Здравейте, планирам, ако ми се получат нещата август с колело по Е8. Правя сега проекто-графици. В няколко пътеписа прочетох, че в ловната хижа Акватепе имало стая , незаключена с 3 легла за преминаващи ако им се наложи да се подслонят. Някой дали скоро е ходил или знае нещо по въпроса...тази информация валидна ли е?
Благодаря предварително
Здравейте, планирам, ако ми се получат нещата август с колело по Е8. Правя сега проекто-графици. В няколко пътеписа прочетох, че в ловната хижа Акватепе имало стая , незаключена с 3 легла за преминаващи ако им се наложи да се подслонят. Някой дали скоро е ходил или знае нещо по въпроса...тази информация валидна ли е?
Благодаря предварително
Последно съм бил край ловната хижа Аква тепе на 12 април 2008 г. (събота). Тогава там нямаше никой, ала хижата беше отключена и всички помещения (столова, спални) бяха достъпни.
Дори и всичко да е заключено, човек би могъл да се подслони криво-ляво от валежи и вятър в ъгловото предверие (зад лявото дърво на първата снимка по-долу):
Автор: Атанас Терзийски.
Поляната пред хижата е много приятна за бивакуване.
Автор: Атанас Терзийски.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Сря Юли 22, 2020 6:32 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Ние като правехме Е-8 през 2014 г. долният етаж на ловна хижа „Акватепе“ беше отворен (горният беше заключен).
Наистина има легла, но като гледам снимките - те са само с дюшеци, не знам дали ще има достатъчно одеяла за завиване.
А „Акватепе“ е на 1500 м надморска височина, нощите може да са студени...
Малко снимки на хижата и на леглата в незаключената стая:
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Юли 22, 2020 7:56 pm
andriii
Благодаря Идеята ми е да нося чувал само, ако графика предвижда да съм там. Точно за тази стаичка имах предвид. Но, ако все пак някой има по скорошна информация ще съм благодарен
Бяхме там в средата на май - тази година. Отключен е долния етаж. Има 3 легла - едното двойно. Има и завивки. Чешмата отпред работи. Спокойно можеш да отседнеш. Успех!
Чет Юли 23, 2020 10:05 am
andriii
Много благодаря. Чудесна информация
Чет Юли 23, 2020 6:45 pm
Alina
Информация от края на юли 2020, т.е. сух месец с малко валежи.
Не влязохме вътре, но видяхме, че вратата не беше заключена, а вързана с нещо като кабел. Мястото е спокойно и красиво, идеално за спане.
Чешмата отвън не работеше.
Като цяло беше голяма суша по трасето. От последната чешма на шосето, облицована с гранитгрес или нещо такова, малко преди Родопското Конче, и до която правят беседки и маси за пикник и почивка, вода намерихме чак малко преди пътя за с.Три могили, където и обядвахме. Доста дълга отсечка, да се има предвид.
Чет Сеп 03, 2020 5:37 pm
andriii
Визуална информация от 'стаята за гости ' на ловната хижа:
Не се наложи да спим там все пак. От Пампорово стигнахме до х. Сини връх. Вода както каза Алина нямаше никъде от асфалта до беседките преди пътя за с.Три могили.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети