ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Сня-а-а-а-г !!!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 45, 46, 47  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Сня-а-а-а-г !!!
Автор Съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Според данни на ECMWF, GFS, и UKMO, по-следващата седмица (22-28 януари) у нас ще се характеризира с около и под нормалните (за периода от 1981 до 2020 г.) температури и около и над нормалните валежи:

Източник: 10 day trend 11/01/23 – A small shift in the jet stream – Met Office UK Weather Forecast

Чет Яну 12, 2023 3:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Трифон П.Трифонов

Местожителство: Аксаково

kaloyanv написа:
По някаква причина на хижа Тъжа изглежда че е паднало най-много сняг в стара планина

Което много ме радва.
Следващият четвъртък, по първи петли, паля към Централен Балкан.
Последните няколко зими, зимната ми кола пристъпва по сняг, само по време на организирани планински мероприятия. При нас няма такъв.
А какви зими помня!!!
Чет Яну 12, 2023 9:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dido

Трифон П.Трифонов написа:
kaloyanv написа:
По някаква причина на хижа Тъжа изглежда че е паднало най-много сняг в стара планина

Което много ме радва.
Следващият четвъртък, по първи петли, паля към Централен Балкан.
Последните няколко зими, зимната ми кола пристъпва по сняг, само по време на организирани планински мероприятия. При нас няма такъв.
А какви зими помня!!!

Аз също паля, но мисля да хвана към морето Very Happy

Чет Яну 12, 2023 9:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Трифон П.Трифонов

dido написа:

...мисля да хвана към морето Very Happy

Ужас, отново затопляне, от вторник натам!
Дано поне от 1000мнв остане по хладно, но със сигурност по морето и за моржуване няма да става.
Ако е рекъл Шефа, може да се топна в някое пръскало. Не че го правя умишлено, нито държа на това. Просто понякога ми се получава.
Съб Яну 14, 2023 5:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tortomanin

Местожителство: Хасково

И снежно предупреждение:

https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/golyama-opasnost-v-planinite-ni-preduprezhdenie-na-ekspert-514374.html
Нед Яну 15, 2023 12:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kaloyanv

tortomanin написа:
И снежно предупреждение:

https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/golyama-opasnost-v-planinite-ni-preduprezhdenie-na-ekspert-514374.html

"Анди Балевски" къде ли точно е видял 1 метър неулегнал сняг, това се чудя..
Нед Яну 15, 2023 3:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Едно видео от спускането на Анди Балевски -- победителят при мъжете в категория ски в Mad Goat Ride 2013:

https://youtu.be/OjlO3dldd4I

За единия метър е възможно да е имал предвид сумарното количество на падналия (и впоследствие значително намалял поради слягане и топене) сняг във високите планини през последните няколко месеца. Може би е имал възможност и по-точно и ясно да се изрази...

Нед Яну 15, 2023 7:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Трифон П.Трифонов

Да приемем "смекчаващите вината" обстоятелства и фактическите обстоятелства, такива, каквито са!
Според прогнозите, на 1200мнв температура 2 гр.Ц и затопляне.
За сняг, ще катерим нагоре,
Нед Яну 15, 2023 8:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kaloyanv

Знам кой е, просто е малко странно че са го написали така. Той се казва Андрей .. Smile затова го сложих в кавички.
Нед Яну 15, 2023 9:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

kaloyanv написа:
Знам кой е, просто е малко странно че са го написали така.

Написали са точно каквото е рекъл.

Нед Яну 15, 2023 9:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tortomanin

Местожителство: Хасково

Ей, май съм ритнал някакъв кошер. Този не ми беше познат. Ако беше Тома Белев, щях да съм по-внимотелен. Ама пак не съм. Сигурно и тука Тома има фенове.
Нед Яну 15, 2023 10:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Сотиров

Местожителство: София

Аз към Тома съм Тома Неверни, но все пак какво общо има той? Тома Белев, де, не Тома Неверни. Нито пък аз. Shocked
Нед Яну 15, 2023 10:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Трифон П.Трифонов

tortomanin написа:
Ей, май съм ритнал някакъв кошер. Този .... Ако беше..., щях да съм по-внимотелен...

Не си или дори да си, глей къф мед се носи- от девет кошера, че и нагоре.
Бих искал да има много сняг. Дори да няма, чак толкова или изобщо, важното е че ще взема малко въздух.
Пон Яну 16, 2023 2:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vedrin

Южнякът пробива в Бели Искър след 2:00 ч. сутринта. Незначителни валежи между 4:00 ч. и 8:00 ч. предимно от дъжд с някакви примеси от суграшица и топящ се сняг. Температурата в 9:00 ч. е 5.6 ℃. Прогнозата на НИМХ за "граница на снега около 1200 m" се оказа напълно погрешна. Нова снежна покривка липсва поне до 1900 m н.в, а съществуващата бързо намалява. Прогнозата на MeteoBlue за идните дни е необичайно "цветна":

Да видим!

Вто Яну 17, 2023 10:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Трифон П.Трифонов

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/13536172
Обнадежден съм, щото е в множествено число. Инак, в Бели ИскАр, би отесняло.
По нашите курорти, в близост и надалеч, ските ще се карат по удобно, а за останалите, в по ниските места, да не се отказват. По късно следвало захлаждане, което предполага задържане на снежната покривка. Където се е образувала, естествено.
Няма да забравя сезон 2000-2001. В края на Февруари, началото на Март, Маркуджиците бяха подобни на нивите в по ниското.
Като цяло, наистина вълнуващо и незабравимо, с достатъчно сняг през осовната част от сезона.
Вто Яну 17, 2023 2:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 45, 46, 47  Следваща
Страница 41 от 47

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.