама карайте ги тия коли като хората бе! Не очаквайте реакция като от робот!
По скоро като от нежната половинка- никога не знаеш и винаги "Очаквай неочакваното!".
Инак, стигаме до тук- завойче, мостче, деренце...Ма що няма знак- "опасно за невнимателни" и спасителни мрежи над даранцето?!!
Абе гледай сега .. Ако трябва да сме честни, понякога е въпрос на нещо много малко. В такива обратни завои почти винаги е лед. Там едно малко невнимание дори и с ниска скорост, може да те изкара. Така е и при другите работи. Мога да го потвърдя. На равно място, се хлъзнах и се потроших като куче, а пък съм много внимателен по принцип.
П.С - както има една приказка. Нека не сме по праведни от тоя отгоре
Сря Фев 22, 2023 11:37 pm
vladofff
kaloyanv написа:
... както има една приказка. ...
Колкото и да внимаваш, дори на теория, все някога ще се окажеш дотолкова невнимателен, че малкото "внимателност" в повече, което досега е надделявало, да се окаже недостатъчно.
https://megavselena.bg/shto-e-to-entropiya-i-kak-da-se-borim-s-neya/
Всъщност тук се крие и отговорът кога ще настъпи толкова живо интересуващият някои хора въпрос кога ще настъпи края на света?
Отговорът е лесен - когато всичко, което подлежи на счупване и изобщо на разрушаване и разпад, се разруши и разпадне.
Тогава ще настъпи всеобщия вселенски покой. Вече няма да има енергия, която да тласка елементите на материята да се бутат, блъскат и трошат като в пернишка дискотека петък вечер.
Чет Фев 23, 2023 10:23 am
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1288 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
vladofff написа:
... да се бутат, блъскат и трошат като в пернишка дискотека петък вечер.
Стига вече с този Перник! Там живеят нормални хора като нас! Ето, сега съм в Перник и си пиша на лаптопа необезпокояван в едно кафе. Паркирал съм си колата без пернишка регистрация отвън, а на якето ми пише "САМО ЛЕВСКИ". Ако перничани бяха такива, каквито ги изкарват, сега някой щеше да дойде и да ми блъска главата в клавиатлзйрфхксетруксдхел.
Естествено.
Случва ми се постоянно, както и с автомобил ми се е случвало, а с мотоциклет минимум два пъти на сезон. Имал съм и драстични сезони с по над 50 събития, за щастие не застрахователни.
Да бях се сетил да търся другаде вина, ама ха де?!
Минавал съм веднъж, през злополучното масто, на път за ЦПШ. Явно точно тогава съм бил внимателен, ако не е било чист късмет.
Чет Фев 23, 2023 11:30 am
vladofff
packo packov написа:
Стига вече с този Перник! Там живеят нормални хора като нас...
Направо взех, че ти повярвах.
Само преди два месеца, синът ми /6-ти клас/, игра със съответния му състав на "Миньоро". По стар пернишки обичай, веднага след последния съдийски сигнал малките пишлемета налетяха на бой и започна сцена в духа на най-добрите им традиции. Синът ми питаше - Ама какво е това? Пък аз му казах - да идеш на мач с Миньоро и да няма бой, е като в Рим без папата..
На една пернишка фафла да се почерпиш
www.chudesa.net/wp-content/uploads/2012/03/533-293x300.jpg?ezimgfmt=ngcb1/notWebP
Чет Фев 23, 2023 11:40 am
Dimov
packo packov написа:
Стига вече с този Перник! Там живеят нормални хора като нас! Ето, сега съм в Перник и си пиша на лаптопа необезпокояван в едно кафе. Паркирал съм си колата без пернишка регистрация отвън, а на якето ми пише "САМО ЛЕВСКИ". Ако перничани бяха такива, каквито ги изкарват, сега някой щеше да дойде и да ми блъска главата в клавиатлзйрфхксетруксдхел.
добър виц, наистина! Не го знаех.
Чет Фев 23, 2023 3:13 pm
EXIIIT
Ба си и тук ли??
Голям компетент, кви поколения има вече еееехххх.От кошара до казарма, от овчар до генерал има приемственост........пък и бързо се случели нещата бе, едно поколение само. Съсипаха я тая държава и тоя Перник, пък и шофьорите и те едни такива.
Чет Фев 23, 2023 4:12 pm
EXIIIT
Да така е, но моите са от глупост.
Чет Фев 23, 2023 4:18 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3460 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Да не забравяме, че ПСС оказва помощ десетки пъти по-често на скиори и сноубордисти, отколкото оказва на туристи.
Инцидент със 7-годишно дете на ски пистата в Банско
23 февруари 2023 16:23
Снимка: istock
То е с множество фрактури и травми на вътрешни органи
7-годишно дете е ударено от скиор или сноубордист в ски зоната в Банско. Първоначално то е прието в разложката болница с редица фрактури и тежки травми на вътрешните органи.
След това е транспортирано в "Пирогов". Все още няма информация за състоянието на детето от медиците в столичното лечебно заведение.
Източник: БГНЕС
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Чет Фев 23, 2023 7:54 pm
Сотиров
Детето е зле. Блъснал го е някакъв лайнар, който дори не е спрял. Карат, като че ли са сами на пистата. Дано се оправи детето!
Слушах новините- румънски скиор, спрял е, но е бил в шок от случилото се.
В такова състояние никому не е полезен.
Чет Фев 23, 2023 8:40 pm
Сотиров
Нашите пък пишат, че не е спрял. Все едно, как трябва да е карал, за да нанесе толкова тежки травми? На пистите принципът е същият, както на шосето: виновен винаги е задният!
Чет Фев 23, 2023 9:18 pm
vaskoo
Няколко пъти са ни отнасяли на пистите, за късмет само с уплах се разминаваме. Скиорите са просто малка група от хората, които са и шофьори, и колоездачи, и пешеходци, и мотористи, като от всяка група има безумци, неспазващи правилата и заради които страдат други.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети