ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
BGMountains - планинарската GPS карта за GARMIN!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 59, 60, 61  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Предишната тема
Следващата тема
BGMountains - планинарската GPS карта за GARMIN!
Автор Съобщение
latzi

Местожителство: Струмско

Мнение Отговорете с цитат
dido написа:

Можеш ли да ми дадеш пример за населените места, които нямат име?

Значи съм се изразил малко неправилно. Но за да разбереш името на населеното място трябва с курсура да нацелиш самото име на населеното място. А като не си върху черната точка с името излиза надписа за жилищната зона. На скриновете се вижда разликата между тази карта и друга такава на България. Значи не е болка за умиране но когато се гледа картата в по-голям мащаб и с курсура се отиде върху населеното място неможеш да прочетеш името докато не нацелиш точката.

Сря Апр 07, 2010 7:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

В Рила полигоните не са довършени все още, съответно полигоните за селище на са именувани. Ще се оправи това до излизането на крайната им версия. Ако забележиш такива неща в планини извън Рила, пиши, ще ги оправим.

@uko - търсене има ако ползваш MapSource или машинка от типа на GARMIN 60CSX/Etrex. Вероятно е възможно и с Colorado/Oregon, но нямам такива за потвърждение.

Сря Апр 07, 2010 8:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
latzi

Местожителство: Струмско

ОК
Сря Апр 07, 2010 8:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
uko

ами аз съм с Eтрех H, но не ми дава да търся. Т.е. дава ми, че няма нищо..
Сря Апр 07, 2010 9:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
modjoa

Не знам дали е коментирано преди в темата, но забелязах на доста места да има безразборно създадени части от пътища като тези на прикачения файл. Това в резултат на някакво автоматичен image recongnition ли е или е са създадени поради някаква друга причина?

http://img85.imageshack.us/img85/3988/123xq.jpg
Чет Апр 08, 2010 5:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

modjoa написа:
Не знам дали е коментирано преди в темата, но забелязах на доста места да има безразборно създадени части от пътища като тези на прикачения файл. Това в резултат на някакво автоматичен image recongnition ли е или е са създадени поради някаква друга причина?

http://img85.imageshack.us/img85/3988/123xq.jpg

Предполагам, че това са пътища, които са пречертавани от Гугъл Ърт и се виждат само така както са на картата.
Ако са изоставени, затревени или влизат в гора изчезват и не се виждат от Кораба-майка. Very Happy
Съответно и не се "дочертават".

Чет Апр 08, 2010 5:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Точно така е - парчетата от пътища са начертани, защото се виждат и е сигурно, че ги има. Къде водят не е ясно, но на човек, който ходи без пътека и търси път, тая информация е достатъчна.

Чет Апр 08, 2010 9:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
izvetrql

Дакотата и търси и намира, няма ядове.
Едно нещо ме заинтригува. Меча чешма, на пътечка от Кладница, има я на картата, а на търсене не излиза. Различен чешит обект ли се пада?
Пет Апр 09, 2010 5:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
modjoa

risto_turisto написа:

Предполагам, че това са пътища, които са пречертавани от Гугъл Ърт и се виждат само така както са на картата.
Ако са изоставени, затревени или влизат в гора изчезват и не се виждат от Кораба-майка. Very Happy
Съответно и не се "дочертават".

Аз мислех, че пътищата са сваляни от руските карти, а то излиза че някой на ръка и око е разчертавал от Гугъл Ърт, тъй като никой от пътищата не е маркиран, че съществува.
Пет Апр 09, 2010 11:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Някой дето на око е чертал е екипа, който прави картата.

"Руските" карти не са надежден източник на данни за пътища и пътеки. За тях разчитаме на снимки отвисоко и на "живи" данни единствено. Само така можем да гарантираме точност в рамките на 10-на метра на тези данни.

Това за чешмата е странно наистина. През мапсорс се намира, на 60CSX - не.

Пет Апр 09, 2010 12:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

Благодаря за забележката - коригирахме малко зле изписани имена по Витоша. Проблема с чешмите явно е всеобщ - точки от тип чешма (тази с чашата и чучура) явно не влизат в търсенето на машинката. Ще решим проблема в бъдещата версия Croc

Пет Апр 09, 2010 2:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
modjoa

А има ли някакъв ефективен начин всеки да добавя нови точки и обекти към картата. Примерно вие да извлечете автоматично данните, които са налични вече в http://wikimapia.org и http://www.openstreetmap.org/ или да можете да ги export-нете към тези карти?
Пет Апр 09, 2010 4:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Можем да вземем тия от опенстреетс, но предпочитаме да са по-строго контролирани източниците на данни.

Пет Апр 09, 2010 7:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

Легенда с използваните условни знаци:

http://bgmountains.org/bg/maps/category/4-?download=41%3A_

Сря Апр 21, 2010 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
jordy

При вторите координати е дадено,че има мост и разклон от,
който започва някаква зелена маркировка излизаща на пътя за Спано поле.Мост там еднозначно няма.
А зелената боя лично съм я търсил и не можах да я намеря,съмнявам се,че изобщо я е имало някога,на това място рида започва стрънмо изкачване до пътя горе,като се цепи направо през гората,няма и помен от пътека.Някой,ако тръгне да я търси със сигурност няма да я намери.

Последната промяна е направена от jordy на Чет Юни 14, 2012 10:47 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Апр 22, 2010 9:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 59, 60, 61  Следваща
Страница 5 от 61

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.