|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
andriii
|
|
Ловна хижа 'Акватепе' |
|
Здравейте, планирам, ако ми се получат нещата август с колело по Е8. Правя сега проекто-графици. В няколко пътеписа прочетох, че в ловната хижа Акватепе имало стая , незаключена с 3 легла за преминаващи ако им се наложи да се подслонят. Някой дали скоро е ходил или знае нещо по въпроса...тази информация валидна ли е?
Благодаря предварително 
|
|
|
Сря Юли 22, 2020 6:13 pm |
|
 |
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5879 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
Re: Ловна хижа 'Акватепе' |
|
 |
 |
Здравейте, планирам, ако ми се получат нещата август с колело по Е8. Правя сега проекто-графици. В няколко пътеписа прочетох, че в ловната хижа Акватепе имало стая , незаключена с 3 легла за преминаващи ако им се наложи да се подслонят. Някой дали скоро е ходил или знае нещо по въпроса...тази информация валидна ли е?
Благодаря предварително  |
Последно съм бил край ловната хижа Аква тепе на 12 април 2008 г. (събота). Тогава там нямаше никой, ала хижата беше отключена и всички помещения (столова, спални) бяха достъпни.
Дори и всичко да е заключено, човек би могъл да се подслони криво-ляво от валежи и вятър в ъгловото предверие (зад лявото дърво на първата снимка по-долу):
Автор: Атанас Терзийски.
Поляната пред хижата е много приятна за бивакуване.
Автор: Атанас Терзийски.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado |
|
|
Сря Юли 22, 2020 6:32 pm |
|
 |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3433 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Ние като правехме Е-8 през 2014 г. долният етаж на ловна хижа „Акватепе“ беше отворен (горният беше заключен).
Наистина има легла, но като гледам снимките - те са само с дюшеци, не знам дали ще има достатъчно одеяла за завиване.
А „Акватепе“ е на 1500 м надморска височина, нощите може да са студени...
Малко снимки на хижата и на леглата в незаключената стая:
https://photos.app.goo.gl/ACmezmsGczZnedYB7
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Сря Юли 22, 2020 7:56 pm |
|
 |
andriii
|
|
|
|
Благодаря Идеята ми е да нося чувал само, ако графика предвижда да съм там. Точно за тази стаичка имах предвид. Но, ако все пак някой има по скорошна информация ще съм благодарен 
|
|
|
Сря Юли 22, 2020 10:01 pm |
|
 |
staria
Регистриран на: 13 Ное 2010 Мнения: 218 Местожителство: гр.Ботевград |
|
|
|
Бяхме там в средата на май - тази година. Отключен е долния етаж. Има 3 легла - едното двойно. Има и завивки. Чешмата отпред работи. Спокойно можеш да отседнеш. Успех!
|
|
|
Чет Юли 23, 2020 10:05 am |
|
 |
andriii
|
|
|
|
Много благодаря. Чудесна информация 
|
|
|
Чет Юли 23, 2020 6:45 pm |
|
 |
Alina
|
|
|
|
Информация от края на юли 2020, т.е. сух месец с малко валежи.
Не влязохме вътре, но видяхме, че вратата не беше заключена, а вързана с нещо като кабел. Мястото е спокойно и красиво, идеално за спане.
Чешмата отвън не работеше.
Като цяло беше голяма суша по трасето. От последната чешма на шосето, облицована с гранитгрес или нещо такова, малко преди Родопското Конче, и до която правят беседки и маси за пикник и почивка, вода намерихме чак малко преди пътя за с.Три могили, където и обядвахме. Доста дълга отсечка, да се има предвид.
|
|
|
Чет Сеп 03, 2020 5:37 pm |
|
 |
andriii
|
|
|
|
Визуална информация от 'стаята за гости ' на ловната хижа:
Не се наложи да спим там все пак. От Пампорово стигнахме до х. Сини връх. Вода както каза Алина нямаше никъде от асфалта до беседките преди пътя за с.Три могили.
|
|
|
Пон Сеп 14, 2020 10:42 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|