Според данни на ECMWF, GFS, и UKMO, по-следващата седмица (22-28 януари) у нас ще се характеризира с около и под нормалните (за периода от 1981 до 2020 г.) температури и около и над нормалните валежи:
По някаква причина на хижа Тъжа изглежда че е паднало най-много сняг в стара планина
Което много ме радва.
Следващият четвъртък, по първи петли, паля към Централен Балкан.
Последните няколко зими, зимната ми кола пристъпва по сняг, само по време на организирани планински мероприятия. При нас няма такъв.
А какви зими помня!!!
Чет Яну 12, 2023 9:08 pm
dido
Трифон П.Трифонов написа:
kaloyanv написа:
По някаква причина на хижа Тъжа изглежда че е паднало най-много сняг в стара планина
Което много ме радва.
Следващият четвъртък, по първи петли, паля към Централен Балкан.
Последните няколко зими, зимната ми кола пристъпва по сняг, само по време на организирани планински мероприятия. При нас няма такъв.
А какви зими помня!!!
Ужас, отново затопляне, от вторник натам!
Дано поне от 1000мнв остане по хладно, но със сигурност по морето и за моржуване няма да става.
Ако е рекъл Шефа, може да се топна в някое пръскало. Не че го правя умишлено, нито държа на това. Просто понякога ми се получава.
Съб Яну 14, 2023 5:10 am
tortomanin
За единия метър е възможно да е имал предвид сумарното количество на падналия (и впоследствие значително намалял поради слягане и топене) сняг във високите планини през последните няколко месеца. Може би е имал възможност и по-точно и ясно да се изрази...
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Да приемем "смекчаващите вината" обстоятелства и фактическите обстоятелства, такива, каквито са!
Според прогнозите, на 1200мнв температура 2 гр.Ц и затопляне.
За сняг, ще катерим нагоре,
Нед Яну 15, 2023 8:46 pm
kaloyanv
Знам кой е, просто е малко странно че са го написали така. Той се казва Андрей .. затова го сложих в кавички.
Нед Яну 15, 2023 9:32 pm
tortomanin
Ей, май съм ритнал някакъв кошер. Този не ми беше познат. Ако беше Тома Белев, щях да съм по-внимотелен. Ама пак не съм. Сигурно и тука Тома има фенове.
Нед Яну 15, 2023 10:28 pm
Сотиров
Аз към Тома съм Тома Неверни, но все пак какво общо има той? Тома Белев, де, не Тома Неверни. Нито пък аз.
Ей, май съм ритнал някакъв кошер. Този .... Ако беше..., щях да съм по-внимотелен...
Не си или дори да си, глей къф мед се носи- от девет кошера, че и нагоре.
Бих искал да има много сняг. Дори да няма, чак толкова или изобщо, важното е че ще взема малко въздух.
Южнякът пробива в Бели Искър след 2:00 ч. сутринта. Незначителни валежи между 4:00 ч. и 8:00 ч. предимно от дъжд с някакви примеси от суграшица и топящ се сняг. Температурата в 9:00 ч. е 5.6 ℃. Прогнозата на НИМХ за "граница на снега около 1200 m" се оказа напълно погрешна. Нова снежна покривка липсва поне до 1900 m н.в, а съществуващата бързо намалява. Прогнозата на MeteoBlue за идните дни е необичайно "цветна":
Да видим!
https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/13536172
Обнадежден съм, щото е в множествено число. Инак, в Бели ИскАр, би отесняло.
По нашите курорти, в близост и надалеч, ските ще се карат по удобно, а за останалите, в по ниските места, да не се отказват. По късно следвало захлаждане, което предполага задържане на снежната покривка. Където се е образувала, естествено.
Няма да забравя сезон 2000-2001. В края на Февруари, началото на Март, Маркуджиците бяха подобни на нивите в по ниското.
Като цяло, наистина вълнуващо и незабравимо, с достатъчно сняг през осовната част от сезона.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети