Можеш ли да ми дадеш пример за населените места, които нямат име?
Значи съм се изразил малко неправилно. Но за да разбереш името на населеното място трябва с курсура да нацелиш самото име на населеното място. А като не си върху черната точка с името излиза надписа за жилищната зона. На скриновете се вижда разликата между тази карта и друга такава на България. Значи не е болка за умиране но когато се гледа картата в по-голям мащаб и с курсура се отиде върху населеното място неможеш да прочетеш името докато не нацелиш точката.
Сря Апр 07, 2010 7:21 pm
dido
В Рила полигоните не са довършени все още, съответно полигоните за селище на са именувани. Ще се оправи това до излизането на крайната им версия. Ако забележиш такива неща в планини извън Рила, пиши, ще ги оправим.
@uko - търсене има ако ползваш MapSource или машинка от типа на GARMIN 60CSX/Etrex. Вероятно е възможно и с Colorado/Oregon, но нямам такива за потвърждение.
ами аз съм с Eтрех H, но не ми дава да търся. Т.е. дава ми, че няма нищо..
Сря Апр 07, 2010 9:46 pm
modjoa
Не знам дали е коментирано преди в темата, но забелязах на доста места да има безразборно създадени части от пътища като тези на прикачения файл. Това в резултат на някакво автоматичен image recongnition ли е или е са създадени поради някаква друга причина?
Не знам дали е коментирано преди в темата, но забелязах на доста места да има безразборно създадени части от пътища като тези на прикачения файл. Това в резултат на някакво автоматичен image recongnition ли е или е са създадени поради някаква друга причина?
Предполагам, че това са пътища, които са пречертавани от Гугъл Ърт и се виждат само така както са на картата.
Ако са изоставени, затревени или влизат в гора изчезват и не се виждат от Кораба-майка.
Съответно и не се "дочертават".
Точно така е - парчетата от пътища са начертани, защото се виждат и е сигурно, че ги има. Къде водят не е ясно, но на човек, който ходи без пътека и търси път, тая информация е достатъчна.
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Апр 08, 2010 9:35 pm
izvetrql
Дакотата и търси и намира, няма ядове.
Едно нещо ме заинтригува. Меча чешма, на пътечка от Кладница, има я на картата, а на търсене не излиза. Различен чешит обект ли се пада?
Пет Апр 09, 2010 5:13 am
modjoa
risto_turisto написа:
Предполагам, че това са пътища, които са пречертавани от Гугъл Ърт и се виждат само така както са на картата.
Ако са изоставени, затревени или влизат в гора изчезват и не се виждат от Кораба-майка.
Съответно и не се "дочертават".
Аз мислех, че пътищата са сваляни от руските карти, а то излиза че някой на ръка и око е разчертавал от Гугъл Ърт, тъй като никой от пътищата не е маркиран, че съществува.
Пет Апр 09, 2010 11:34 am
dido
Някой дето на око е чертал е екипа, който прави картата.
"Руските" карти не са надежден източник на данни за пътища и пътеки. За тях разчитаме на снимки отвисоко и на "живи" данни единствено. Само така можем да гарантираме точност в рамките на 10-на метра на тези данни.
Това за чешмата е странно наистина. През мапсорс се намира, на 60CSX - не.
Пет Апр 09, 2010 12:54 pm
dido
Благодаря за забележката - коригирахме малко зле изписани имена по Витоша. Проблема с чешмите явно е всеобщ - точки от тип чешма (тази с чашата и чучура) явно не влизат в търсенето на машинката. Ще решим проблема в бъдещата версия
Пет Апр 09, 2010 2:11 pm
modjoa
А има ли някакъв ефективен начин всеки да добавя нови точки и обекти към картата. Примерно вие да извлечете автоматично данните, които са налични вече в http://wikimapia.org и http://www.openstreetmap.org/ или да можете да ги export-нете към тези карти?
Пет Апр 09, 2010 4:09 pm
dido
Можем да вземем тия от опенстреетс, но предпочитаме да са по-строго контролирани източниците на данни.
При вторите координати е дадено,че има мост и разклон от,
който започва някаква зелена маркировка излизаща на пътя за Спано поле.Мост там еднозначно няма.
А зелената боя лично съм я търсил и не можах да я намеря,съмнявам се,че изобщо я е имало някога,на това място рида започва стрънмо изкачване до пътя горе,като се цепи направо през гората,няма и помен от пътека.Някой,ако тръгне да я търси със сигурност няма да я намери.
Последната промяна е направена от jordy на Чет Юни 14, 2012 10:47 am; мнението е било променяно общо 1 път
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети